Opakované záněty středního ucha u dítěte

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
17
4.4.23 00:09

Opakované záněty středního ucha u dítěte

Ahoj maminky, chtěla jsem se zeptat na podobné zkušenosti se zánětem středouší u dítěte. Náš chlapeček začal od ledna trpět na opakované záněty uší, bez antibiotik jsme nevydrželi nejdřív déle jak týden, postupně se doba zkracovala s dalším a dalším zánětem na tři dny až i přes braní antibiotik se znovu zánět udělal a museli jsme být hospitalizovaný v Motole. Řešením měly být gromety, které má v obou uších. Bohužel i přes to se u nás nadále konají antibiotikové hody a nemůžeme se zánětu zbavit. Vše začíná stejně, trápí ho šílené zahlenění, kašel, rýma světlá, vodová a nakonec se mu to vrazí do uší. Absolvovali jsme vyšetření na imunologii, vše je v pořádku, alergii nemá žádnou, veškeré další testy dopadli dobře. Měli jsme podezření na alergii na mléko, ale to by mělo být vyloučené, i přes vysazení mléka a mléčných výrobků se strašně zahlenil a opět jsme skončili na ušním. Jediná a asi poslední možnost, co paní doktorku napadla je, že by to mohl způsobovat reflux, prý jsou pak děti zahleněné, trpí na kašel a rýmu. Nemáte některá z vás podobnou zkušenost? Jsem už v koncích. Malému bude rok, řešíme to od jeho necelých 9m. Moc děkuji za odpovědi :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1086
4.4.23 07:35

@Benita29 Reflux mám a jsem zahleněná hodně. Takže je to možný. Říkají, že reflux může souviset se záněty dutin, u Vás to asi přejde do ucha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
4.4.23 07:48

Co nosní mandle? Byli jste na ORL? Dcera to měla z toho. Po odstranění vše ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.4.23 08:20

Stejné problémy od 9 měsíců do 2,5 let. Opakované vleklé záněty s x druhy atb, hospitalizace v nemocnici (atb doma nezabíraly). Gromety mělo dítě asi rok, záněty i přes to. Vyšetření na reflux neg. Ve 2,5 letech vytržena nosní mandle, nijak velká, ale už nevěděli co víc, dítě mělo v uchu snad vše - pneumokoka, zlatého stafylokoka, záněty virové i bakteriální. Po odstranění mandle se to uklidnilo. Už nebylo nutné ucho píchat, bolest ucha a počínající zánět se dal "rozehnat " kapkama. Později už jsem jen sama při rýmě kapala do ucha kapky audiron (což ale nelze do uší s trubičkami, nebo píchnutých )Ten občas kapnu při hodně ucpaném nosu a pocitu tlaku v uchu i teď (8 let).

