Opakovat rocnik kvuli koronaviru?

6024
22.3.20 20:40

Opakovat rocnik kvuli koronaviru?

Zdravim,
Pry zvazuji, ze by letosni rok se “anuloval” a deti by ho opakovaly. Jaky je Vas nazor? Myslite, ze se opravdu deti nauci doma co ve skole? Zajimaji me hlavne nazory rodicu starsich deti.
Nedovedu si predstavit napr skolky, predskolaci by si dali druhe kolo a co 3lete deti?

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
11135
22.3.20 20:43

Cetla jsem, ze to naopak nezvazuji.

• načítám...
65058
22.3.20 20:43

Zatím jsem teda o anulování nic neslyšela a to už se párkrát o škole vyjadřovali.

• načítám...
30928
22.3.20 20:45

@Vemas rodice triletaku by si daly uz druhy rok soukromou skolku…

• načítám...
4380
22.3.20 20:46

Urcite nedovolim aby muj prvnak, ktery se uz ted ve skole nudi, jeste opakoval celou tridu..

• načítám...
9693
22.3.20 20:47

Přijde mi to jako nešťastné řešení a doufám, že to tak nedopadne. Obzvlášť, když teď děti nemají prázdniny, ale učí se doma. Já jako dítě bych tedy byla dost demotivovaná, kdybych pracovala úplně zbytečně. Co jsem se ptala dětí (3. a 5. třída), tak z varianty opakování ročníku byly dost „nespokojené“ (čti úplně jiný výraz :mrgreen: ). Protože už takhle většinu učiva umí a při představě, že by se to měly učit ještě jednou znovu jen protočily oči :roll:
A taky by to znamenalo, že celý jeden ročník dětí se nedostane do školek, protože ty nejsou nafukovací.

• načítám...
37131
22.3.20 20:49

Snad to opakovat nebudou. Ale vypada to, ze mozna skolni rok zacne driv jak v zari, aby se to stihlo :nevim:

• načítám...
16548
22.3.20 20:51

To je blbost. Nemůžou anulovat celý rok, kde jste to vzali? Možná se jen posunou termíny maturit a zkoušek, ale anulovat se nic nebude.

• načítám...
4928
22.3.20 20:51

Ze všech těch hypotéz o budoucím vývoji, co tu kolují, mi tahle přijde nejméně pravděpodobná.

• načítám...
30408
22.3.20 20:54
@Vemas píše:
Zdravim,
Pry zvazuji, ze by letosni rok se “anuloval” a deti by ho opakovaly. Jaky je Vas nazor? Myslite, ze se opravdu deti nauci doma co ve skole? Zajimaji me hlavne nazory rodicu starsich deti.
Nedovedu si predstavit napr skolky, predskolaci by si dali druhe kolo a co 3lete deti?

To nikdo nezvažuje, je to přesně takový ten typ dramatické zprávy, kterou někdo vypustí, aby se druzí mohli rozčilovat.

• načítám...
5640
22.3.20 20:56

Blbost, tohle určitě neudělají. To spíš pokrátí letní prázdniny.

• načítám...
2329
22.3.20 20:57

To je nesmysl, takových spekulací ještě bude.. Nikdo neví, jak situace dopadne. Opakování všech tříd je přece blbost a zhroutil by se jim celej systém, kam by asi dávali rodiče školkáče, když by neodešli předškoláci do škol? Není na to ani pedagogická síla, ani prostory, ani žádná připravenost…i když… :think: inkluze je taky do nebe volající nepromyšlená blbost a je, takže se asi nemůžeme divit ničemu. :zed:

• načítám...
6024
22.3.20 20:58
@jita22 píše:
Cetla jsem, ze to naopak nezvazuji.

To ja jsem prave cetla na idnes. Ale v tv krafal jinej chytrej a ten zase rikal, ze je to taky moznost opakovat rocnik.

Me se to taky uplne nezda. Kdyby zmeskali pulrok.
Na druhou stranu vim, ze ta domaci vyuka mu neda zdaleka co skola.

• načítám...
44193
22.3.20 20:58

Naštěstí vím, že toto je snad jediná varianta, která není možná z mnoha různých hledisek-ekonomicke, sociální.

Nikdy bych to nechtela. Z mych dětí, které šly do skoly v čerstvých 6 letech a na co jsem pyšná, by se stali odkladovi školáci se všemi dusledky do budoucna. Nechci plnolete děti na střední skole, v blbem věku, kdy člověk zná jen svoje práva a povinnosti žádné. Ten rok by jim mohl chybět později treba při špatně zvoleném oboru VŠ.

Chudaci by byly podzimní děti a ty s odkladem, maturita ve 20,tlak na tercialni vzdělání, dospělí by byli nuceni být déle detmi. Jsem v klidu, vím, že toto není možné.

• načítám...
4380
22.3.20 20:59
@Ms.Ragdoll píše:
Blbost, tohle určitě neudělají. To spíš pokrátí letní prázdniny.

To by bylo taky dost slozite… ti ucitele normalne z domu pracují a jak by to pak meli s dovolenou… je to tezka situace

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin