Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, můžeš být s ním hospitalizovaná jako doprovod, buď přijdete večer před nebo ráno v den operace. Pak s ním jdeš k sálu a tam si ho taky „vyzvedneš“, tedy sestřičky tě zavolají. A jinak to probíhá dobře, jen ho asi bude pár dní pobolívat v krku ![]()
@Liška32 moc děkuju a jak dlouho se tam leží ještě po operaci? Týden? Nebo ještě déle?
Ahoj, syn byl na operaci před pár měsíci, nástup den před, druhý den operace, jdeš k sálu a když bylo po operaci tak volali ze už je na JIP kde byl dohromady 3dny (tam se u nej mohlo být jen přes den a na noc se šlo na jiné oddělení s tím, že kdyby cokoliv tak zavolaji nebo dojdou) pak dva dny už normální pokoj společně a domů. Hospitalizace 7 dní. No když to shrnu, po te operaci to bylo hrozný, jsem ráda, že už to má za sebou 🙏
Příspěvek upraven 06.10.22 v 19:33
@StM90 píše:
@Liška32 moc děkuju a jak dlouho se tam leží ještě po operaci? Týden? Nebo ještě déle?
Jé tak to už nevím přesně. Několik dní, ale týden myslím ne. Podle stavu a taky asi podle té které nemocnice. Určitě se na všechno zeptej předem, budou vám nejspíš dělat předem předoperační vyšetření, které si pak s sebou přinesete. Tak u toho se můžeš na všechny podrobnosti zeptat. Obecně když se budeš ptát, personál ti vždy všechno podrobně vysvětlí, takže neboj se zeptat ![]()
@Teremii to je dobře, že je syn v pořádku. No ne všude bývají děti dlouho na JIP. Někde jen po operaci ty 2 hodiny. Někde mají i ty pooperační pokoje. A pak už jdou děti na normální oddělení. Někdo to snáší dobře, někdo hůř. To taky záleží, jak je děťátko staré.
Moc děkuji, já mám ještě doma miminko, tak jsem jen zvědavá jak dlouho budu pryč.
@StM90 může s ním být hospitalizovaný i tatinek nebo babička, nebo se můžete vystřídat ![]()
@mayunka píše: Více
Dopadlo to fakt dobře, rozhodně doporučuji. Syn už strašně dlouho nebyl nemocný a opravdu do pomohlo. První den nástup, během toho měl samé vyšetření, nakonec se rozhodli, že mu vezmou jen nosní, druhý den operace ráno, dostal nějaký sirup na oblbnutí
měl trochu halucinace a nesměl vstávat z postele a po chvilce si pro něj přijeli, bohužel jsem s ním nemohla jít, musela jsem čekat asi cca 3 Hodky, pak ho přivezli, ještě trochu pospával, ale zvládal to suprově, jenom nemohl dlouho jíst ani pít a to bylo pro něj hodně těžký, protože je to malá kyselina a sní snad všechno
, noc proběhla bez problémů a další den nás pustili. Byli jsme na pokoji s chlapečkem co šel na krční i nosní a taky to zvládal v pohodě, předoperační průběh byl úplně stejný jako u mého syna, akorát v noci se vzbudil, že ho to trochu bolí, dostal léky a zase usnul, bylo mu 7 let a jen do 6 let je placený doprovod, takže maminka si to musela zaplatit. Byli tam jen o 2 dny déle než my. Kdyby Vás ještě něco zajímalo, klidně napište.
@Liška32 píše: Více
Moc se omlouvám, že píšu až teď, ale myslím, že není problém, aby jste se tam vystřídali
Ahojky, syn půjde brzy na operaci krčních mandlí, chtěla bych se zeptat, jestli nemá někdo podobnou zkušenost? Jak to probíhá, jestli můžu být po celou dobu sním? Jak dlouho bude ležet v nemocnici? Děkuji