• Citovat
  • Upravit
17
4.4.23 10:42

@liggy Na a ORL jsme snad víc jak doma, o mandli nikdo zatím nemluvil, prý je na to moc malý. Když ho operovali a dávali mu gromety byl v celkové narkoze tak na mandli koukali a jen řekli, že je malinko zvětšená, ale vyndat ji nemůžou. Zkusíme ještě co ten reflux, nevím teda, jak se to u takhle malých dětí vyšetřuje, ale třeba to bude tím a něco s tím už uděláme. Pomalu je to jak noční můra, s každou rýmou už jen čekám kdy pojedeme s uchem. @Hrozina nejspíš, nebo už nevím kde je problém.. Vidíte, myslela jswm, že reflux je jen dětská záležitost. Berete na to nějaké léky? Máte to od malička asi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
4.4.23 10:48
@Anonymní píše:
Stejné problémy od 9 měsíců do 2,5 let. Opakované vleklé záněty s x druhy atb, hospitalizace v nemocnici (atb doma nezabíraly). Gromety mělo dítě asi rok, záněty i přes to. Vyšetření na reflux neg. Ve 2,5 letech vytržena nosní mandle, nijak velká, ale už nevěděli co víc, dítě mělo v uchu snad vše - pneumokoka, zlatého stafylokoka, záněty virové i bakteriální. Po odstranění mandle se to uklidnilo. Už nebylo nutné ucho píchat, bolest ucha a počínající zánět se dal "rozehnat " kapkama. Později už jsem jen sama při rýmě kapala do ucha kapky audiron (což ale nelze do uší s trubičkami, nebo píchnutých )Ten občas kapnu při hodně ucpaném nosu a pocitu tlaku v uchu i teď (8 let).
:( to je šílený, takhle dlouho. V souvislosti s opakovaným a častým užíváním atb, neudělalo to dítěti nic? To je další věc, ze které mám trochu strach. Dávám mu teda probiotika a teď dostal imunor pro posílení imunity. Ale stejně to není asi nic moc když je ma minimálně dvakrát do měsíce..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
4.4.23 10:58
@Benita29 píše:
@liggy Na a ORL jsme snad víc jak doma, o mandli nikdo zatím nemluvil, prý je na to moc malý. Když ho operovali a dávali mu gromety byl v celkové narkoze tak na mandli koukali a jen řekli, že je malinko zvětšená, ale vyndat ji nemůžou. Zkusíme ještě co ten reflux, nevím teda, jak se to u takhle malých dětí vyšetřuje, ale třeba to bude tím a něco s tím už uděláme. Pomalu je to jak noční můra, s každou rýmou už jen čekám kdy pojedeme s uchem. @Hrozina nejspíš, nebo už nevím kde je problém.. Vidíte, myslela jswm, že reflux je jen dětská záležitost. Berete na to nějaké léky? Máte to od malička asi?

Zjistili mně to až v dospělost. Dávají se na to léky, které se berou nalačno, půl hodiny před jídlem, nebo 2 hodiny po jídle. Mně na to přisli na ORL a potvrdili na gastru, dítěti dělali test na alergologii-muselo naplivat do zkumavky. To by to Vaše ještě nezvládlo, ale určitě mají i jiné metody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7841
4.4.23 11:31

U nás podobná krize mezi 2. a 3. rokem. Po odstranění mandle už nemarodil. Skoro vůbec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
4.4.23 15:13

Moc děkuju za reakce :srdce:, docela mě uklidnilo, že nejsme nějaký výjimečný případ, ač to nikomu samozřejmě nepřeji. Uvidíme co reflux a případně budu zjišťovat co ta mandle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3682
4.4.23 17:18

Naše Dr. Posílá dceru na vyšetření EER, je to k zjištění toho refluxu. Jen kvůli tomu, že měla v lednu měla 2× zánět v uchu. Zatím teda váhám, nepřijde mi to nutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.4.23 18:51
@Benita29 píše: :( to je šílený, takhle dlouho. V souvislosti s opakovaným a častým užíváním atb, neudělalo to dítěti nic? To je další věc, ze které mám trochu strach. Dávám mu teda probiotika a teď dostal imunor pro posílení imunity. Ale stejně to není asi nic moc když je ma minimálně dvakrát do měsíce..

Naštěstí nic. Taky bralo na imunitu imunoglukan a vit D. Od vyndání mandle ( ve 2,5 letech) do teď už nemělo žádné atb. Bude mu 9 let. Ve školce marodění minimální. Takže opravdu jen ty uši. Držím palce, ať se potíží co nejdříve zbavíte :kytka:

• Citovat
  • Upravit
17
4.4.23 19:45

@Nell2 a od té doby nic? Netrpí na nějaký kašel, chrapot nebo zahlenění? Jestli ne, tak bych asi taky váhala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
4.4.23 19:48
@Anonymní píše:
Naštěstí nic. Taky bralo na imunitu imunoglukan a vit D. Od vyndání mandle ( ve 2,5 letech) do teď už nemělo žádné atb. Bude mu 9 let. Ve školce marodění minimální. Takže opravdu jen ty uši. Držím palce, ať se potíží co nejdříve zbavíte :kytka:
Ta mandle asi má vážně něco do sebe, hlavně aby už něco pomohlo. Děkujeme :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3682
5.4.23 19:34

@Benita29 ne, měla teda spálu, ale tím si asi prošla celá školka, tak nezůstala pozadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
5.4.23 20:09

@Nell2 tak to je zvláštní, že po vás chce tohle vyšetření..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí