Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, venku vedro a deti chtějí do bazénu jenže mám druhý den menzes ( krvácení je silne). Jak to v bazénu zvládnout, mohu se vůbec koupat? Nejspíš to není moc hygienické
Tampon silnější a na chvilku když to máš hodně
@Lekninka91 píše:
Slyšela jsi někdy o tamponech?
No třeba spoustu žen je nepoužívají. Moje teta te bylo přez 40 se mě ptala na tampony že byly taky vedra asi týden a zrovna to měla. Taky byla bez zkušeností
.
Těsně před bazénem vzít hodně savý tampon, nebýt v něm dvě hodiny, vylézt a hned vyměnit.
Menstruacni kalisek je super. Nebo kdyz je to urgent, skocit do lekarny a ptat se primo na tampony do bazenu ![]()
Nebo můžeš děti šoupnout do bazénu a sama se chladit jen pod sprchou, ne? Snad tě nikdo nenutí lézt do bazénu, když tam chtějí děti.
@Čičorečka píše:
Nebo můžeš děti šoupnout do bazénu a sama se chladit jen pod sprchou, ne? Snad tě nikdo nenutí lézt do bazénu, když tam chtějí děti.
Tak to asi záležíí na tom, kolik jim je, já svoje tříleté taky nenechám v bazénu samotné.
Těsně před koupáním čerstvý tampon a pak hned vyměnit. Nebýt ve vodě hodinu. Ale já je osobně nesnesu a prostě se nekoupu. Syn je ještě malý a bez dozoru v bazénu být nemůže. A vyžaduje, abych byla ve vodě s ním. Tak bys se kvůli němu překonala. Ale nějakou delší dovolenou plánuju tak, abych zrovna nekrvácela.
Do bazénu můžeš, Vem si tampon, nějaký větší, nebuď tam hodinu a po koupání hned vyměň… Pokud jsou děti starší nech je v bazénu samotné a seď poblíž kdyby něco ![]()
@zrcadlo píše:
Tak to asi záležíí na tom, kolik jim je, já svoje tříleté taky nenechám v bazénu samotné.
Tak tříleté chodí do brouzdaliště, ne? Tam je vody po kolena, tak se taky nemusí celá namáčet. Já bych prostě směs chlóru a moči a potu cizích lidí do tamponu nasávat nenechala. Snažila bych se tomu všemožně vyhnout. Ale mně se veřejná koupaliště eklují nehledě na menstruaci
takže jsem trochu speciál ![]()
@Čičorečka píše:Čím jsem starší, tím mně to víc vadí. Ale vrchol smradu byl loni v Babylonu. Prý je to tím, jak reaguje lidská moč s desinfekcí ve vodě. Jinak mi vadí i malý zahradní bazén, kde se celé léto nemění voda a ti, co tam lezou, se předtím neosprchují. Je to jak po někom lézt do vany. Zvláštní, že třeba řeka mi nevadí. A ta taky není superčistá
Tak tříleté chodí do brouzdaliště, ne? Tam je vody po kolena, tak se taky nemusí celá namáčet. Já bych prostě směs chlóru a moči a potu cizích lidí do tamponu nasávat nenechala. Snažila bych se tomu všemožně vyhnout. Ale mně se veřejná koupaliště eklují nehledě na menstruacitakže jsem trochu speciál
Závodně jsem plavala, v létě moje děti taky nezajímalo a nezajímá, že má máma svoje dny, takže jsem si zkrátka brávala tampon a po každém máchání ve vodě jsem si ho šla vyměnit. Že by z toho byl člověk odvázaný, to ne, ale přežít se to dá.
Ahoj holky, venku vedro a deti chtějí do bazénu jenže mám druhý den menzes ( krvácení je silne). Jak to v bazénu zvládnout, mohu se vůbec koupat? Nejspíš to není moc hygienické