Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak to je sila, bohuzel, nebo spis nastesti nikoho takoveho neznam, ale moc nechapu, jak muze byt plod „opozdeny?“ Jako hmotnostne?? Vzdyt UZ ma odchylky, u hmotnosti to muze byt vzdy plus minus 250g.
Dle UZ je v 15tt vždy max. na velikosti 13tt a k tomu má i jiné délky velkých kostí, na 16tt jsou pak již i odchylky zjiště z laborky v krvi:(
@Anemary spíš se přestane vyvíjet a tím se vývoj zpozdí o proti tomu jak by měl plod vypadat v tom 15tt
@Niloé píše:
Ahoj všem, prosím kdo má nějaké zkušenosti, nebo zná někoho s tímto problémem. Mám kamarádku, která má za sebou 4× nezdařené těhotenství, pokaždé se vyskytne stejný problém!!!Kolem 15tt přijdou lékaři s tím, že plod je o cca dva týdny opožděný, pokaždé musela podstoupit umělé vyvolání a protože je již pozdě, musí plod porodit. Lékaři na nic nepřišli, dle genetiky jsou oba v pořádku, těhotenství od počátku prospívá, vše ok až do toho 15 tt, třikrát bylo těhotenství přirozenou cestou, poslední již z umělého, ale opět se vyskytl stejný problém. Pokud s tím máte někdo zkušenost, nebo znáte někoho kdo řešil podobný problém a lékaři na něco přišli, ozvěte se!!!
Ja jsem asi natvrdla.Ale v cem opozdeny, ze bylo nutne prerusit tehotenstvi? Ma dcerka byla v pulce tehu opozdena o 2 tydny. Tyden pred pirodem dokonce o 3 tydny. A porosdila jsem krasnou. zdravou dceru.Jen s nizsi vahou…
Při prvním těhotenství na to právě přišli až z krve v 16tt, takže při dalších už ji hlídají, bohužel stejně nikdy nedokážou ničemu zabránit.
Moc me to mrzi, ale taky to nejak nechapu, co screening ve cca 13tt ten nedelaji? ja jsem teda v 15tt na UTZ nechodila a v 16tt se delaji tripl testy a ty vychazeji vselijak…a co vim, tak odchylky jsou az + - 500g ![]()
No prave, takhle brzo mi nikdo kosti ani obvod hlavicky nemeril…Neofocovala jsem si prukazku, ale myslim, ze snad se jeste nezaznamenavala ani priblizna hmotnost plodu v tomhle tt. Fakt zvlastni…A kamoska ma nejakou genetickou zatez v rodine nebo co?
@Niloé Neni tam jeste nejaky jiny problem, o kterem treba nevis?
tyhle problemy co pises nezni moc logicky, aby se ukoncilo tehotenstvi..je pak mozne si nechat odebrat plod. vodu a nebo podrobny utz ve 20tt…
A má taky imunologické vyšetření? Byly to vždycky stejná pohlaví? Je to teda hrůza, už bych asi byla v blázinci ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Ahoj všem, prosím kdo má nějaké zkušenosti, nebo zná někoho s tímto problémem. Mám kamarádku, která má za sebou 4× nezdařené těhotenství, pokaždé se vyskytne stejný problém!!!Kolem 15tt přijdou lékaři s tím, že plod je o cca dva týdny opožděný, pokaždé musela podstoupit umělé vyvolání a protože je již pozdě, musí plod porodit. Lékaři na nic nepřišli, dle genetiky jsou oba v pořádku, těhotenství od počátku prospívá, vše ok až do toho 15 tt, třikrát bylo těhotenství přirozenou cestou, poslední již z umělého, ale opět se vyskytl stejný problém. Pokud s tím máte někdo zkušenost, nebo znáte někoho kdo řešil podobný problém a lékaři na něco přišli, ozvěte se!!!