opar v těhu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6.4.10 08:46

jéjda opar vůbec nevadí, já trpím na gen opar a v prvním těh jsem ho prodělala x krát a ted v druhém už taky, používám normálně mast herpesin. Nebezpečné je to jen v případě že by se vyskytl v době porodu, to by byl nutný císař ale někde na rtu bych to vůbec neřešila, vir už máš stejně v sobě od doby co se poprvé opar udělá, takže není proč stresovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
6.4.10 09:04

Taky se mi před pár dny opar na rtu udělal (úplně v koutku), jenže se nehojí, naopak se mi rozšířil i dál na ret, mažu to Acyclovirem, ale mám pocit, že to nějak nepomáhá :nevim:
Poradíte mi prosím, co s tím? Děkuju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
6.4.10 09:44

ja už mám v tomle těhu už asi 7 opar, stale s tím bojuju. a to nejen ted v tehu, jsem na to asi nejaka nachylna nebo co:). No pokud muzu doporucit mast hemagel, je vyuzitelny na spoustu veci, je docela drahy a je ho malo, asi 150,–.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
11.3.19 19:12

Ahoj, prvně v životě se mi udělal opar, genitalni. Jsem těhotná. S partnerem neprovozujeme sex, tudíž takto jsem to chytit nemohla. Může to být dědičné po rodičích, nebo kde se k tomu dá přijít? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
11.3.19 19:39

No mne doktorka tvrdila,te je to mozne i ze stresu. Mne treba vyleze vzdy po nemoci nebo kdyz mam nejaky nervy. Ale ten prvni fakt nevim, nekdo tvrdi,ze jinak nez stykem to chytnout nejde, nekdo ze jde. :think:
Kazdopadne ten prvni je hrozný, u dr uz jsi byla,vid?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
11.3.19 19:47

@Anna85
Jojo byla, ale bolí to jak čert. Tak mě zajímalo, kde se k takovému svinstvu může přijít. Stresu jsem teď měla dost právě. Taky vymetu téměř každé wc, teď, když jsem těhotná. Tak že by třeba tam…nevim. Taky jsem trpěla na kvasinky, ale to s tím asi nijak nesouvisí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
11.3.19 19:50

Podle mého je to z viru, který máš v těle po neštovicích či ústním oparu. Taky jsme na to v těhu trpěla, tedy na rtech. Jednou jsme měla zasažený celý horní ret a kus spodního, vypadalo to hrozně :roll: Jelikož na opary trpím od dětství, miminku to neublížilo :srdce:
U tebe by taky mělo být chráněné, akorát před porodem je to třeba řešit. Kdybys ho měla i tehdy, zřejmě by to byl důvod k sekci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
11.3.19 19:53

@Verkula
No kdyz uz, verila bych spis tomu stresu nez wc, pry to na vzduchu bez hostitele hned hyne.
Doktorka mi to rikala nejak tak, ze ty herpes viry muzou byt v cloveku leta, ruzne typy a najednou vylezou ven. Ale ze samozrejme nejjednodussi je to capnout od partnera.
Ale treba ti jeste odepise nekdo s lepsimi informacemi :).
A jak je to v tehotenstvi? Neni dite ohrozene? Vim ze kdyz je to uz recidiva a kolem porodu,musi se na cisare. Ale jinak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
11.3.19 20:21

@pe-terka Neštovice jsem jako dítě mela. Jak ty jsi k nákaze přišla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
11.3.19 20:30
@Verkula píše:
@pe-terka Neštovice jsem jako dítě mela. Jak ty jsi k nákaze přišla?

virus neštovic a pásového oparu je varicela zoster. Původce oparu je herpes simplex, at už na rtech nebo na genitálu. Měla jsi někdy opar na rtu?
Já měla vždy „jen“ opar na rtech, na genitálu ne. K tomu přenosu? Netrpí tvůj partner na opary, klidně na rtech? Mohla ses nakazit i při orálním sexu :think:

Příspěvek upraven 11.03.19 v 20:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.3.19 20:32

Já mám papilomavirus… Zjistili mi to po prvním porodu z cytologie… Pak kontrola další byla ok…a za 3roky ze stresu mi probujeli genitální bradavice. Když už ten virus prý v sobě mám…tak někdy se prý stahne a je klid a když je stres tak to probuji na určitém místě. Tak mi to řekl gyndar. Byla jsem na vypálení… Protože jsem toho měla dole dost… :roll:

• Citovat
  • Upravit
20
11.3.19 20:43

Před x lety se mi udělalo něco na rtu, jestli to byl opar, to nevím, nijak to nebolelo a rychle zmizelo. Přítel na nic netrpí, občas aft v puse. Spíš mě děsí to, zda mne nemohl nakazit už dříve a neprojevilo se to až teď. Buďto to má v sobě a jemu to nic nedělá, nebo já to měla v sobě, nebo nevěra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
11.3.19 21:23

Hlavne to rekni dr, tak mesic pred ti napisou k uzivani herpesin.. ma to pry tendence vysypat se pred porodem a to je pak duvod k sekci. Jinak ja ho mela pred 12 lety, pak vubec nic a ve 4.mesici tehotenstvi se vysypal.. po porodu jsem ho mela co 2 tydny :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
11.3.19 21:37

@Xmichaelah Herpesin mám už teď, doufám, že mast začne zabírat. Už teď ve stresu, jestli se to bude vracet, fakt utrpení, hlavně chození na WC. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
12.3.19 05:53

@Verkula mast mast, nebo prasky? Mne pred porodem prave dali prasky.. nebud ve stresu, vim ze je to neprijemne :? Ale pokud to neni prvo vysev, je miminko v poradku, pred porodem ti nasadej nejspis prasky a bude urcite klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí