Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, za týden mě čeká miniinterupce, doktorka mi řekla, že si sebou mám vzít kompresivní punčochy..u nás nemůžu žádné sehnat. Na internetu jsem nějaké našla, ale nevím, jestli můžou být obyčejné slabé silonkové nebo nějaké tlustší. Prosím o radu někoho, kdo s tím má již nějaké zkušenosti.
Děkuji. ![]()
prodaVAJI ve zdravotnich potrebach, zadny silonky
to nejsou, jeste se to da nahradit pruznym obvazem, jinak recept na to dava lekar
http://www.i-lekarna.net/…-skup139.php
a silny musi byt fakt hooodne
Příspěvek upraven 11.02.11 v 22:11
díky za radu, nemám s tím zkušenosti a ani si to neumím vlastně představit, co a jak…pomohla jste mi ![]()
vlastně ještě jeden dotaz: velikost jako u normálních punčoch nebo se nějak hůř natahují a mám si objednat větší?
natahuji se extremne spatne, velikost neporadim, ale je to jako se cpat do sadry, jsou extremne hubene, prave aby to zabranilo embolii, narvat to na sebe je velice narocne ![]()
ja je mela pri cisari, je to nepohodlne, ale byt to musi
tak vezmu radši větší, normální punčochy mám tak velikost S, ale to bych neriskovala
byla jsem je kupovat v lékárně a tam mi přeměřili obvod lýtek a kotníků a podle toho mi prodali velikost.rozhodně bych je přes internet nekupovala!
sisulka píše:
díky za radu, raději je zkusím tedy sehnat někde osobně
to bude nejlepší.budeš v nich muset vydržet i nějakou dobu po zákroku,tak aby byly akorát.jsou hodně těsné,tak se nelekni.
Ano, v lékárně chtějí obvod lýtka, stehna a délku nohy. Mě je dokonce nechali vyzkoušet. Mám metličky a chodím každý 2. rok na sklerotizaci. Pak musím nosit měsíc tyhle šílený punčochy. Natahují se hrozně špatně a dřív než se ráno vstane z postele.
Doktor mi je před x lety předepsala a doplácela jsem miminum, ted nevím. Ale asi jen tak nepředepíší, brání se snad všemu, co má pojišťovna proplatit ![]()
sisulka , koukám, že jsi z Brna. Mám jedny doma po plánovaném císařském řezu. Mám velikost M, kdy je nahoře (obvod stehna) v rozmezí 56-70 cm a dole (u kotníku) napsáno 23-25 cm. Pokud by ti to vyhovovalo, tak ti je za nějaký malý peníz (cca 50 Kč třeba) přenechám
. Resut
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.