Operace a menstruace

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1907
26.12.22 19:16

Operace a menstruace

Dobrý večer ženy 🙂
Potřebuji se s vámi poradit: dnes jsem dostala menstruaci po 26dnech- tak to mivam (pocitano od prvniho dne posledni ms). Dalsi tedy ocekavam 20.1.2023 jenze 22.1 mam nastup do nemocnice a 23.1 operaci v oblasti hlavy a vnitrniho ucha. Bylo mi receno, ze nesmi byt ms, protoze by jim ucho krvacelo. Jak menstruaci oddalit nebo ji mit drive? Termin mam pres pul roku, dalsi by byl take za dlouho. S gynekologem se nyni poradit nemuzu ma dovolenou i po novém roce, antikoncepci neberu. Pri každé operaci mi pichaji neco na redeni krve ( to nejspis vsem?) jsem po operaci varixu, mela jsem i zanet zil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24536
26.12.22 19:18

Spolehlivé je jen nasazení Norethisteronu, nebo jak se to jmenuje (ovšem s varixy a sklonem k zánětům žil bych se toho dost bála :think: ). Můžete zkusit nějaké babské rady - naložit se do horké vany, pít červené víno na přiblížení, nebo naopak pít a jíst hodně citrónů na oddálení, ale to je bez záruky. Mně to nikdy nepomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75917
26.12.22 19:21
@alexxa píše:
Dobrý večer ženy 🙂
Potřebuji se s vámi poradit: dnes jsem dostala menstruaci po 26dnech- tak to mivam (pocitano od prvniho dne posledni ms). Dalsi tedy ocekavam 20.1.2023 jenze 22.1 mam nastup do nemocnice a 23.1 operaci v oblasti hlavy a vnitrniho ucha. Bylo mi receno, ze nesmi byt ms, protoze by jim ucho krvacelo. Jak menstruaci oddalit nebo ji mit drive? Termin mam pres pul roku, dalsi by byl take za dlouho. S gynekologem se nyni poradit nemuzu ma dovolenou i po novém roce, antikoncepci neberu. Pri každé operaci mi pichaji neco na redeni krve ( to nejspis vsem?) jsem po operaci varixu, mela jsem i zanet zil.

bez gynekologa, který nasadí antiko nebo norethisteron jsou všechny babské rady nejisté a nemusí vůbec zafungovat - gynekolog přece nebude mít dovolenou až do 20.1, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
26.12.22 19:45

Tak dlouho snad mit dovolenou nebude, ale poslední mesic neordinoval.
Moc se mi do hormonu nechce, ale asi mi nic jineho nezbyde. Ten Norethisteron se muze brat právě i behem operace a po?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24536
26.12.22 20:01
@alexxa píše:
Tak dlouho snad mit dovolenou nebude, ale poslední mesic neordinoval.
Moc se mi do hormonu nechce, ale asi mi nic jineho nezbyde. Ten Norethisteron se muze brat právě i behem operace a po?

Ano, i když někde to vidí dost neradi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
26.12.22 20:04

@lucad77
Snad mi nakonec operaci kvuli tomu neodlozi.
Zakroku se bojím, ale těším se, az si odpočinu z prace 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24536
26.12.22 20:07
@alexxa píše:
@lucad77
Snad mi nakonec operaci kvuli tomu neodlozi.
Zakroku se bojím, ale těším se, az si odpočinu z prace 😀

Držím palce. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8605
26.12.22 20:45

Mne objednavali termín operace právě s ohledem na menstruaci. A s tím, že kdyby ty výpočty nevyšly, tak mi termín změní. S menstruaci mě operovat odmítli. Ale nebylo to nic život ohrozujiciho, co by nepockalo. A nakonec mi termín sami rusili kvůli covidu a ten novej ještě odkladali právě kvůli menstruaci. Na první termín jsem čekala půl roku, ten druhý byl za 3 měsíce. Za mě lepší odložit, pokud to jde, než do sebe cpát hormony. Před, při a po operaci tech léků dostaneš víc než dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75917
26.12.22 20:48
@Midaku píše:
Mne objednavali termín operace právě s ohledem na menstruaci. A s tím, že kdyby ty výpočty nevyšly, tak mi termín změní. S menstruaci mě operovat odmítli. Ale nebylo to nic život ohrozujiciho, co by nepockalo. A nakonec mi termín sami rusili kvůli covidu a ten novej ještě odkladali právě kvůli menstruaci. Na první termín jsem čekala půl roku, ten druhý byl za 3 měsíce. Za mě lepší odložit, pokud to jde, než do sebe cpát hormony. Před, při a po operaci tech léků dostaneš víc než dost.

no jo, ale když jí operaci odloží za půl roku, tak stejný problém s menstruací může znovu nastat, to by mohla třeba na operaci až po přechodu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8605
26.12.22 20:56

@stinga ano, půl roku je dlouho, smysl to mít nemusí. Ono to záleží na závažnosti a nutnosti operace, na nemocnici, na celkovém stavu…ne proste řekli, že s menstruaci mě operovat nebudou. Termín jsme hledali s mým menstruační kalendářem a říkali, že kdyby to nevyšlo, ať zavolám a termín posuneme. A že prý až kdyby nebyl termín na posunutí, tak bychom to resili úpravou cyklu. Nejjednodušší je prostě zavolat přímo do nemocnice a domluvit se tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
27.12.22 10:09
@lucad77 píše:
Držím palce. :hug:

Děkuji 😊 :kytka:

Skusim tam po novem roce zavolat a domluvit se. Pry jde o to, ze pri ms by jim ucho krvacelo. Co jsem pocitala, tak to mam v rozmezi 24-29 dni, ale vetsinou tech 26 no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
27.12.22 10:17

No já měla operaci teď v listopadu a s ms to bylo taky dost komplikované. První termín co jsem měla odložili kvuli. covid vlně, pak mi na další termín vycházela Ms jako tobě. Byla jsem se domluvit přímo v nemocnici a říkali právě že antiko ani northisteron určitě brát nemám, že s tím neoperují protože ty hormony zvyšují riziko embolie. Takže se to muselo opět rušit a odkládat, takže mi trvalo vlastně skoro 2 rokyl než mě odoperovali:D taky jsem měla operaci v oblasti hlavy, tam je to prý hodně blbý s těma mesickama kvůli zvýšenému riziku krvácení. Tak to zvaz, ideálně zavolej přímo do nemocnice a domluv se tam :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
27.12.22 10:41
@Piper11 píše:
No já měla operaci teď v listopadu a s ms to bylo taky dost komplikované. První termín co jsem měla odložili kvuli. covid vlně, pak mi na další termín vycházela Ms jako tobě. Byla jsem se domluvit přímo v nemocnici a říkali právě že antiko ani northisteron určitě brát nemám, že s tím neoperují protože ty hormony zvyšují riziko embolie. Takže se to muselo opět rušit a odkládat, takže mi trvalo vlastně skoro 2 rokyl než mě odoperovali:D taky jsem měla operaci v oblasti hlavy, tam je to prý hodně blbý s těma mesickama kvůli zvýšenému riziku krvácení. Tak to zvaz, ideálně zavolej přímo do nemocnice a domluv se tam :kytka:

Zavolam tam, jet se mě tam kvuli tomu nechce. Jsem z Vysociny a operace v Motole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2958
28.12.22 10:04

Ja zkousela kdysi citron. Denne 1 citron vymackat a vypit. Redila jsem vodou. Pit do te doby, nez chcete ms. No o par dni to oddalilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24536
28.12.22 12:37
@Piper11 píše:
No já měla operaci teď v listopadu a s ms to bylo taky dost komplikované. První termín co jsem měla odložili kvuli. covid vlně, pak mi na další termín vycházela Ms jako tobě. Byla jsem se domluvit přímo v nemocnici a říkali právě že antiko ani northisteron určitě brát nemám, že s tím neoperují protože ty hormony zvyšují riziko embolie. Takže se to muselo opět rušit a odkládat, takže mi trvalo vlastně skoro 2 rokyl než mě odoperovali:D taky jsem měla operaci v oblasti hlavy, tam je to prý hodně blbý s těma mesickama kvůli zvýšenému riziku krvácení. Tak to zvaz, ideálně zavolej přímo do nemocnice a domluv se tam :kytka:

No a mně kdysi operovali uzliny na krku a MS je vůbec nezajímala, prý to nevadí, nabídli i plenu pro dospělé na pooperační, nakonec jsem to nepotřebovala. Akutní zákrok to nebyl, klidně to mohlo počkat. Takže to spíš záleží na zvyklostech té které nemocnice, než že by to byl opravdu tak fatální zdravotní problém, ty prášky na oddálení jsou pro tělo mnohem horší, řekla bych. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí