Opatrovník dítěte u soudu

28.5.20 14:04

Opatrovník dítěte u soudu.

Dobrý den, ahoj. Dnes jsem byl u soudu ohledně úpravy poměrů v domácnosti, svěření do péče. Zajímá mne, jestli má v sobě nějakou symboliku to, ke komu si sedne opatrovník během soudního líčení. Když seděla opatrovnice během soudu vedle mne ( na mé straně ), znamená to, že hájila zájmy dítěte a moje? Byla " na naší straně"? Nebo je to čistě na ní kam si sedne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19388
28.5.20 14:10

@LadyCarneval je to podle toho, kdo podává návrh, ne? Někde u soudu jsem zažila, že opatrovník neseděl u nikoho. Jo a vždy hájí zájmy dítěte! To nemůžeš brát osobně. Rozhodně nehájí tvoje nebo otcovy zájmy, prostě vždy zájmy dítěte.

Příspěvek upraven 28.05.20 v 14:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
491
28.5.20 14:14
@LadyCarneval píše:
Dobrý den, ahoj. Dnes jsem byl u soudu ohledně úpravy poměrů v domácnosti, svěření do péče. Zajímá mne, jestli má v sobě nějakou symboliku to, ke komu si sedne opatrovník během soudního líčení. Když seděla opatrovnice během soudu vedle mne ( na mé straně ), znamená to, že hájila zájmy dítěte a moje? Byla " na naší straně"? Nebo je to čistě na ní kam si sedne?

Je jedno, kam si sedne. Sociální pracovníci mají být vůči rodičům nestranní. Mají hájit zájmy dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33042
28.5.20 14:14

Opatrovník, čili pracovnice ospodu hájí zájmy dítěte.
U nás třeba jen poslali vyjádření písemně, nikdo nepřišel. My jsme měli s ex dohodu, kterou jsme chtěli soudně schválit. Ospod přišel s vlastním návrhem. Nakonec soudkyně schválila naši dohodu.
Nic bych v tom neviděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
28.5.20 16:43

@LadyCarneval je to upa fuk, kam si sedne… Háji zájem dítěte, nikoliv tvůj..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33042
28.5.20 17:51

Přesně tak. U tebe by seděl tvůj právník. Ten by hájil tebe. Opatrovník je tu pro dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
762
28.5.20 17:57

Většinou si OSPODka sedne k matce, aby otec sklapl a nemyslel si, že ji nějak zajímá.

Když si hraje na nestrannost, tak sedí jako veřejnost.

Sednout si k otci jsem ještě nikdy neviděl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
28.5.20 19:35

@reincarnate ale prosím tě, u nás seděl u otce, otec si podával návrh.
Na praxi jsem zažila opatrovnici na místě pro veřejnost, za mě ideální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
29.5.20 07:13
@LadyCarneval píše:
Dobrý den, ahoj. Dnes jsem byl u soudu ohledně úpravy poměrů v domácnosti, svěření do péče. Zajímá mne, jestli má v sobě nějakou symboliku to, ke komu si sedne opatrovník během soudního líčení. Když seděla opatrovnice během soudu vedle mne ( na mé straně ), znamená to, že hájila zájmy dítěte a moje? Byla " na naší straně"? Nebo je to čistě na ní kam si sedne?

Opatrovník hájí zájmy toho rodiče, kdo je mu sympatičtější. Pokud nemá rozdíl v sympatiích, hájí své vlastní představy a předsudky. Pokud je skutečný profesionál, hájí zájem dítěte. Kde sedí, je jedno. Většina by měla sedět úplně jinde za to, co předvádějí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
29.5.20 07:26

@canaglia trochu silna slova, že si nedáš pokoj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna