Opary u dětí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
288
22.11.10 10:49

opary u dětí

ahoj, mám 7-letou holčičku, která před pár týdny onemocněla herpetickou infekcí, vysoké horečky, bolavá celá pusa i uvnitř. Přeléčily jsme to, bohužel se jí vždy tak po 14 dne dnech opary na rtech objeví znovu. Nemáte někdo zkušenosti s nějakou efektivní léčbou? Díky za rady.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
56772
22.11.10 10:58

Ahojky, tak tě asi nepotěším, já jsem na opary trpěla od mala. Jak se jednou tahle infekce do těla dostane, tak už tam zůstává celý život, vyčkává jen na to, kdy je tělo oslabené a vykoukne ven. Vyzkoušela jsem všechny možné mastičky, které propagovali, vypalovala alkoholem, nic, dokonce jsem zkusila i ty náplasti na opary, to se mi hojilo ještě déle. Já jsem bohužel zatím žádný zabírající lék nenašla. A to se mi dělávaly všude po obličeji, takže máme i pár komických historek, např. jednou manžela málem zmlátili na dovolené nějací kluci, protože si mysleli, že mi něco udělal, měla jsem opar přes celou tvář. Naštěstí se to vysvětlilo :mrgreen: Jediné, co mi trošku pomohlo, že už se mi tolik nedělaly, bylo až těhotenství. Takže asi jedině posilovat imunitu, aby ta infekce neměla šanci vylézt ven :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4618
22.11.10 11:18

Starsi dcera na opary trpi od roku. A mne na opary pomohlo uzivani L-lyzinu v kapslich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
22.11.10 12:10
vrobca píše:
Ahojky, tak tě asi nepotěším, já jsem na opary trpěla od mala. Jak se jednou tahle infekce do těla dostane, tak už tam zůstává celý život, vyčkává jen na to, kdy je tělo oslabené a vykoukne ven. Vyzkoušela jsem všechny možné mastičky, které propagovali, vypalovala alkoholem, nic, dokonce jsem zkusila i ty náplasti na opary, to se mi hojilo ještě déle. Já jsem bohužel zatím žádný zabírající lék nenašla. A to se mi dělávaly všude po obličeji, takže máme i pár komických historek, např. jednou manžela málem zmlátili na dovolené nějací kluci, protože si mysleli, že mi něco udělal, měla jsem opar přes celou tvář. Naštěstí se to vysvětlilo :mrgreen: Jediné, co mi trošku pomohlo, že už se mi tolik nedělaly, bylo až těhotenství. Takže asi jedině posilovat imunitu, aby ta infekce neměla šanci vylézt ven :kytka:

hm, tak to si mě fakt nepotěšila, ale díky. právě, že je to na celý život. imunitu posilujeme a není to nic platné, nejhorší je, že jakmile to má, tak nemůže pořádně jíst, bolí jí to.když to měla prvně tak za týden zhubla 3 kg. nedostala do sebe ani mixovanou stravu, tak bych ji od toho chtěla nějak uchránit.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.11.10 15:37

Ahojky, taky mám doma 7mi letou dcerku, které se opar udělal poprvé tak kolem 3.roku u oka. Od té doby se sem tam ukáže (a za to jen „sem tam“ jsem velice ráda!!),samozřejmě že v okolí oka! My vždycky nasadíme vitamín B. Třeba týden dávám B forte a pak dlouhodobě dáváme obyč. B. Předávkovat se nemůže, maximálně bude mít žlutější čůrání:-) Teď jeden doléčujeme, ale jakmile je takovéto počasí, nebo stres, asi se budou ty opary ukazovat!! Kamarádka - již dospělá, mi říkala, že chodí na kožní, kde jí kromě mastiček nasadili i nějaké prášky - myslím Zovirax?? a tím se prý dopuje když cítí že se opar tvoří a pak ještě nějaký čas ho bere. Ale nevím,jestli ty naše berušky nejsou na takové prášky ještě maličké??
Každopádně je to hnus, dětičky by měly být jen zdravé! Tak se držte a přeji vám, aby se našla nějaká schůdná cesta:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4618
23.11.10 12:07

Kolem tech oci je to blby :-? A je fakt, ze nam se dela taky pomalu furt na stejnych mistech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
muudllinna
18.4.12 15:23

malá rada

Dobrý den,také trpím od mala na opary a někdy je mám až tak obrovské,že nemohu ani pít.Poté mi jedna starší paní řekla,ať užívám tabletky B-KOMPLEX, vyzkoušela jsem je a opravdu je nemám tak často cca 2× do roka a když mi vyleze,tak je strašně maličký.Takže doporučuji,bohužel se tabletky musí užívat každý den.Cena je kolem 30,– neměly by se užívat,také společné předměty (hrnky,lžičky,kartášky,šmínky atd. Hlavně nepoužívat stejný ručník!!!!

• Citovat
  • Upravit
anees7
18.11.12 16:10

dětské opary v kruku

Dobrý den, neporadil by mi někdo? Mám 7-letou holčičku, která od mala trpí na opary v krku, byly jsme i u alergologa - ten nám řekl, že má astma a dal jí prášky, po kterých jí nepravidelně tlouklo srdíčko a opary to stejně nevyřešilo. Léčíme to kloktáním roztoku ze šalvěje, pár oparů to vyléčí, ale jeden jí tam pořád zůstává. Dětská doktorka mě s ní znova posílá na alergologii. Jestli má někdo s tímto zkušenosti, prosím o radu. Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Billi
21.5.20 20:46

Potřebovala bych radu - jak poznat opar a jak ho léčit?
Synovi vyskočil na rtu pupínek. Stěžuje si, že ho bolí a pálí. Jak a kdy se dá poznat, jestli se jedná o opar? S oparem nemám žádné zkušenosti. Nikdo z rodiny na opary netrpí.
Poradíte nějakou osvědčenou mastičku, hlavně aby u ní nevadilo, když jí olíže.

• Citovat
  • Upravit
754
21.5.20 21:09
@Billi píše:
Synovi vyskočil na rtu pupínek. Stěžuje si, že ho bolí a pálí. Jak a kdy se dá poznat, jestli se jedná o opar? S oparem nemám žádné zkušenosti. Nikdo z rodiny na opary netrpí.
Poradíte nějakou osvědčenou mastičku, hlavně aby u ní nevadilo, když jí olíže.

Trpím na opary od malička.. Vypadá jako puchýř. Záleží jak je velký.. Já jsem občas jako kačer :mrgreen: Na opary používám jediné bepanthen na dětské prdelky :palec: ze začátku je to opravdu jako oteklej puchýř. Má to tehdenci někdy mokvat, pak dávám na noc zubní pastu. A bolí to.. Pokud má ale jen pupinek, může mít zaneseny por..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
21.5.20 21:27
@Billi píše:
Poradíte nějakou osvědčenou mastičku, hlavně aby u ní nevadilo, když jí olíže.

mastička je super od uriage se zinkem na regeneraci kůže, jednou nám to poradili v lékarně a super. Už za dva dny strup a hojilo se. A pokud by se opary opakovali mrkni na probiotika bactoral. My měli od záři do října 5× opar. až jsem šla k dětskému. Poradil bactoral, je to dražší. Stojí to asi 400Kč. Bere se 16 dní, a měsíc pauza. A pak zase. Nasadilai jsme na začátku listopadu od té doby opar nebyl. Předtím trochu rýma, nebo teplota hned se vyhodil. Pak už neee. Opravdu doporučují. My ted máme pauzu, a nasadím zase tak týden před školkkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
21.5.20 21:28
@Zlobolka123 píše:
Trpím na opary od malička.. Vypadá jako puchýř. Záleží jak je velký.. Já jsem občas jako kačer :mrgreen: Na opary používám jediné bepanthen na dětské prdelky :palec: ze začátku je to opravdu jako oteklej puchýř. Má to tehdenci někdy mokvat, pak dávám na noc zubní pastu. A bolí to.. Pokud má ale jen pupinek, může mít zaneseny por..

zkus krém od uriage se zinkem, regenerační. A kůru bactoral. Popisují níže v příspěvku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2966
21.5.20 21:43

@Billi já opar mazu tea tree olejíčkem. Dám na vatový tampon a potírám několikrát denně. Pokud ho odhalím brzy, tak se tolik nerozjede. Praktikuji od těhotenství, kdy mi to přišlo nejšetrnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.20 21:43

Na opary trpím od dětství, v době po porodu se mi dělaly přes celý obličej. Na kožním mi na to daly jen mastičky a ty nepomáhaly. Naštěstí jsem se dostala na imunologii, tam mi byly nasazeny antivirotika, a ty konečně opar zkrotily. Teď ho mám tak 4× do roka a ne 3 měsíce v kuse. U dětí asi tyto léky nenasazují, ale určitě poradí co s tím.

• Citovat
  • Upravit
Billi
21.5.20 22:15

@Veru1987 Bactoral dávám pravidelně. Dobral ho poměrně nedávno.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA