Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Děkuju Vám.
Přijdu si jako ultrablb, když dělám z komára velblouda.
@ŠárkaVK určitě to není opar
jak píšou holky, budou to opruzeniny.
Zkus ten Imazol nebo Sudocrem. A nám hodně pomohlo, že jsem si namočila vatový tamponek do odvaru z řapíku a potírala jsem mu ty místa při každém přebalování.
A hlavně větrat, větrat a větrat ![]()
Oskliva opruzenina
nezměnila jsi třeba plenky? Jinak opar je bolestivy, tohle opar určitě není.. Hodně to vetrej ![]()
@Halamka píše:
Opar skoro jistě ne. Měl neštovice? Protože virus neštovice aktivuje to, co potom způsobuje opary…
Pokud se to nebude nijak šířit a nebo se ne přidají další problémy, tak mazte a nechte častěji větrat.
jako že nejdříve jsou neštovice a pak až může být opar???
@Veru1987 píše:
jako že nejdříve jsou neštovice a pak až může být opar???
Pásový opar způsobuje stejný vir, který zůstává v těle po neštovicích. Takže první neštovice. To ale nemá spojitost s oparem na rtu, myslím ani s genitálním oparem.
@ŠárkaVK tohle bych videla spis na opruzeninu. Nepouzivat vlhcene, ale to ani jindy, lepsi voda a perlan nebo pod kohoutek. Sudokrem nebo i ten Imazol, priapadne dceri zabira i Phytiol. Dcera na to netrpi, ale ted se kapku oprudila a uzasne ji na to zabrala hermankova voda od Purity Vision - dostala jsem tip tady. Nedam dopustit. I kdyz ma nejaky pupinek nejde, potru a do rana je fuc
stejnou sluzbu asi udela uvareny hermanek, ale ja jsem rada za tohle, nemusim varit, kor kdyz jsme byli u rodicu a tak…
A i plenky mohou drazdit, zkusila bych pripadne zmenit ![]()
Jinak kapku mimo. Ja mela nestovice jako mala asi 8 pupinku a jako starsi mela pasovy opar. Nejdrive to vypadalo jak stipanec, svedilo a do rana se mi udelal pruh od pulky hrudniku vptedu do puli zad. Jak se rika, ze boli, mne absolutne ani jednou nebolel, jen svedil. Ale na opary na puse netrpim, nemela jsem nikdy. Neni to uplne to same.
K dr bych maleho netahala, jen kdyby se to nejak horsilo, tak bych zavolala a domluvila se, co pripadne dal. Ale verim, ze to zvladnete ![]()
Nasadila jsem na doma plenky látkové tak uvidíme (Bude prádla 😁 😁). Jsem zvědavá na ten Imazol jak zabere.
@ŠárkaVK akorat nedavat moc dlouho. Nebo aspon mne se osvedcilo, ze jakmile to udela jakoby stroupky, zaschne, tak davam Bepanthen a za den, dva je to pryc uplne ![]()