Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahok mám dotaz dost mě trápí opary, už jsem vyzkuóušela snad vše jak se jich zbavit, není nejaká prevence, aby se netvořili tolik pořípadě vůbec?
Díky
Ahoj Majdo
jako dítko jsem na ně také trpěla, a teď to převzal můj Lukáš…
Mě pomáhá tinktura s mateří kašičkou - sice to pekelně pálí, ale u mě je to účinný… Je to tedy na to první stadium, kdy se vytvoří puchýřky.. Potom už dávám kosmínovou mastičku…
Ale když cítím pnutí na rtu - tak přiložím led - a opar „nějak“ zanikne…
Takže doufám, že se tu najde několik rad, které ti pomohou…
Věra
Existuje vakcína, ale je to pekelně finančně náročný…koukni sama, já jsem nejdřív zajásala, když jsem to objevila, ale pak mi spadla čelist, když jsem našla ceny
![]()
Jinak mě nepomáhá celkem nic moc, mě se dělají hlavně kolem nosu a ještě na jiných místech (i dost intimních
) a tam mi doktor doporučil tekutý pudr - občas mám pocit, že se třebá zkrátí doba výsevu, ale spíš to asi taky moc nefunguje…jo a docela mi pomáhala propolisová mastička.
Taky uvítám jakýkoli tip, jak na opary, už mě to fakt nebaví…
vvik píše:
Ahoj Majdojako dítko jsem na ně také trpěla, a teď to převzal můj Lukáš…
Mě pomáhá tinktura s mateří kašičkou - sice to pekelně pálí, ale u mě je to účinný… Je to tedy na to první stadium, kdy se vytvoří puchýřky.. Potom už dávám kosmínovou mastičku…
Ale když cítím pnutí na rtu - tak přiložím led - a opar „nějak“ zanikne…Takže doufám, že se tu najde několik rad, které ti pomohou…
Věra
já právě jako dítě na to netrpěla, až tak v 10ti jsem mela první pásový. Pak nic a teď nejak po rovním porodu byly pak se schovali chvíli a ted zase vykoukli. Někde jsem četla, že je chytíš mezi 3-5rokem a pak máš v sobě herpex vir aktivní a už jen čeká na půodmět. Což teda nevim ale u mě se jim asi žije, když mě pořád opruzují
Mateří kašišku ani kosmínovou mastičku jsem ještě neslyšela, tak vyzkoušim a led by mi asi nepomohl, neb já jdu spát bez a ráno se již probudim s .
![]()
Ale díky
No nekde jsem četla, že prý opomáhá maz z uší - vlastní, ale nevim nezkkoušela jsem to.
jano to je teda síla, no vykrást banku, jedině.
Mě to zajímá hlavně protože v tehotenství jsem zřejmě mela opar, a nakazila se dcera a umřela, a nechci aby se to zopakovalo, nebot ty opra zákeřný mi vylízají když se leknu, po nemoci(treba jen po rýmě), a nebo ze stresu
ahojte,
trpela jsem na opary, mela jsem je tak 2 -3× do mesice. nepomahalo mi nic.ale jako prevence se mi osvedcilo uzivat horcik a zinek, aspon nebyly tak velke a tak casto. pak jsem misto techto pilulek zacala jist denne lzici sezamoveho seminka, treba zamichat do jogurtu, obsahuji totiz hiodne zinku i horciku a je to mnohem lepsi nez byvalo. hodne uspechu
Ahoj, já taky trpím na opary. Jak je ta vakcína, já cenu nenašla. Kolik byla?
Janinko, taky to nevidím
.
Jen můžu malou radu: trpím na ně občas, cca 3× do roka, ale ted se mi podařilo přežít jeden perfektním způsobem: hned v počátku, když jsem cítila pnutí a napuchlý ret, jsem si ho mazala tee-tree olejem, třeba i 1× za hodinu. Cítila jsem nateklý ret, ale vůbec nebylo nic vidět, nevytvořil se žádný strup a když jsem cítila, že zasychá, domazala jsem Kosmínem a za týden už nebylo nic.
Makino, já mám vyzkoušeno snad vše. Prostě jak jednou virus herpes máš, už se ho nezbavíš (vyjímkou je snad to očkování). Prostě při oslabené imuntě opar vyskočí, hajzlík jeden ![]()
Mě se před Vánoci udělal v jamce na bradě a byla jsem s tím na kožním, po prohlídce mi doktorka dala antibiotikovou mast Fucidin. Doporučuju. Říkala, že je to dobré až na ty stroupky, že po prasknutí toho oparu se do něj dostanou většinou nějaké koky (stafylokoky, streptokoky) a že tohle dobře zabírá. Můžu říct, že s mastí se ta léčba urychlila, ale oparu nezabrání ![]()
Máš pravdu, opar je hajzlík, s tím tee-tree sice je, ale aspoň není vidět. Ještě existuje Herpesin, je to antivirotikum, podává se při virových oparech, musí se přesně dodržovat dávkování, ale nevím, jestli má zabránit vzniku nebo jen urychlit průběh.
Ovšem když jsem na koleji chovali potkana, tak to jsem ho měla v jednom kuse
. Teď jen občas naštěstí…
janinkaz píše:
Ahoj, já taky trpím na opary. Jak je ta vakcína, já cenu nenašla. Kolik byla?
http://www.lupidon.info/Pacient.htm
Pod nadpisem Administrativní informace je cena + je tam vypsáno kolik dávek je pro léčbu potřeba…jenom první rok léčby vyjde na víc než osm tisíc…a to ta léčba trvá i několik let ![]()
ahojky..taky trpím na opary..dělají se mi každý týden, pač každých 14 dní mám angínu…a koncem dubna jdu na očkování v Plzni, mělo by stát kolem 100,–Kč. Tak bych vám sem potom písla nějaké info, pač sama o tom zatím moc nevím. Pevně věřím v to, že mi to pomůže. Říkali, že s tím mají velmi dobré zkušenosti, tak uvidím…mějte se…