Operace kolene a pohyblivost

262
24.7.18 19:06

Operace kolene a pohyblivost

Ahohte maminy, manžel byl na operaci s kolenem, teď to má celé zavázané a den po operaci je doma.. Nastává problém když chce z nebo do postele, protože nohu nemůže ani nadzvednout a ani ohnout.. Takže mu musím pomáhat já a je to chlap, takže to není nejjednodušší. Je to prý nejbolestivější část. Máte nějaké tipy nebo triky jak z postele vylézt a znovu zalezt v tomto případě? Má silné léky na bolest, ale při tomto moc nepomáhají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4071
24.7.18 19:14

Nechala bych ho čůrat do bažanta, až se to trošku zklidní. Rehabilitace mu byla doporučena od kdy a jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
24.7.18 19:17

@sediza Odedneška, vůbec se mi nelíbí, že ho propustili den po operaci.. Má chodit o berlich a v posteli cvičit ohýbání, zvedání apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
24.7.18 19:27

Když jsem byla po plastice křížového vazu, tak jsem si pomáhala druhou nohou. Musela jsem na posteli ležet tak, aby zdravá noha byla u kraje a člověk byl u kraje postele. V oblasti kotníku jsem jí v polosedu podsunula pod operovanou, rukama jsem si pomáhala nadzvedavanin stehna. Po se stačilo otočit o 90° a nohy opatrně spustit z postele, opět za pomoci rukou, které operovanou nohu jistily. Na postel jsem se dostávala stejným způsobem. Trochu to bolelo, ale bylo to lepší než když se mi snažil pomáhat někdo jiný.

• Citovat
  • Upravit
262
25.7.18 08:10

@lucenka děkuji, tak jsme to udělali trochu jinak, ke kraji postele jsem postavila židli, rukama si pomohl a přesedl si na ni, zdravou nohu podsunul pod kotník operované apomalu tu nohu spustil na zem. Bez bolesti a příjemnější pro oba, protože jsem měla strach ze mu ubližuju :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
25.7.18 08:55

@janca0101 to jsem ráda, že se vám podařilo vymyslet způsob, co vám vyhovuje :palec: úplně jsem si při čtení úvodního příspěvku vybavila sebe a svoje pocity, když jsem ležela v nemocnici a prvně se zkusila dostat z postele (ty nemocniční postele jsou ještě strašně vysoký) a jak jsem při prvním pokusu brečela bolestí a říkala si, že se snad příště radši po., než abych to musela opakovat.

• Citovat
  • Upravit
262
25.7.18 10:34

@lucenka jojo, a sestry tam taky nebyly moc příjemné, měl zakázané sám vstávat z postele, takže když potřeboval na WC, musel zvonit, ta že na něj vyštěkla ať dá nohy dolů z postele, jenže on je nemůže ohnout žejo, takže si musel rukama pomáhat dát tu nohu dolů.. Každopádně rehabilitace budou zajímavé, protože nemůže ani v posteli tu nohu zvednout do vzduchu.. O ohebnosti ani nemluvím.. Tak snad to bude brzo ok :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí