Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
(Zkusím to znovu, v minulém příspěvku byla pouze jedna odpověď.)
Zdravím, měl tu někdo větší (4cm+) intramuskulární lipom v noze? Mám jeden cca 8cm velký ve stehnu a čekám na operaci.. Jak probíhala péče po operaci a po jak dlouhé době jste přibližně mohli znovu chodit? Jak dlouho jste s tím museli zůstat v klidovém režimu doma (či v nemocnici)? Vím, že se to bude u každého lehce lišit, chtěla bych ale slyšet zkušenosti ostatních. ![]()
Mě by zajímalo jestli vám operaci doporučil lékař nebo jste chtěla vy? Já mám lipom na zápěstí. Mám tam konkrétně jeden lipom a jeden ganhlion plus zánět šlachy a doktor mi to nechce operovat, že sem mladá a že to necháme na později. Mě to ale obtěžuje. Tak se ptám zda ste chtěla vy nebo lékař.
@Eelinna Zašla sem tam sama (v roce 2019 jsem tam s tím byla poprvé a operovat jsem to nechtěla, bylo to maličké a nevšimla jsem si, že by se to zvětšovalo) a operace byla hned jistá, doktor mě ještě sprdl, proč jsem nepřišla dříve. Ale to jen kvůli tomu, že to je už obří boule která je hodně vidět, vadí mi a občas bolí. Kdyby se to nenechalo operovat, tak by to rostlo dál a dál.
Jinak pokud vám to vadí, tak se zkuste zeptat jiného lékaře. Ale třeba vám to nechce operovat kvůli možným komplikacím, kdo ví.
Malé lipomy nevadí, ale ty větší mají jít ven. U mne to bylo hraniční spíše v tom smyslu, že jsem nemohla mít lokální anestezii a museli to vyndávat pod narkozou (lipom 7 či 8cm).
Psala jsem do té minulé diskuse. A že ho mám jsem zjistila až při 5cm (tedy zjistil to lékař).