Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Dobrý den, ahoj. Dnes jsem byl u soudu ohledně úpravy poměrů v domácnosti, svěření do péče. Zajímá mne, jestli má v sobě nějakou symboliku to, ke komu si sedne opatrovník během soudního líčení. Když seděla opatrovnice během soudu vedle mne ( na mé straně ), znamená to, že hájila zájmy dítěte a moje? Byla " na naší straně"? Nebo je to čistě na ní kam si sedne?
@LadyCarneval je to podle toho, kdo podává návrh, ne? Někde u soudu jsem zažila, že opatrovník neseděl u nikoho. Jo a vždy hájí zájmy dítěte! To nemůžeš brát osobně. Rozhodně nehájí tvoje nebo otcovy zájmy, prostě vždy zájmy dítěte.
Příspěvek upraven 28.05.20 v 14:15
@LadyCarneval píše:
Dobrý den, ahoj. Dnes jsem byl u soudu ohledně úpravy poměrů v domácnosti, svěření do péče. Zajímá mne, jestli má v sobě nějakou symboliku to, ke komu si sedne opatrovník během soudního líčení. Když seděla opatrovnice během soudu vedle mne ( na mé straně ), znamená to, že hájila zájmy dítěte a moje? Byla " na naší straně"? Nebo je to čistě na ní kam si sedne?
Je jedno, kam si sedne. Sociální pracovníci mají být vůči rodičům nestranní. Mají hájit zájmy dětí.
Opatrovník, čili pracovnice ospodu hájí zájmy dítěte.
U nás třeba jen poslali vyjádření písemně, nikdo nepřišel. My jsme měli s ex dohodu, kterou jsme chtěli soudně schválit. Ospod přišel s vlastním návrhem. Nakonec soudkyně schválila naši dohodu.
Nic bych v tom neviděla.
@LadyCarneval je to upa fuk, kam si sedne… Háji zájem dítěte, nikoliv tvůj..
Přesně tak. U tebe by seděl tvůj právník. Ten by hájil tebe. Opatrovník je tu pro dítě.
Většinou si OSPODka sedne k matce, aby otec sklapl a nemyslel si, že ji nějak zajímá.
Když si hraje na nestrannost, tak sedí jako veřejnost.
Sednout si k otci jsem ještě nikdy neviděl.
@reincarnate ale prosím tě, u nás seděl u otce, otec si podával návrh.
Na praxi jsem zažila opatrovnici na místě pro veřejnost, za mě ideální
@LadyCarneval píše:
Opatrovník hájí zájmy toho rodiče, kdo je mu sympatičtější. Pokud nemá rozdíl v sympatiích, hájí své vlastní představy a předsudky. Pokud je skutečný profesionál, hájí zájem dítěte. Kde sedí, je jedno. Většina by měla sedět úplně jinde za to, co předvádějí.