Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím o zkušenost zda nějaká maminka nemá opakovaný problém s krupičkou na čelíčku - vypadá to jako malé beďárky, ale bez horní čepičky…občas to máme na čelíčku, spáncích a někdy na víčkách a okolo nosánku…pořád se nám to opakuje už tak 4 měsíce…a nevím si rady zda jsou to nějaké menší potničky, protože se dcera hodně potí a nebo to je opakovaná vyrážka
MUDr. nic neporadí tak zkouším zda nějaká maminka nemá podobné zkušenosti. S jídlem jsme vyzkoušely snad všechno…vždy něco vysadit a čekat a stejně je to pořád dokolo ať jíme, co jíme
piji zelený ječmen tak nevím zda se tím malá nečistí
již jsem to tady řešila s holkama v jiné diskuzi, ale zkouším zda nějaká maminka ještě nebude mít nějakou podobnou zkušenost…moc děkuji za každou radu. Jinak máme i seborelu v hlavičce a kapku v obočí…
mně na tohle doktorka radila odvaz z černého čaje a potírat..nám se ale kožní problémy ztratily samy..když se to vrací, tak bude možná třeba něco jiného. a myslím, že pokud má citlivější kůži, tak to z pocení klidně být může
Zrovna řešíme stejný problém. Dr. nám doporučila odvar z řapíku lékařkého a docela zabírá.
Ahoj, kojíš? Nemůže to být „novorozenecké“ akné z tvých hormonů? To je poměrně časté…i když nevím, jestli i ve 4 měsících ![]()
ahoj,
nás zas trápí zřejmě milia.. taky nevím, co na to. Doktor taky nepradí. oni se ztratí, trvá to dlouho, ale mezitím jí se jí utvoří další ![]()
jinak na tu seborelu ve vláskách zkus od biodermy řada ABCderm nevím přesně název, ale v lékárně ti poradí (něco na s..) je to přesně na ni.
dcera to měla taky a rychle jí to po ní zmizlo (za 3 dny byla pryč)..ale je to dražší - 289,¨- 40ml
Příspěvek upraven 11.05.12 v 11:54
nám v porodnici řekly že ty potničky se musí vstřebat, že s tím nejde nic dělat ![]()
Na potničky černý čaj, jak už bylo řečeno výše, na seboreu - namastit olejíčkem před koupáním (změkčí se to) a potom vyčesávat kartáčkem.
Hezký večer. Asi to budou fakt potničky, protože reakce na jídlo to podle mě nebude..to by neměla krupičku na čelíčku, ale i na těle..v tědlech hycech je to šílený..v bytě i po vyvětrání 25 stupňů a v noci je mokrá, že by se dala ždímat
a teď, co usnula tak zase úplně mokrá
černý čaj? Jako uvařit nějaký silný odvar a tím to potírat? A jak často? Ta seborela to je dílo
máme to od narození a pořád se nám to vrací…tak to se zkusím zeptat v lékárně…holky, co máte zkušenosti s těma potničkama jak to vypadá např. třeba na čelíčku?
Marbora: co je to milia?
Jsem neznalec
Moc děkuji za rady..
Jinak nám je už 8 měsíců a potýkám se s tím od 2 měsíců pořád dokola..už jsem vyřadila snad všechno, co šlo…z jídla a stejně žádná změna ![]()
no, to jsou takové bílé tečky, je to jen bílá tečka, nic červeného okolo.
nazývají to epidermálními cystičkami. ![]()
zkus se v lékárně zeptat na tu Biodermu. Ale jen tu, jestli ti budou nabízet něco obdobného, tak to není tak účinné. My to celé nevypotřebovali, měla to jen vepředu ve vláskách, tak jsem zbytek dala kamarádce. když budeš potřebovat přesný název, písni, napíšku jí ať se podívá na krabičku.
jinak ten odvar z čaje - udělat pytlík čaje, klasika, jen ho tam necháš třeba deset minut, aby se udělal takový ten olejový škraloup a pak něčím namáčíš a pomažeš ten kožní problém. klidně několikrát denně.