Opakované záněty středního ucha u dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24329
5.3.24 14:36

@Benita29 ahoj :hug: můžu se zeptat jak to s vámi vypadalo dál. Syn má skoro 8 měsíců. Třikrát píchané ucho, jednou prasklý bubínek. Teď je akorát znovu nemocný a v uchu zánět. Zatím čekáme jestli nebudou stačit ATB a zvládne to bez píchání. Ale i tak má čtvrtá ATB od narození. Řeším to i alternativní medicínou, byli jsme na osteodynamice ( měl blokádu krční páteře), držím dietu bez mléka vajec atd. Alergik stoprocentně je. Už fakt nemůžu. Pořád řešíme uši. Hlavně nespí, nemá režim, je na mě závislý ( na nošení - samozřejmě je to z velké části díky nemocnosti). Už začínám být vyčerpaná. Doufala jsem, že kdyby jsme zavedli trubičku do ouška, tak to přejde, ale když to tady čtu, tak nevím jestli na to jít :( virózy chytá od sourozenců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
6.3.24 00:49

@anavi13 ahojky, je to reflux. Náš syn měl gromety v obou uších a nepomohlo to. Stále dokola, zahleněný, horečky zánět středouší. Naprosto tě chápu, malý v tu dobu byl úplně extrémně závislý, nemohla jsem si dojít ani na záchod, protože on do té doby, než jsem přišla neustále plakal. Jak mu nebylo dobře a chtěl být furt v náruči, pak nemocnice a tak dále, ta závislost byla vážně veliká. Od té doby, co začal brát omeprazol sirup neměl snad ani rýmu. Budou mu dva roky, gromety mu vydržely přes půl roku a samy vypadly, teď jsme ve fázi vysazení léku a zatím dobrý, takže z toho nejspíš vyrostl a reflux se srovnal. Setkala jsem se se spoustou názorů na to, jestli to může nebo nemůže dělat reflux, jeden doktor mi tvrdil, že absolutně ne, další že to reflux dělá. Jsem o tom přesvědčená, bylo to refluxem. Nic jiného, než ten sirup nepomohl. Při těch zánětech jsem i chtěla, aby udělali výtěr a rozbor. Sem tam tam nějaká bakterie byla, ale byly i záněty, kde v tom žádnou bakterii neměl a nikdo nevěděl, jak je možný, že mu ty uši takhle hodně tečou. Bylo to šílený. Určitě to směřujte na gastro, vyšetření se dělá tak, že přijdete na lačno s miminkem, v ordinaci kouknou sonem, mimčo pak musí hodně pít a oni to zkouknou znovu, jestli se mu obsah žaludku vrací do jícnu a pokud vám to potvrdí, což u takhle malých dětí je běžné, že ho mají, tak bych chtěla určitě zkusit ten sirup. Do roka je normální i ublinkavaní, ale pokud máte problém s ušima, můžete to mít stejné. Hlavně, co se týče toho sirupu, tak lékaři celkem straší, že to způsobuje při dlouhodobém užívání třeba astma atp. Co jsem se bavila s jednou strašně fajn doktorkou, tak je to hojně využíváný lék u kterého se v případě jednoho dvou let nemusíte bát. Může se stát, pokud by se to nesrovnalosto, že ho bude muset používat delší dobu. Ale rozhodně se nenechte odradit a vážně to zkuste. Dejte vědět, jak to s vámi vypadá a jak vám, tak tomu malému drobečkovi držím palce a přeji hodně sil! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
6.3.24 01:13

A co se týče zavedení gromet, ja byla to nedělala, nejdřív bych zkusila ten sirup. Já si to pak vyčítala, ač jsem nemohla vědět, že problém bude někde jinde. Ta narkoza a to kolem, u nás to bylo nevyhnutelný tím, že byl hospitalizováný a atb dostával nitrozilne, protože ty normální už nepomáhaly jak je měl často, ale právě po tom jsem říkala, že tohle vědět, tak k tomu nikdy nesvolím. Tím, že nám ten lék pomohll, měl ty gromety zbytečně. Dvakrát jsme sirup vysadili během toho delšího užívání, aby se zlusilo, jestli se to nesrovnalo a v momentě, kdy jsme to udělali měl do dvou až tří dnů opět zánět a horečky. Teď to zkoušíme znovu, tak stále doufám věřím, že už to bude dobrý. Zatím to vypadá, že se to srovnalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24329
6.3.24 11:34

@Benita29 ahoj :mavam: moc děkuji za zkušenost. U nás je vždy špatné jen pravé ucho, takže předpokládám, že tam bude nějaký problém i anatomický. Každopádně teď stále zánět v uchu, teploty stále, ATB od pondělí. Tak uvidíme co bude do zítřka a když stejné, tak pojedeme na ORL. Jinak má prostě jen hroznou rýmu jako my všichni. Ale jediný má horečky. Teď má průjem z těch ATB.

Reflux jsem přesvědčená, že má. Ale ta spojitost se záněty středního ucha mě nenapadla. Zkusím přesvědčit doktorku, aby nám ho nechala vyšetřit. S prostředním synem jdu na gasto myslím příští týden, tak se zeptám i tam. Stejně už potřebuji víc řešit tu alergii na bílkovinu kravského mléka i u miminka. Od narození mi špatně spí, řešili jsme zvracení po MM. Na dietě je dobrý. Ale stále se mizerně kojí. Sama vidím, že se mu to kolikrát vrací. Teď hůř přibírá, v podstatě je jen na MM. Jídlo moc nechce. Vše nám narušují ty uši. Už se chci hlavně i trochu vyspat :pankac:

Právě se mi do té anestezie vůbec nechce. Ale už nechci další ATB. Jsme teda asi na tom líp než jste byli vy. On tam ve stěru dvakrát neměl nic a potřetí tam teda měl zlatého staphylococcca a streptococcus pyogenes. Ale to mu prasklo ucho druhý den po očkování :roll: teď teda čtvrté kolo. První zánět měl ve třech měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4105
6.3.24 12:16

@anavi13 dostává něco na splasknuti sliznic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24329
6.3.24 14:49
@Hibou píše:
@anavi13 dostává něco na splasknuti sliznic?

Preventivně nemáme nic. Jakmile má trochu rýmu, tak nasazuji fenistil, nasivin do nosu, mořskou vodu (asi zkusím koupit i konvičku, teď jsme měli teda sterimar s mědí ). Inhalujeme při každém uspávání a to i v noci, když je ta rýma takto velká jako teď. Už mu moc nemám co vymyslet. Teď máme ještě mucosolvan. :nevim: ale teď teda to vypadá, že teplota je pryč. Tak možná se aspoň vyhneme píchání ucha.

Preventivně dávám vironal a artrin mažu kolem ucha a ledviny - to mám od lékařky zabývající se čínskou medicínou.

Očkování na pneumokoky měl minulý týden druhou dávku. Blokády krční páteře by měli být taky pryč. Pohybově je šikovný. Tam problém byl - asi i skrz to, že na to pravé ucho špatně slyšel. Ještě jsem skrz potravinové alergie přemýšlela ukončit kojení, ale věřím, že máme podchycené vše- to by totiž teoreticky mohlo dělat otok sliznic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24329
6.3.24 14:54

Zkusím teď potěšit alergologii a gastro. Předpokládám, že na ORL už nás budou směřovat na ty trubičky. Říkali mi, že čtvrtý zánět středního ucha už je indikace k operaci. Ale zkusím si vyžádat primáře. Už jsem na něj narazila a měl dost přehled i o alergiích atd. Tím mě dost překvapil. Mě štve, že to nikdo to dítě neřeší komplexně. Přitom řešíme od porodu problém za problémem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2272
6.3.24 15:46

Bodlo by vám bydlet v solné jeskyni. Stafylokok a pyogenní streptokok jsou potvory. Nevím, jestli tak malé dítko může lichořeřišnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
6.3.24 15:52

@Okta nemůže, ta je až od tří let, taky jsem ji chtěla zkusit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24329
6.3.24 16:06

@Okta no to bodlo :lol: to měl fakt masivní zánět po tom očkování. Muselo to být předtím špatně přeléčené. Teď má zánět po dvou měsících klidu. Doufala jsem, že už bude klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24329
6.3.24 16:23

@Benita29 a právě je malý. Vše i na podporu imunity je pro starší děti. Dávám jen déčko a probiotika. Zajímavé je, že v sedmi měsících byl taky nemocný - měl počínající zánět průdušek a to ustál úplně v pohodě s ušima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
6.3.24 16:26

@Benita29 dávala jsem i mladšímu. :)

• Citovat
  • Upravit
24329
6.3.24 16:38

@Velryba černá teď koukám, že lichořeřišnici obsahuje i vironal. Tak ten už bere dva měsíce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85410
6.3.24 16:44

Syn 4 roky mel zanet usi uz asi 20×. Pri kazde ryme. Ale antibiotika na to nikdy nedostal, vzdy pomohla podpurna lecba. Usi ma dle ORL v poradku. A zacal z toho asi vyrustat, posledni zanet mel sice ted v lednu, ale predtim 7 mesicu ne. Asi jak mu roste lebka, zlepsuji se ty pomery v uchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
6.3.24 16:46

@anavi13 i Imunoglukan jsem dávala dřív, to je prostě jen začarovaná formulka, že to nesmí děti do tří let. Ve čtyřech letech syn dostával Novo-Passit, který je oficiálně od dvanácti.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA