Opakovaný samovolný potrat

10120
17.2.11 18:45

Ahoj, asi hledám jen útěchu, někoho se stejným případem.
Poprvé jsem otěhotněla před 4 lety a teď se snažíme o sourozence. Vloni jsem byla v 9tt na revizi (těhot. se nevyvíjelo už asi od 5t) a teď dvakrát za sebou samovolný potrat v nejrannějším stadiu. Měly jste to někdo taky a pak jste donosily zdravé mimi? Jde mi o to jestli to může být jen náhoda nebo jestli je nutné podstupovat vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17359
17.2.11 19:17

ahoj, urcite by som isla na vysetrenia, ze kde moze byt problem, tri potraty su dost vela :roll:

najactejsie byva problem v stitnej zlaze, v zrazanlivosti krvy, ci v morfologii spermii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.11 19:18

Ahoj já jsem teda jen snažilka podstupuji ivf a těhotná jsem byla jednou bez problému ,ale v tvém případě je jasné že musíš podstoupit vyšetření imuno určitě chtěj to po dr nechápu že tě tam neposlal sám :cert:
mužeš mít nějakou alergii a proto se ti nedaří .Zajdi k dr nebo do centra ivf tam dělaj ty vyšetření .Hodně štěstí

• Citovat
  • Upravit
15280
17.2.11 19:24

To je smutné :-( ale jedna moje známá to měla opakovaně asi dvakrát spont.potrat a zjistili jí mudři problém s krví,jak píší holky výše!!!Měl by tě mudr poslat na vyšetření,normální to vážně není-at ti vyšetří krev,známá píchá heparin na ředění krve a je už skoro v 7 měsíci..... :palec:
Držím mooooc pěstičky!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.11 20:24

Spontánně jsem potratila 3×, jedno zamlklé těhotenství, vyšetření mám všechna v naprostém pořádku, i manžel. Máme jedno zdravé dítě a ted jsem snad už konečně zase úspěšně těhotná. potraty se odehrály až po prvním dítěti. Mně dr na hematologii řekla, že objasnit se většinou daří tak cca 30% případů… To znamená, že ani vyšetření ti nemusí odpovědět. Ale určitě bych o ně zažádala, když už nenapadlo gynekologa tě na ně poslat…

• Citovat
  • Upravit
745
29.12.15 15:51

Ahoj! Tak se přidávám do řady mezi opakované spontánní potraty… O mimčo se snažíme skoro 2 roky…když se v srpnu konečně zadařilo…přišel rychlý konec cca v 6tt…naštěstí bez nutnosti revize…oplakala jsem to…ale snažili jsme se dál…15.12 jsem zjistila, že se zadařilo…chtěla jsem jít na kontrolu až po novém roce…ale kvůli křečím v podbřišku jsem tam vyrazila…na utz byli 2 žloutkové váčky…každý v jednom rohu dělohy jelikož mám ke všemu rozdvojenou dělohu…za týden jsem měla přijít na kontrolu…bohužel den před plánovanou kontrolou jsem začala opět lehce krvácet… Na utz byl už jen jeden váček…bez srdeční akce a stejné velikosti jako před týdnem…takže tentokrát konec na konci 7tt… Když jsem ptala jak tomu předejít nebo co se dá udělat aby se to neopakovalo… Prý se to tak stává.. Prý sem mladá (26) ale opravdu nevím jestli psychicky zvládnu stejnou situaci znovu. :,(
Zvažuju i návštěvu sanusu nebo podobného zařízení…když moje doktorka nevidí důvod to řešit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5812
29.12.15 16:17

@Petulka21 ja to bohužel zažila taky ale nenechala sem se odnyt a sama se obhednala na všechny vyšetření do CAR ceka nas to 13, ledna bohužel ja mela revize a i pozdější tyden

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.12.15 16:37

Jsme na tom stejne, v dubnu revize v 10tt, pred tyden ve 20tt vyvolani porodu-potratu, sice mame skoro 3leteho syna, ale pomalu, ale jiste si rikam zda se pokouset znovu :-(

• Citovat
  • Upravit
745
29.12.15 17:04

No…já jsem ráda, že aspoň ty revize se mi vyhnuly…že si s tím tělo poradilo samo… No já už psala dotaz do sanusu, jestli potřebuju nějaké doporučení od lékaře… Po novém roce půjdu i k obvodní a zkusím se poradit s ní jalá vyšetření a odběry by mohla provést ona… Ny byli to krásné svátky :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.12.15 17:10

@Petulka21 jo o svatcich mi ani nemluv,21.12 jsem sla na velky utz, tesila se, ze se dozvim co to bude a oni mi reknou,ze.je mrtvy a 23.12 me pustili z nemocnice:-(

• Citovat
  • Upravit
745
29.12.15 17:16

@Anonymní
No 20tt to už je hodně kamarádka musela v 21tt po gentickych testech na vyvolani porodu… :( Je to děs… Pak když člověk vidí jak nechá někdo uzlíček někde u popelnice :,( a my co by sme si je tak přály… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5812
29.12.15 17:36

@Petulka21 me z heliosu v brně napsali ze nic nepotrebuju po emailu kominikuji strasne rychlá a pekne vse me vysvetlili tak uz se tam i tesime

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
745
29.12.15 17:41

@wendisek no já mám blízko Hradec…a teď zjišťuju, že v Kolíně je Pronatal… No uvidíme kdo se ozve dřív..počítám, že teď přes svátky tam asi moc nebudou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5812
29.12.15 18:34

@Petulka21 ja bych to ani tak neresila ale radil me to anesteziolog napsat do CAR ze to měli tak a dontori je po druhým poslali jen na nějaký základní az po třetím to resili víc :( tak me říkal at se nenechane odbyt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
745
29.12.15 18:44

Moje doktorka to neřeší vůbec…jediný co udělala byla krev na HCG jestli opravdu všechno odešlo… Věřím, že opravdu byla chyba v tý prvotní fázi…ale co když ne… Radši bych měla ty rozbory…hormonalni profil…atd.
Aby sme se nesnažili a pokaždé to mělo stejný konec… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty