Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky. Zajímá mě taková bl. binka; jak dlouho se vytváří opálení? Pouze po dobu na sluníčku, nebo do druhého dne ještě doma? ![]()
Si myslím, že asi i potom
kolikrát už se mi stalo, že jsem byla bílá na sluníčku, bílá po příchod domů a za pár hodin najednou spálená a rudá jak rak ![]()
@sinapis.alba píše:
Si myslím, že asi i potom![]()
kolikrát už se mi stalo, že jsem byla bílá na sluníčku, bílá po příchod domů a za pár hodin najednou spálená a rudá jak rak
Já to právě nikde nenašla a moc dlouho na sluníčku nevydržím… Tak mě zajímalo, jestli mám vůbec šanci… ![]()
@Borůvka1990 nojo, některým to zahnědnutí holt není dáno, osobně mám každé léto opálená/spálená ramena a ruce, zbytek těla vytrvale bílý
a měla jsem známou, která jezdila každé léto na tři až čtyři týdny do itálie a nenechalo to na ní ani nádech do hněda… ale co, Sněhurka byla jak sejra a zrcadlo říkalo, že je nejkrásnější ![]()
@Borůvka1990 píše:
Ahoj holky. Zajímá mě taková bl. binka; jak dlouho se vytváří opálení? Pouze po dobu na sluníčku, nebo do druhého dne ještě doma?
Přímá pigmentace (okamžité zhnědnutí) nastupuje bezprostředně po působení světla bez slunečního úpalu. Je vyvoláno zářením UV-A (až do 400 nm) a zůstává zachováno až 24 hodin. Přímá pigmentace vzniká oxidací a pozdějším ztmavnutím slabě zbarveného předstupně melaninu. Teprve souhrou záření UV-B a UV-A – tvorba pigmentu a tmavnutí pigmentu se dociluje dlouhodobě přetrvávající krásné kosmetické zhnědnutí bez spálení kůže.
Více zde: https://www.sunwell.cz/…s-opalovani/