Opakovaný nezdar!

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Niloé
26.6.13 21:32

Opakovaný nezdar!!!

Ahoj všem, prosím kdo má nějaké zkušenosti, nebo zná někoho s tímto problémem. Mám kamarádku, která má za sebou 4× nezdařené těhotenství, pokaždé se vyskytne stejný problém!!!Kolem 15tt přijdou lékaři s tím, že plod je o cca dva týdny opožděný, pokaždé musela podstoupit umělé vyvolání a protože je již pozdě, musí plod porodit. Lékaři na nic nepřišli, dle genetiky jsou oba v pořádku, těhotenství od počátku prospívá, vše ok až do toho 15 tt, třikrát bylo těhotenství přirozenou cestou, poslední již z umělého, ale opět se vyskytl stejný problém. Pokud s tím máte někdo zkušenost, nebo znáte někoho kdo řešil podobný problém a lékaři na něco přišli, ozvěte se!!!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
352
26.6.13 21:38

Tak to je sila, bohuzel, nebo spis nastesti nikoho takoveho neznam, ale moc nechapu, jak muze byt plod „opozdeny?“ Jako hmotnostne?? Vzdyt UZ ma odchylky, u hmotnosti to muze byt vzdy plus minus 250g.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Niloé
26.6.13 21:43

Dle UZ je v 15tt vždy max. na velikosti 13tt a k tomu má i jiné délky velkých kostí, na 16tt jsou pak již i odchylky zjiště z laborky v krvi:(

• Citovat
  • Upravit
13073
26.6.13 21:43

.

Příspěvek upraven 02.02.14 v 17:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3149
26.6.13 21:44

@Anemary spíš se přestane vyvíjet a tím se vývoj zpozdí o proti tomu jak by měl plod vypadat v tom 15tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
26.6.13 21:45
@Niloé píše:
Ahoj všem, prosím kdo má nějaké zkušenosti, nebo zná někoho s tímto problémem. Mám kamarádku, která má za sebou 4× nezdařené těhotenství, pokaždé se vyskytne stejný problém!!!Kolem 15tt přijdou lékaři s tím, že plod je o cca dva týdny opožděný, pokaždé musela podstoupit umělé vyvolání a protože je již pozdě, musí plod porodit. Lékaři na nic nepřišli, dle genetiky jsou oba v pořádku, těhotenství od počátku prospívá, vše ok až do toho 15 tt, třikrát bylo těhotenství přirozenou cestou, poslední již z umělého, ale opět se vyskytl stejný problém. Pokud s tím máte někdo zkušenost, nebo znáte někoho kdo řešil podobný problém a lékaři na něco přišli, ozvěte se!!!

Ja jsem asi natvrdla.Ale v cem opozdeny, ze bylo nutne prerusit tehotenstvi? Ma dcerka byla v pulce tehu opozdena o 2 tydny. Tyden pred pirodem dokonce o 3 tydny. A porosdila jsem krasnou. zdravou dceru.Jen s nizsi vahou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Niloé
26.6.13 21:46

Při prvním těhotenství na to právě přišli až z krve v 16tt, takže při dalších už ji hlídají, bohužel stejně nikdy nedokážou ničemu zabránit.

• Citovat
  • Upravit
18259

Moc me to mrzi, ale taky to nejak nechapu, co screening ve cca 13tt ten nedelaji? ja jsem teda v 15tt na UTZ nechodila a v 16tt se delaji tripl testy a ty vychazeji vselijak…a co vim, tak odchylky jsou az + - 500g :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1839

Taky nechápu, proč bylo tak nutné ukončit těhotenství

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
26.6.13 21:47

.

Příspěvek upraven 02.02.14 v 17:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352

No prave, takhle brzo mi nikdo kosti ani obvod hlavicky nemeril…Neofocovala jsem si prukazku, ale myslim, ze snad se jeste nezaznamenavala ani priblizna hmotnost plodu v tomhle tt. Fakt zvlastni…A kamoska ma nejakou genetickou zatez v rodine nebo co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620

@Niloé Genetický rozbor potracených plodů dělali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1839
26.6.13 21:48

A na jaké vyvolání pokaždé musela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
26.6.13 21:48

@Niloé Neni tam jeste nejaky jiny problem, o kterem treba nevis? :think: tyhle problemy co pises nezni moc logicky, aby se ukoncilo tehotenstvi..je pak mozne si nechat odebrat plod. vodu a nebo podrobny utz ve 20tt…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3162
26.6.13 21:49

A má taky imunologické vyšetření? Byly to vždycky stejná pohlaví? Je to teda hrůza, už bych asi byla v blázinci :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty