Opakovaný zánět močových cest

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
321
10.1.13 12:31

opakovaný zánět močových cest

Ahoj holky, chci se zeptat, jestli některá z vás nemáte zkušenosti s léčbou opakovaných zánětů močových cest a prostaty. Naše snažení o miminko (už pátý rok) se nám čím dál víc vzdaluje.. Za poslední rok měl manžel už 11× zánět močových cest a prostaty, bral už 10 antibiotik a 2 chemoterapeutika a další speciální léky na toto a pořád se to vrací.. dřív to měl třeba „jen“ jednou za půl roku, ale teď je to pořád dokola a už je to hrozné. Už se fakt hlídá a oblíká se, bere pravidelně brusinky, vypil už tolik urologických čajů, všelijakých doplňků na imunitu atd. Miláček je nešťastný - pořád marodit, mít takové strašné bolesti a mít to každý měsíc, je už na nervy. A mě je ho moc líto a tak moc bych mu chtěla pomoct.. Navíc ani práce s takovou nebude moc jistá a o nějakém miminku nemluvě :,(
Děkuju vám za jakékoli rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27281
10.1.13 12:48

A ty jsi gynekologicky v pořádku?
Jediné co mě napadá je zda-li to nemá „od tebe“ jestli v sobě neschováváš nějakou breberku, o které ty nemusíš vědět, ale do něj se takhle pustí :think:

Jinak je mi ho moc líto… :( Mám kamarádku, která to má stejně jako on. ATB každý měsíc, brusinky, léky, bolest, krev a to již 7let!!! Nikdo jí neni schopný pomoci, lítá od doktora k doktorovi, gynekologie, urologie, alternativní medicína, šamanky, bolestivá opakující se vyšetření… už si vážně neví rady :( Je mi z ní vždycky smutno když jí vidím jak se trápí bolestma… měsíc co měsíc. Strašně ráda plave, nemůže nikam (ani rybník, ani bazén) :roll: :( Je to strašně omezující. Hlavně v práci…

Přeji hodně štěstí… :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1181
10.1.13 12:51

Ahojky, nevím jestli to zabere nebo ne, neměla jsem nikdy tolik zánětů a atb a různých léků, ale asi tak 8 let zpátky taky docela trpěla na záněty močáku… První jsem nevěděla o co jde, takže jsem to nechala dojít dost daleko a při čůrání jsem i brečela, nemohla jsem ani sedět… ale jakmile jsem začala cítit jakýkoli náznak hurá pro atb… pak mi hrozili i cévkováním a tomu jsem se chtěla vyhnout, tak jsem začala denně pít jedno pivko, ale Plzeň poctivou a ono se to srovnalo… za zkoušku nic nedáte… jo a to jsem pivo nikdy dřív nepila, nechutnalo mi to, ale překonala jsem se… přeju hodně štěstí a trpělivosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
10.1.13 13:05

Můžu také přidat radu. Mám výborné zkušenosti s paní Mgr. Podhornou z firmy www.nadeje-byliny.eu Pokud jí napíšete sestaví pro manžela léčebnou kůru. Náš syn má díky ní od zánětů pokoj a nemusí brát preventivně antibiotika. Hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.1.13 13:06

Ahojky, já trpívala na záněty jednu dobu jako pes. Dobrala jsem jedny ATB a začala brát další, stále nepříjemné pocity při čůrání apod. Bylo to snad rok pořád dokola. Brala jsem na to nějakou vakcínu od urologa, a docela to pomohla. K tomu se zjistilo, že původ je spíše gynekologický a to se zanáší do močových cest. Taky bch tě viděla možná jako původce, ale je zvláštní, že nemáš žádně problémy ty sama. Zkoušela ses někdy přeléčit ATB s ním? Jinak já to měla i hodně ze stresu, a jak to přešlo, tak jsem naráz byla v pohodě. Musím říct, že teď mám tak pět let klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1181
10.1.13 13:23

@AndrejkaLev teď jsem si to taky uvědomila, a chtěla psát, že by nebylo od věci přeléčit i Tebe… já když jsem to totiž probírala tak zpátky v paměti, tak to bylo v době, kdy jsem si užívala pestřejšího života a partnery střídala tak co 3 měsíce a více méně se k tomu datoval i zánět… divím se ale že to nenapadlo i ty urology…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
10.1.13 13:56

Teda, že bych chudákovi ubližovala já? No tak to si zajdu na gyndu raději. I když v červnu jsem měla zánět močáku taky a na to i zánět ledvin a od té doby už dobrý. A na podzim jsem byla na gyndě pro prášky na posunutí menzes kvůli dovolené a dělal mi i preventivně stěry a bylo to všechno v pohodě.. Ale kdo ví, třeba musí udělat nějaké jiné testy. Udělám cokoli, co by mu pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.1.13 21:11

@Christienka způsobují to i chlamydie, pokud Ti nedel na gynde doktor přímo test nechej si ho udelat. A zkuste Lichořeřišnici :-)kup ji v lekarne

• Citovat
  • Upravit
321
14.1.13 07:54

Děkuji, to zkusím. Když už člověk zkusil všechno, tak lichořeřišnice je to nejmenší a kdyby to mělo pomoct, tak by to bylo fakt skvělé. Jinak na chlamydie nám myslím testy už u něčeho dělali - chodíme na testy furt s něčím, tak to u toho zkusili a bylo to v poho.. tak uvidíme, co dál. Jste moc hodné, že dáváte další rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2698
30.12.13 12:33

