Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky prosím vás, malej má kýlu (je mu teprve 1 měs.) už máme doporučení na Bulovku a operaci - máte s tím některá zkušenost? jak to probíhá? prosím poraďte! Děkuji za každou odpověď.
Tak malé dítě na operaci kýly? Já myslela, že se čeká tak do roka… ![]()
Mám holčičku, byla na tom ve třech měs.- měla ovariokélu, tříselná kýla, do který se nacpal vaječník, dělali nám to v Motole, pohoda. druhý den po operaci jdete domů, byla to rychlovka (ve srovnání s jinýma operacema, co jsme absolvovali
) Na kýlu bych chodila s malou klidně každý měsíc..
Jo a pak ani neplakala, ve špitále ještě paralenový čípek, doma už nic, nebolelo jí to.. Děti se hojí rychle
Kamarád byl na kýle ve stejnou dobu, 2 týdny vzdychal, jaká je to hrůza a naše malá druhý den válela sudy
Ničeho se neboj, bude to rychlý. Jo a Míšo, ta kýla, která se zpravidla odkládá, je pupeční - cca do 5 let věku dítěte.. ![]()
emocuc.polymorf píše:
Jo a Míšo, ta kýla, která se zpravidla odkládá, je pupeční - cca do 5 let věku dítěte..
Aha to já myslela pupeční zakladatelka neuvedla o kterou jde ![]()
Michaelakkk píše:emocuc.polymorf píše:Aha to já myslela pupeční zakladatelka neuvedla o kterou jde
Jo a Míšo, ta kýla, která se zpravidla odkládá, je pupeční - cca do 5 let věku dítěte..
…no, já teda předpokládám, že jde o tříselnou.. ![]()
Ahoj,
malá měla jít v 6 týdnech na operaci tříselné kýli, ale měla špatné výsledky krve, tak byla až v 9 měsících. Po narkoze vůbec nespala, hned po převozu na pokoj se postavila. Já za sebe můžu doporučit nemocnici Krč.
tříselná se operuje co nejdřív protože hrozí uskřinutí ,pupeční může počkat a dá se zkusit ji řešit i jinak než chirurgicky.
Holky - zase pomoc! Na Bulovce nám řekli,že semáme dostavit za měsíc na kontrolu - a že se čeká do cca Půl roku dítěte. Mám prý tu kýlu zastrkovat zpátky. Mně se te´d zdá, že se ta kýla zvětšuje - strkám ji zpátky, snažím se aby malej řval co nejmíň - když je v klidu,tak ta kýla není skoro vidět, ale zabrečí a je to hrůza. Mám se splašit nebo vytrvat v zastrkování? Prosím o radu ![]()
Hlavně nepanikařit!
Můj malý má 9 měsíců a od narození (narozen o 5 týdnů dřív) má pupeční í tříselnou kýlu. Ještě měl i hydrokélu,ale ta už je pryč. My nemasírujeme. Prý mám jen zkoušet zastrčit ji zpět pokud hodně vyleze. A pokud se neuskřihne,tak nemusíš mít žádné obavy. Malý funguje naprosto skvěle. Je šikovný až se občas divým,že mu ten velký pytlík mezi nožkama nevadí.
Já osobně bych počkala s operací. Nám se to teda od narození hodně zlepšilo,ale operace nás bohužel asi stejně nemine. V Brně v dětské taky říkali, že je to bežný zákrok. Dělá se to laparoskopicky a na druhý den pelášíte domů
![]()
Ahoj zakladatelko, můžu se Tě zeptat, jak to tenkrát s tou vaší tříselnou kýlou dopadlo? Byla jsi se synem nakonec na Bulovce na té operaci? A do jakého věku tam čekali, než kýlu operovali? A byla jsi tam spokojená? Řeším teď to samé a moc by mi pomohla Tvá zkušenost právě s Bulovkou. Děkuju.