Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Takovy dotaz mimo (omlouvam se zakladatelce) jake tu hodnoty maji byt? Ja jen ze na prvotrimestralnim screeningu mi hodnoty vychazeli dost rozdilne na tydny
a doktor nerekl nic a screening s vysledkem negativni
Pokud je genetika ok, tak mě pak už napadá jen náhradní matka ![]()
Jinak mám pocit, že u prvního se mi velikosti měřené ve 20.tt lišili i o tři týdny (hlava, stehno atd). V Podolí a u Apolináře se pak už test vůbec nevyhodnocoval na týdny, ale jen zda je to v normě.
Z krve se nic o výživě dítěte nedozví, triply jsou zaměřené na syndromy, rozštěpové vady…Myslím, že neznáš všechny podrobnosti.
Asi tam bude něco dalšího-mě vyšla blbě krev, plod se vyvýjel asimetricky od 12tt (plodovku jsme odmítla),na utz byla vidět srdeční vada a pár dalších drobností k tomu které nasvědčovali že budu mít downa a sice předčasně (33tt) ale narodila s emi zdravá dcera
Mám kamarádku s podobným osudem, taky našli cosi na utz cca ve 13.-15.tt (tuším závažný hydrocefalus a též vady kostí) a musela na potrat. Řekli, ať to zkusí znovu, že to byla náhoda, tak to zkusili a opět.. tak jí řekli, že je pravděpodobnost 1:4 a že měla fakt smůlu, ať to zkusí potřetí a ono hovno. Musela chudinka na třetí potrat v 15.tt
Čili se na to vybodli a řekli si, že dítě odkládají, ale co se týče medicíny, tak jediná cesta je zřejmě „vyměnit“ jednoho z rodičů - snadněji otce. Je to nešťastný úděl, toto.. kamarádce hodně sil ![]()
Hmm
to mi přijde celý nějaký divný…příliš málo informací pro vyvolaný porod živého dítěte po 15.tt…kdyby bylo viditelně deformované, mělo diagnostikovanou vrozenou vývojovou vadu, tak to pochopím, ale tohle je divný ![]()
Jinak mě děti do UTZ ve 20.tt taky nikdy nikdo neměřil-jen tu nosní kůstku a co se týkalo kostí, tak tam taky byly odchylky, ale dítě vypadalo jako dítě a to bylo asi hlavní kritérium…absolvovala jsem UTZ vždy ve 12.tt,ve 20.tt a ve 30.tt a těsně před porodem
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.