Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Přeji hezký večer, chci se zeptat od konce ledna bojujeme se streptokokem v krku. Už máme třetí atb. šílený. po dobrani po týdnu je zpět. Doktorka nikdy neudělá kontrolní výtěr, ja si myslím ze ho ma v krku celou dobu. To přeci není jako možný. Co s tím už sem zoufalá.
Streptokoka má v krku spousta lidí přirozeně. Přeléčuje se v případě, že jsou klinické projevy nemoci. Zvažte kontrolní výtěry v rodině. Někdo může být bacilonosič.
@Janie1986 píše:
Přeji hezký večer, chci se zeptat od konce ledna bojujeme se streptokokem v krku. Už máme třetí atb. šílený. po dobrani po týdnu je zpět. Doktorka nikdy neudělá kontrolní výtěr, ja si myslím ze ho ma v krku celou dobu. To přeci není jako možný. Co s tím už sem zoufalá.
zrovna jsme ho ted taky meli, doktorka rekla, ze kontrolni vyter nema cenu, protoze tam ten nalez jeste aspon 6 tydnu proste bude ![]()
jo a hned na na streptokoka doporucila probiotika, ze se to ted rado vraci, je to bactoral
Bojujeme se streptokokem…
Popište přesnou historii obtíží, zvláště se zaměřením na přítomnost horeček, kašle, rýmy, bolestí svalů a kloubů. Co jste dostali za ATB a na jak dlouho?
Pokud nema potize, nebrala bych atb a resila bych to podporou imunity - cecko, decko, zinek, probiotika, lichorerisnice, zdrave kvalitni jidlo.
Omezila bych jakekoliv dalsi leky, hlavne leky na horecku.
Pokud bych to chtela cilene resit, tak spis s nekym zkusenym, kdo dela TCM. Ono se to nezda, ale nektere byliny jsou slusne antibakterialni dryjaky.
@Doctus dobrý den, v lednu to zacalo horeckami 40.bral atb to uz si nepamatuji název měl je na 10dni. podruhé pouze plakal a byl unaveny vyter pozitivni atb klacid 10 dni. po dobrani po týdnu zase plac, nechtěl jist rudy krk. nasazen zase klacid.uz nechci dalsiho
syn 5let je autista nemluvi, takže úplně přesně obtize nevim.
U me se proste streptokok projevuje kaslem, davivym, dusivym. 2× jsem mela antibiotika v rozmezi 2 mesice a ted potreti znovu. Ale nejsou uz leky, takze 4. tyden kaslu a kaslu (hura, uz se ale nedusim). Mam streptokoka v krku, v nose ne a v krvi taky ne. Co mam delat? Kapky, sirupy a tablety proti kasli uz nemuzu ani videt, necitim, ze by mi to pomohlo.
@yvetyvet píše:
U me se proste streptokok projevuje kaslem, davivym, dusivym. 2× jsem mela antibiotika v rozmezi 2 mesice a ted potreti znovu. Ale nejsou uz leky, takze 4. tyden kaslu a kaslu (hura, uz se ale nedusim). Mam streptokoka v krku, v nose ne a v krvi taky ne. Co mam delat? Kapky, sirupy a tablety proti kasli uz nemuzu ani videt, necitim, ze by mi to pomohlo.
a byla jsi na rentgenu plic? to vůbec nemusí být streptokokem,
a léky na kašel vysaď, nechala bych jen něco proti kašli na noc, aby ses vyspala,
já jsem tak po určitém zoufalství vysadila dceři veškeré léky proti kašli a na kašel, a postupně kašel ustal, ono ty léky a sirupy právě kašel podporují
@stinga Ne, rentgen vubec nepadnul v uvahu. Uz mi nabizeli leky na nervy, ze je to psychika. Ja teda ty sirupy uz ted nejaky den neberu. Ale postupuje to stejne, at beru nebo ne.
@yvetyvet píše:
@stinga Ne, rentgen vubec nepadnul v uvahu. Uz mi nabizeli leky na nervy, ze je to psychika. Ja teda ty sirupy uz ted nejaky den neberu. Ale postupuje to stejne, at beru nebo ne.
tak buď zkus ty léky na psychiku - nebo pořád uháněj doktora o nějaké další vyšetření, psychika by to mohla být - podvědomě se bojíš, že budeš kašlat, tak kašleš - nejde to ovlivnit vůlí,
ještě mě napadlo, kamarádka jednou hrozně prochladla a pak 6 týdnů kašlala, s kašlem a půl kufrem léků pak odjížděla do Chorvatska, a až druhý den na místě si uvědomila, že už vůbec nekašle
@stinga Ne, psychika to nebude. 3× mi pri kasli ve vyteru vysel streptokok, dvakrat z toho s horeckou. Navic huste hleny na mandlich, ktere nejdou vysmrkat. V noci kdyz je nejhur jsem kaslala co pul hodiny, skoro tyden jsem nespala. Po nejakych 3 tydnech zlepseni. Ovsem takhle fungovat je pomerne problem. Jak mam krev cistou, tak neni co lecit, pry.
@yvetyvet kasel bezne trva az 8 tydnu. A nemusis kaslat kvuli streptokokovi, nemusi s tim souviset.
@yvetyvet tymianovy caj je dobry na kasel, na odhleneni acc nebo sinupret, vitaminy. Naposled jsem taky byla zahlenena 3 tydny, decka porad neco nosi domu napreskacku