Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Poradit se s lekarem, treba by melo jeste smysl nasadit Herpesin v tbl. nebo jiny lek
Herpesin tablety. Me pomohli dost, ikdyz mi doktor rikal, ze v teto fazi uz to nepomuze. Pak v klidu paralen. Me pomaha to porad necim mastit. Treba jen jelenim lojem v pixle, co se nanasi prstem. Pak hodne pit a odpocivat, jestli je to mozne. Telo s tim bojuje.
Nemůže to být genitální nebo jiný opar? Trochu se začínám bát.. Mívala jsem opary a trpěla jsem na ně v dětství, vždy takhle nahoře na rtu, měla jsem to i nateklé, ale ne takhle hodně.
Kam bych měla zajít, na kožní nebo k obvodnímu? ![]()
@Oriseka Zase se mi ten otok dneska trochu zvětšil, nikdy jsem tohle neměla tak se trochu bojím co a jak..
jestli to přejde vůbec samo.
@Anonymní píše:
@Oriseka Zase se mi ten otok dneska trochu zvětšil, nikdy jsem tohle neměla tak se trochu bojím co a jak..jestli to přejde vůbec samo.
Ja uz jsem takovy mela, tak dvakrat. Nikam jsem s tim nesla. Obvodnimu lekari jsem zavolala a on mi poslal recept na ten Herpesin. Vzala jsem par tabletek a hodne se to zlepsilo. Vzdy, kdyz jsem mela obr opar, tak mi nebylo dobre celkove.
@Oriseka Chápu, děkuju.. zas si říkám, aby nebylo lepší mě vidět a ne že bude doktor ordinovat po telefonu
mám z toho strach a divný pocit, jestli je to vůbec opar a nemůže to být něco jineho? ![]()
@Anonymní píše:
@Oriseka Chápu, děkuju.. zas si říkám, aby nebylo lepší mě vidět a ne že bude doktor ordinovat po telefonumám z toho strach a divný pocit, jestli je to vůbec opar a nemůže to být něco jineho?
Tak si k tomu doktorovi skoc.
@Oriseka Byla jsem tam a ve finále jsem se nic nového nedozvěděla, mám vydržet a chladit si to, na bolest případně ibalgin a jinak nic.. antivirotika nemají prý smysl, otok je normální. Což mě teda nepřišlo protože mi to přijde že to mám fakt hodně a nikdy jsem to takhle nateklé neměla, ale budu muset věřit doktorům no ![]()
Já mívám takový opar, když mám chřipku nebo jinou nemoc, která mě hodně sejme, prostě při oslabeném organismu. A neboj, je to opar, jen se hodně vyřádil teda. Otok jsem chladila vatovym tamponkem namočeným ve vychlazeném heřmánkovém čaji.
@Betty MacDonald No asi se mi oslabila imunita, do toho mám menstruaci a nového sexuálního partnera
tak buď je to kombinací nebo jsme si nějaký vir předali společně.
Jinak teda doktor mi řekne něco jineho a v lékárně kde jsem si byla vyzvednout jiný recept jsem se ptala čím to ještě mohu potírat a lékárník to viděl a přišlo mu to jako velký otok a nechápal, proč mi doktor nedal Herpesin tablety nebo nějaká antivirotika.. nerozumim že každý řekne něco jineho ![]()
Jsem na netu četla, že léčit antivirotiky je drahé, proto to lekari často nepíšou.. tak uvidim, ale kdyby se to zhoršilo, tak tam jdu a chci je prostě nebo něco, co mi pomůže už ![]()
@Anonymní píše:
@Betty MacDonald No asi se mi oslabila imunita, do toho mám menstruaci a nového sexuálního partneratak buď je to kombinací nebo jsme si nějaký vir předali společně.
Jinak teda doktor mi řekne něco jineho a v lékárně kde jsem si byla vyzvednout jiný recept jsem se ptala čím to ještě mohu potírat a lékárník to viděl a přišlo mu to jako velký otok a nechápal, proč mi doktor nedal Herpesin tablety nebo nějaká antivirotika.. nerozumim že každý řekne něco jinehoJsem na netu četla, že léčit antivirotiky je drahé, proto to lekari často nepíšou.. tak uvidim, ale kdyby se to zhoršilo, tak tam jdu a chci je prostě nebo něco, co mi pomůže už
Zkus ještě vysoké dávky b komplexu. Nechápu, proč ti doktoři s těmi antivirotiky mají problém…takový opar opravdu bolí.
@Anonymní píše:
@Oriseka Byla jsem tam a ve finále jsem se nic nového nedozvěděla, mám vydržet a chladit si to, na bolest případně ibalgin a jinak nic.. antivirotika nemají prý smysl, otok je normální. Což mě teda nepřišlo protože mi to přijde že to mám fakt hodně a nikdy jsem to takhle nateklé neměla, ale budu muset věřit doktorům no
Poprve jsem na to prasky nebrala a nakonec to taky zmizelo. Me ten Herpesin predepsal doktor bez problemu a jeste rikal, ze mi zbyde, tak at si to pak beru, az zas ucitim, ze se mi opar tvori. A fakt to zafungovalo super. Jeden den jak kacer a druhy mnohem lepsi. Po tydnu jen maly stroupek a k tomu prasky na bolest. Boli to dost.
@Oriseka To se máte, pokud mi to nesplaskne a nebo by se to zhoršovalo, tak mi lékárník řekl, že mám jet k doktorovi a nenechat se odbít s těmi prášky.
A poprvé jste to měla taky takhle nateklé? Za jak dlouho vám to splasklo?
Já to mám dneska 2. den, ale jsem z toho vyřízena.. furt mám pootevřenou pusu, chlad mi na to pomáhá, ale na otok ne, spíš se otupí na chvilku bolest. Ale nahoře už mám strup, promazávala jsem to teď vazelínou, hrozně se mi loupe na rtech suchá kůže - i na dolním rtu. Herpesin mast ani nevim jestli v této fázi už pomůže ![]()
Teď to mám zrovna takhle
Myslíte, že je to fakt normální? Jsem z toho celkem na nervy, cítím se jako kdybych měla horečku. ![]()
@Anonymní píše:
@Oriseka To se máte, pokud mi to nesplaskne a nebo by se to zhoršovalo, tak mi lékárník řekl, že mám jet k doktorovi a nenechat se odbít s těmi prášky.A poprvé jste to měla taky takhle nateklé? Za jak dlouho vám to splasklo?
Já to mám dneska 2. den, ale jsem z toho vyřízena.. furt mám pootevřenou pusu, chlad mi na to pomáhá, ale na otok ne, spíš se otupí na chvilku bolest. Ale nahoře už mám strup, promazávala jsem to teď vazelínou, hrozně se mi loupe na rtech suchá kůže - i na dolním rtu. Herpesin mast ani nevim jestli v této fázi už pomůže
Teď to mám zrovna takhleMyslíte, že je to fakt normální? Jsem z toho celkem na nervy, cítím se jako kdybych měla horečku.
Bohužel, ano. Měla jsem to kdysi přes celý horní ret a vypadala jsem jak po zbabrané plastice.
Dobrý večer, od včerejšího rána mě brněly a svědily rty, postupem se mi tam začal tvořit opar. Jediné co jsem doma našla byla propolisová tinktura, a tak jsem si jí tam párkrát nanesla. K večeru se mi opar začal zvětšovat tak jsem si dojela do lékárny pro Herpesin mast.
Dnes ráno jsem se vzbudila a otok je ještě větší než včera. Hodně to bolí a nemohu přes něj skoro pít ani jíst. Mám to v takovém tom “srdíčku” na horním rtu a ret mám nateklý jako kačer nebo jako kdybych měla špatně udělaný botox
Nevím jestli to s tím souvisí ale cítím se víc unavená a bolí mě i čelistní kosti, do toho mám ještě menstruaci.
Prosím o radu jak na ten otok, abych ho zmírnila? Případně co na bolest? Zkusila jsem studený obklad a na chvilku mi to zmírnilo bolest, jinak viditelně nic.
nahoře se mi už dělá stroupek, což mi přijde dost rychlé, ale ten otok mě štve a je hrozně nepříjemný 
Samotnou léčbu oparu urychlit stejně nemohu ale nelíbí se mi jak to mám nateklé a doufám že se ten otok nemůže ještě zvětšit..
Předem moc děkuji.