Ahoj ženy, chci se zeptat. Před těhotenstvím jsem trpěla zánětem močových cest skoro každý měsíc, pak to na rok přešlo a teď se mi to vrátilo. Před 14 dny jsem dobrala antibiotika co jsme měla na týden a měla jsem jít na kontrolu, ale byly svátky takže z toho sešlo. Dnes mám opět problém :( zase pálení a časté odbíhání na wc s pár kapkama. Jím tu brusinky o sto šest, piju čaj a už jsem vypila teda 2litry. Přemýšlím čím si ještě pomoci. Zkoušela jsem i Rowatinex, který se prý v těhotenství může. Jsem ve 29.tt a dumám nad tím zda to nějak nezastavím ještě sama :( nebo mám fakt jít zase na ambulanci. Mám strach, že mi stejně už antibiotika nenapíši. Čím by se ještě dalo pomoc? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
30.12.13 12:38

Proč by ti antibiotika nenapsali? Penicilínová a pak ještě nějaká řada se může v těhotenství i při kojení.. Raději běž včas ;) Nedá se nic dělat, zánět se asi jinak nevyléčí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
30.12.13 12:44
Ahoj,
znám to, taky na to trpím, ale těhule nejsem.. Rowatinex pomáhá, ale co mě také pomohlo jsou lichořešnicový kapky, jsou volný na prodej.. A říká se o nich, že to jsou přírodní antibiotika, ale opravdu nevím jestli se můžou v těhotenství.. :roll: Hodně pít, urologický čaj, brusinky, já piju i prevenci brusinkové šťávy, je to dost nepříjemné, přeji brzké uzdravení :potlesk:
@Edita2 píše:
Ahoj ženy, chci se zeptat. Před těhotenstvím jsem trpěla zánětem močových cest skoro každý měsíc, pak to na rok přešlo a teď se mi to vrátilo. Před 14 dny jsem dobrala antibiotika co jsme měla na týden a měla jsem jít na kontrolu, ale byly svátky takže z toho sešlo. Dnes mám opět problém :( zase pálení a časté odbíhání na wc s pár kapkama. Jím tu brusinky o sto šest, piju čaj a už jsem vypila teda 2litry. Přemýšlím čím si ještě pomoci. Zkoušela jsem i Rowatinex, který se prý v těhotenství může. Jsem ve 29.tt a dumám nad tím zda to nějak nezastavím ještě sama :( nebo mám fakt jít zase na ambulanci. Mám strach, že mi stejně už antibiotika nenapíši. Čím by se ještě dalo pomoc? :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2698
30.12.13 12:54

@tralala123 Mno lichořeřišnici mám doma taky, ale nejsme si jistá na krabičce je napsané že není vhodné ale v příbalovém letáku je napsané že nejsou známý omezení v těhotenství či při kojení. No zkusila jsem si nakapat alespoň to malé množství četla jsem i diskuze kde těhotné normálně lichořeřišnicí si pomáhaly a mimča mají zdravé. Malý zatím kope takže mě to uklidňuje, že je v pořádku. No zkusím odpočívat a kdyžtak až se chlap vrátí tak tam pojedu. Jenže mě štve, že nechci do sebe zase rvát antibiotika :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
30.12.13 12:57
To chápu, a pokud to budou už několikáté jak píšeš, tak by se mi taky nechtělo, ten první den bez těch antibiotik je nejhorší, hodně se čisti tím čajem, pořád je pij ve velkém hrnku a snad se pročistíš, já vím jaké to je nepřála bych to nikomu. Prožila jsem si pár nocí, kdy jsem spala rovnou na záchodvé míse, protože nemělo cenu chodit si lehat do postele, zkuz tu lichořešnici, je to bylinka, snad ti ti to neměloi nijak ublížit, ale opravdu nevím..
Jsou to jen mé domněnky :roll:
@Edita2 píše:
@tralala123 Mno lichořeřišnici mám doma taky, ale nejsme si jistá na krabičce je napsané že není vhodné ale v příbalovém letáku je napsané že nejsou známý omezení v těhotenství či při kojení. No zkusila jsem si nakapat alespoň to malé množství četla jsem i diskuze kde těhotné normálně lichořeřišnicí si pomáhaly a mimča mají zdravé. Malý zatím kope takže mě to uklidňuje, že je v pořádku. No zkusím odpočívat a kdyžtak až se chlap vrátí tak tam pojedu. Jenže mě štve, že nechci do sebe zase rvát antibiotika :(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
17.3.14 00:21

Prosím, máte někdo zkušenost s opakujícíma se zánětama u dětí? dceři je skoro 6 a máme co měsíc max dva atb-všechna vyšetření na nefro jsou v pořádku, brala urovaxom a výsledek nulovej. u nás to vždycky začne tím že se počůrává-bolesti nemá, nechodí často, ale v moči je pravidelně krev a bakterie. měla problémy i se synechií, snad už vyřešeno, takže na hygienu dbáme hodně (spešl intimní mýdlo, je naučená se správně utírat, po stolici oplachujem čistou vodou pokud to je možný) a aby neprochladla ji taky hlídám-tam si myslím že problém není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí