Spaní ve školce po obědě

67
10.3.20 14:18

Spaní ve školce po obědě

Ahoj holky, prosím o radu. Synovi budou v červnu 4 roky, již rok a půl chodí do školky. Tento týden jsme dostali oznámení, že maminky na mateřské dovolené si budou děti vyzvedavat po obědě. Potřebovala bych vědět, jestli na to mají ze zákona nárok. Vím, ze na toto téma má každý jiný názor a kdyby se jednalo jen o tento školní rok, tak to vydrzim. Ale pravděpodobně by se to týkalo i dalšího školního roku, protože přijímají další a další děti a nemají pro ne lehátka. Syn školku miluje a když pro nej jdu, tak je nešťastný ze jde domu. Jak by to například bylo v případě, ze bych při rodičovské chodila na brigády? Mate někdo zkušenost? Moc děkuji za jakoukoliv radu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3863
10.3.20 14:23

Pravo podle me na to nemaji. Vic se k tomu vyjadrovat nebudu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4974
10.3.20 14:24

Jestli je přihlášený k celodenním vzdělávání, tak tě nemůžou nutit si ho brát poo. Na druhou stranu, pokud jsi doma, je to vstřícné gesto vůči maminkám, co chodí do práce a nemají hlídání a pomohlo by jim to..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
10.3.20 14:26

Nemají na to nárok a těžko můžou omlouvat tuto prosbu nedostatkem lehátek… Kapacita školky je jasná a vybavení tomu musí odpovídat. Není to jen teď dočasně kvůli situaci s virem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
10.3.20 14:27

@ProfZav To samozřejmě chápu a brala bych to, ale syn chodí už rok a půl a do školky stále přijímají další děti (ne předškoláky) a je to na úkor nás. Vědí, ze nemají dost lehatek a stejně přijmou další děti. Jde mi spíše o princip a ze nám to rozkazali, místo aby se zkusili nějak domluvit, jestli je možné si děti po obědě vyzvedavat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
10.3.20 14:27

Pokud je přijat k celodennímu vzdělávání, nárok na to nemají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
10.3.20 14:29

@Mollify83 Kvůli této situaci od zítra děti, co mají maminky doma, do školky nesmějí. To ještě chápu. Spis mi jde opravdu o to spaní, doma mi syn proste neusne a k večeru už je to na zabiti :roll: Samozřejmě vím, ze s tím stejně nic neuděláme, pokud se tak ředitelka rozhodla, jen ji chci dat vědět, ze se nám to nelíbí. Hlavně ten přístup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
10.3.20 14:30

@Jana206 Děkuji za odpověď, jsem zvědavá co mi zítra na schůzce pani ředitelka řekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
10.3.20 14:32

@lucinkax09 to je taky zajímavý, řekla bych že si vaše ředitelka dělá co chce. K původnímu - byl přijat na celý den, má právo na celodenní program. S druhou situací, jako chápu, ale taky si myslím že nemá nárok to požadovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4974
10.3.20 14:32

@lucinkax09 A maji v tom prohlášení uvedeny nějaký předpis nebo zákon, na jehož základě to požadují? Obrátila bych se na ředitelku nebo zřizovatele školky. Já na tebe neutocim, já tě chápu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
10.3.20 14:42

Nebude to interni opatreni skolky, at momentalne minimalizuji pocet deti ve skolce (v souvislosti ke koronaviru)? Pak to opatreni chapu.

Zazila jsem tohle pouze v druzine, ze odmitame deti maminek na materske, ze proste nemaji na druzinu narok. Neni kapacita, prednost maji deti pracujicich rodicu. Obecne nejsem vubec konfliktni matka, prestoze se mi neco u uc. vlastnich deti nelibi. Tak se povznesu a mavnu rukou, ale rict mi, ze mam vyzvedavat po obede dite, tak bude zle. Kdyby nebyl duvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1884
10.3.20 14:46

Jedne me zname treba rekli, ze kdyz je doma s mimcem, tak by nemela davat (nebo ze by si ho mohla nechat doma) kluka pres prázdniny do školky. Ja byla taky s mimcem doma a nic mi nerekli. Kluci chodili spolu do skolky. Takze nechápu, proc po ni to chtěli a po me ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
10.3.20 15:09

Holky moc děkuji všem za reakce. Žádný předpis ve zprávě nebyl, jen ze z důvodu velkého počtu děti v MS si budou maminky na mateřské dovolené vyzvedavat děti po obědě. A ze nařízení plati od 9.3. Koronaviru se to netýká, tam zákaz padl až dnes a my to víme od čtvrtka. Ona naše školka je specifická, kromě uklízečky a kuchařky se jedna o rodinu pani reditelky. Takže si doopravdy celkem děla co chce. To, ze když odjede ve dvě hodiny učitelka a potom děti hlídá uklízečka, jsem neřešila, abych nedělala zbytečně problémy a chodila si pro malého hned po 14.00. Stejně tak ráno, malého vodim až na 8:00,protože do te doby hlídá uklízečka, učitelka jezdí až v 7:45. Opravdu mi jde jen o to, ze když mi řekne pani reditelka, ze na to má právo, tak abych mohla říct ze nemá. Aby věděla, ze si zase nenecháme líbit úplně všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
10.3.20 19:23

@lucinkax09 Obrat se na zrizovatele, jaktoze skolka nema dost lehatek a nezakonne narizuje, kdo si ma kdy vyzvedavat deti. Treba to pani reditelku vyleci.
Pripadne bych diteti do skolky zakoupila za 400 kc skladaci zinenku z ikei, aby melo kde spat. A panu reditelka by si mohla trhnout ploutvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
10.3.20 21:29

@Svistice :lol: to by asi byla překvapená :lol: Jsem zvědavá jak to zítra dopadne, násilím jim ho tam stejně nechávat nebudu moct. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin