Opakovaný kašel ve školce, řešit více?

7.11.18 21:35

Klasicky nastup do skolky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3348
7.11.18 21:40

Zcela normalni zacatek skolky a podzim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
7.11.18 21:40

Ano,je to běžný stav po nástupu do školky,měla jsem to u obou děti stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
7.11.18 22:02

My to tak máme taky. Naše doktorka tvrdí, že školkové děti mají rýmu a kašel od podzimu až do jara…a bohužel u nás to platí doslova, chodí do školky už třetí rok, je to o něco lepší, už to lépe snáší, ale ten první rok byl opravdu skoro pořád doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16209
7.11.18 22:07

To máš ještě dobrý, moje tříletá dcera odpadne ne po 2-3týdnech, ale po 2-3dnech. Ještě nebyl týden, který by odchodila celý. Už mám objednaný ultrazvukový inhalátor na Vincentku, protože to jediné jsme asi ještě nezkusili (jinak všechno tebou uvedené) a podle MUDr. je ten kašel ze zadní rýmy a taky to nikdy nic vážného není (žádné průdušky, angína, prostě nic, jen otravný kašel a rýma tekoucí do krku). Chtěla jsem od listopadu do práce, odkládám to na leden a doufám, že se do té doby dá do kupy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19571
7.11.18 22:10

u nás aktuálně to samé :roll: chodil chudák přesně týden, předtím byl 14 dní doma. a to jsem myslela, že když je mladší a promarodil všechny podzimy se starší dcerou, že to bude lepší. no není to lepší :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30937
7.11.18 22:28

Bezny stav.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85358
7.11.18 22:41

@Teruška85 normalka. Spise jste na tom jeste dobre, kdyz vydrzi zdravy 2-3 tydny a ma “pouze” rymu a zatekajici kasel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1200
7.11.18 23:43

My to stejné… první rok malý týden ve školce a 2 týdny doma (také vždy pouze kašel bez rýmy, bez teplot, před školkou nebyl nemocný snad ani jednou..) a protože jsem přes léto otěhotněla podruhé a měla strach z nákazy (často jsem to od něj chytla a to v mnohem větší míře), tak jsme ho letos dali do školky až před 14 dny, ať přečkám 1. trimestr… No, byl tam 3 dny. Předtím 4 měsíce, co nechodil do školky, ani nezakašlal. Takže úplně v klidu - Dr. říkal, že se „promořuje“ bacily, aby získal imunitu a že je to dobře, že na povinnou školní docházku už ho jen tak něco neskolí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6831
8.11.18 05:25

U nás to vydrží 5 dní a pak je doma 8 a déle dní, než to. poctivě vyléčím. Odchodil mi akorát celé září. Taky stejné, jen kašel, bez rýmy a teplot. Ale měl tu zadní rýmu, takže jsem musela i kapat do nosu. Kdyby občas pokašlal, tak ho tam dám, ale to se fakt nedá :( Taky se snažím léčit přírodně. Dávám cibulový sirup, do něj ještě rvu česnek a zázvor. Tymiánový sirup, potírám psí mastí. To dělám i preventivně. Ale stejně jsem teď musela použít sinupred kapky. Aby mu to pomohlo víc. Teď chodí zas od pondělí do školky a jsem zvědavá, jestli vydrží alespoň 3 týdny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1107
8.11.18 08:27

@vejilka Ten Sinupret mám také,ale úplně přesně nevím ani jsem to nevyčetla,na co přesně a kdy se má nasadit.Aby se spustila rýma?Mám totiž pocit,že malej to má taky někde vzadu,ani odsát to nejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6831
8.11.18 16:00
@Teruška85 píše:
@vejilka Ten Sinupret mám také,ale úplně přesně nevím ani jsem to nevyčetla,na co přesně a kdy se má nasadit.Aby se spustila rýma?Mám totiž pocit,že malej to má taky někde vzadu,ani odsát to nejde

Já byla pro jistotu u dr, jelikož se mu to 3 dny nelepšilo a ona řekla, ať mu dávám kapky do nosu, že se snaží vykašlat hleny.. a pomohlo to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85358
8.11.18 20:07
@Teruška85 píše:
@vejilka Ten Sinupret mám také,ale úplně přesně nevím ani jsem to nevyčetla,na co přesně a kdy se má nasadit.Aby se spustila rýma?Mám totiž pocit,že malej to má taky někde vzadu,ani odsát to nejde

My pouzivame nemecky pro deti, ten je zazracny. Parkrat se mi stalo, ze mela horecky, nesmrkala. Nasadila jsem ho a do hodiny najednou vytekly zlute hnusy proudem z nosu a klesla najednou horecka diky tomu. Pak jsem to kdysi zopakovala a zase do hodiny tekouci ryma. Ted nasazuju hned zezacatku rymy a ani se poradne nerozvine. Takze za me lepsi hned zezacatku, ale ani ted nicemu neuskodis. Ale cesky na nas temer nepusobil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1107
9.11.18 14:46

@blumen a dá se ten německý sehnat i jinde než v Německu?Taky mám právě pocit že ten český nic moc,jednou jsem ho zkusila i sama při rýmě a efekt jsem tedy nepocítila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85358
9.11.18 20:47

@Teruška85 bohuzel, jen v DE. My tu zijeme, tak proto. Stoji kolem 300.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí