Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Před týdnem se mi udělaly pod nosem dva velké opary, naštěstí na ně moc netrpím, ale teď je to tedy síla
Asi po třech dnech se mi udělaly dva obrovské strupy, které děsně svědí, mazala jsem si to mastičkou viru-mertzem jen ze začátku teď už strup ne, mám to nechat radši být nebo na regeneraci něčím mazat, aby mi strupy rychle zmizely? Vypadám fakt úchvatně
Část strupu se mi strhla, pod ním je červený takový „mokrý“ flek, který štípe. Už několik nocí nespím a i přes den je to strašně nepříjemný. Máte nějaké tipy, jak uspíšit hojení?
Příspěvek upraven 11.09.15 v 11:59
Kdyz uz je strup, tak asi nic extra nepomuze. jenom muzes uspisit vysuseni - nekdo neda dopustit na obyc zubni pastu, nekdo na tea tree olejicek.
Díky Ali, Tea tree nesnesu, jsem na něj alergická, pasta nebo třeba zinková mast by asi hojení uspíšila-vysušila jak píšeš, ale nechci chodit po venku s dvěma bílýma flekama - ty opary pod nosem jsou fakt velké ![]()
Já na opary bohužel trpím hodně. Na puchýřky antivirotikum - mast. Ale strup nenech zásadně uschnout, pak praská a dlouho se hojí. Ideálně Hemagel a přelepit, alespoň přes noc. Dobrý je obyčejný med. Několikrát denně pomazat. Ten hodně urychlí hojení.
Missah - díky za tip, hemagel neznám, ale zkusila bych, mají ho v každé lékárně? Bohužel už strupy u obou oparů mám - velké a tvrdé, můžu i tak si je ještě tím hemagelem namazat?
Mě vyhovujou náplasti na opary, stojí přes 200kc, používají se od puchyřku až po strup, v každé fázi oparu, opar nesvědí, nebolí, nikoho nenakazíš, hlavně to aspon maž, jinak se strupy trhají a krvacejí a hojí se dost dlouho, když netrpíš na opary, tak když se udělá, tak to stojí za to
tělo se s tím huř vyrovnáná než když je máš párkrát do roka, kup si ještě v lékárně B-complex, ten se bere při oparech
Na opary trpim nekolikrat do roka a na puchyrky mam URGO na opary (je to takovy „gel“ co se nanese a udela pruhledny film jako naplast) a je levnejsi nez naplasti, vydrzi o dost dele. No a na strupy Kosmin mast na rty(opary) s hermankem a kafrem. Plus k tomu b-komplex
Do týdne mivam klid.
Jinak taky nedam dopustit na ty naplasti. ale je treba to zacit prelepovat hned jak se neco zacne dit. pak se neudela tak velky puchyr a neudela se ten klasicky strup, co praska a svedi. celkove to urychli cely ten proces.
na ten gel od Urga se chystam, uz jsem slysela chvalu.
Mě poslední dobou pomáhá propolisová tinktura domácí od známé co má manžela včelaře. Ale to je taky spíš na vznikající puchýř, pak už se mi vlastně strup ani neudělal.
@Caleb82 píše:
Missah - díky za tip, hemagel neznám, ale zkusila bych, mají ho v každé lékárně? Bohužel už strupy u obou oparů mám - velké a tvrdé, můžu i tak si je ještě tím hemagelem namazat?
Myslím, že celkem běžně dostupný. Mě zabírá velmi dobře. Hlavně jsi psala, že se ti strup strhl a pod tím máš červenou, pálicí ranku. Hemagel funguje na principu mokrého hojení ran, takže je na toto přímo určený.
Díky všem za tipy, koupila jsem si ten hemagel. Po namazání to na tom červeném místě po strhlém strupu pálí jako čert, tak snad to je jen dočasné
a bude se to hojit, mám zkušenosti takové, že pokud se mi strup strhne tak se mi tam hned udělá nový, ale třeba tím, že to budu mazat tím hemagelem se už další strup neudělá…doufám.