Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Mam dotaz dostala jsem krem opalovaci krem pro deti od Nivea Sun Kids 30 high a neni tam napsany od kolika mesicu (let se muze pouzivat) mam 8 tydenni miminko a nevim zda je potreba mazat oblicejicek, treba do pocasi, ktere hlasi dnes, i kdyz je v kocarku se sklopenou striskou. Nekdo rika, ze 30 je malo, ale ja ho vzdycky i pres leto budu nechavat jen nekde ve stinu, a i tak je potreba 50?
jeste se zeptam. Mam zpevnujici radu od Nivea Q10 na zpevneni pokozky. Muzu se tim mazat i kdyz kojim? Vim ze jako tehotna sem se jen tak vsim mazat nemohla, ale ted by to snad nemelo vadit, nebo jo? ![]()
@KarlaNim takhle male mimi hlavne porad ve stinu, pres strisku plena. Ja teda mazala nivea 50, taky byl syn takhle stary, ale mozna to bylo zbytecne. Ted mam bioderma'for kids 50 a prijde mi min lepiva, oproti te nivee.
Ta nivea Q 10 by podleme vadit nemela vubec.
Příspěvek upraven 16.04.15 v 08:07
Ja bych takhle maly mimco nicim nepatlala
syn je v breznu a to prvni leto byl pouze ve stinu. Pres kocar jsem mela plinku, existuji i slunecni clony nebo byl na dece ve stinu ![]()
Prevence neuškodí nikdy, taky bych ale možná nemazala, pokud je plně schovaný. Jinak mazat se maž to uplně v pohodě, jen se vyhni okoli co má v pusince aby ti to pak vzala, ostatně to zjištíš při kojení a vidiš jestli to má vliv, na mlíko ale určitě ne.
Nam ted doktorka rikala mazat i kdyz je ve stinu. Ale syn ma hodne citlivou plet. A osypava se mi po kazdy zmene pocasi. Ja bych to asi neriskovala a dala 50. Ale beru to podle sebe. Ja se v lete 30 i mazu, jinak jsem hned jak rak.
Uz jsem to tu zminovala - podle jednoho z nasich top pediatru nema cenu deti mazal faktorem 50 atd. pokud nelezi na primem slunci v karibiku. obecne miminka na primem slunci nemaji, co delat a pokud jsou ve stinu a na slunci obcas, tak bych mazala jen kdyz to fakt sviti a to treba tou tricitkou.
kazdopadne v 8t, bych spis chranila pred sluncem striskou a plenou a nemazala nicim. preci jen i ty detske kremy jsou pekne chemicke sr… ![]()
Niveou bych nenamazala zadne ze svych deti. A k otazce, takhle male miminko jde pred slunickem ochranit jinak nez kremem, jak uz pisou ostatni.
@Ali-Ali píše:
Uz jsem to tu zminovala - podle jednoho z nasich top pediatru nema cenu deti mazal faktorem 50 atd. pokud nelezi na primem slunci v karibiku. obecne miminka na primem slunci nemaji, co delat a pokud jsou ve stinu a na slunci obcas, tak bych mazala jen kdyz to fakt sviti a to treba tou tricitkou.kazdopadne v 8t, bych spis chranila pred sluncem striskou a plenou a nemazala nicim. preci jen i ty detske kremy jsou pekne chemicke sr…
Presne padesatka je v nasich podminkach uplne zbytecna.
@Eemii píše:
Presne padesatka je v nasich podminkach uplne zbytecna.
jeste dodam, ze jako duvod uvadel, ze kuze si musi vybudovat urcitou rezistenci vuci slunci (samozrejme ne spalenim) a pokud se dite bude mazat vecne padesatkou, tak jak jednou prijde na slunce nenamazane, tak ty nasledky jsou pak spatne.
a druhy duvod, ze deti potrebuji slunce ke zdravemu vyvoji (samozrejme s mirou) a ze prehnane mazani je jednim z duvodu dramatickeho nedostatku vitaminu D u deti i dospelych.
No, holky mam blondynky, musim i u nas mazat 50kou, a i pres ni se mi spalily kdyz jsem namazala jen rano a zapomnela je maznout znova po obede. Ve vode nebyly, blbly na zahrade, ale 4 a 6lety torpeda jen ve stinu neudrzim. Takze asi zalezi na typu kuze. Jinak holky jsou letni, mazala jsem je az kolem toho 1 roku, jejich prvni leto travily ve stinu, pod plinkou v kovarku atp a v pohode
Pokud se dite spali po 50 tak je neco spatne. Prednasela jsem na toti tema na univerzite. 30 staci, ale neni 30 jako 30. Co muze obsahovat krem za 100kc, kdyz na nem musi min.3 dalsi subjekty vydelat? No urcite mame vyzkousene kremy z justu. Nikdy se nespalime a neslpupeme. V testech vychazi svycari nejlepe. A pomud mate na dovcu v zahranici, pak investice za kalitni krem je minimu., co muzete pro sebe a svou rodinu uxelat
@KarlaNim Takhle malé miminko bych ničím nemazala.
Když je teplo obléct dlouhé pláťáky, lehké bodýčko s dlouhým rukávem, klobouček a držet ve stínu. Na opalování má času dost.
Mazala jsem až po roce a to těma krémama… jak se sakra jmenují? No co se nevstřebávají, ale dělají na kůži jen film, co odráží sluneční paprsky.
Krem za 100 oprabdu nekupuju, vyzkousela jsem jich nekolik a jediny pi kterem holky nemaji zadnou reakci je od laroche. Po justu mely rude fleky
@KarlaNim Takhle malé jsem určitě nemazala, bylo schované. Pak, jak seděli, tak jsem měla slunečník na kočárku a ven se chodilo až třeba v 5-6 hodin. To teda dělám do teď. Děti mažu minimálně.
Ale jinak kupuju krémy v DM, mají řadu Alverde baby a ty jsou tuším pro miminka. Ale radši pročti etiketu. Mají 30, ale o síle to není. Je to o tom, jak často se musí mazat.
http://www.dm.de/…nbalsam.html