Operace očí - rozostřené vidění

8
17.1.23 10:52

Operace očí - rozostřené vidění

Zdravím, před pěti dny jsem byla na laserové operaci očí na odstranění dioptrií do dálky. Stále vidím rozmazaně a vidění do dálky není úplně jak jsem si představovala. Máte někdo zkušenosti za jak dlouho se to ustálí? Byla jsem na klinice Horní Počernice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3139
17.1.23 11:21

5 dnů nic není, to se ustaluje několik týdnů až měsíců
To ti to fakt neřekli, že fakt nemůžeš čekat, že hned druhý den uvidíš jak ostříž?
Já sice druhý den viděla použitelně, během dvou dnů jsem byla schopná pracovat u počítače, ale dobře jsem viděla až tak za 14 dnů a déle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
17.1.23 12:06

@annlady o tom jak dlouho to bude trvat mě nikdo neinformoval. Jen mi řekli že druhý den mohu řídit a dělat na počítači… V pátek jdu na kontrolu tak snad bude vše v pořádku. Děkuju moc za reakci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
17.1.23 12:28

To teda koukám, jak je to všude jiný. Mě předem upozorňovali, že zrak se zlepšuje postupně a rozmazané vidění je proto úplně normální. Kontrolu jsem měla hned následující den po operaci (v tu dobu dioptrie kolem 1), další pak po týdnu. Na počítač jsem byla schopná koukat až 4. den (hned druhý to teda nebylo ani doporučeno, stejně tak řídit bych si rozhodně netroufla).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
17.1.23 12:41

@rosien dnes jsem řídila poprvé a moc jsem se necítila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.2.23 08:13

Rozmazané vidění jak dlouho ?

Dobrý den,
pokusím se oživit diskuzi. Moc zkušeností se najít na internetu nedá. Jsem tento týden po operaci obou očí, Praha Krč, klinika G, aplikace trifokálních čoček. Chtěla jsem se zeptat všech diskutujících, co sem přispěli svojí zkušeností, jak se jim vyvíjí zrak po delším čase? Vše vidím zatím jako pod vodou, přes igelit. Na dálku nepociťuji žádné zlepšení a to jsem se těšila, že brýle na běžné nošení budu moci hned odložit. Na blízko vidím lépe, přečtu, ale vše opět za oparem. Vím, že tento typ čoček je náročnější na „usazení“ a trvá to až měsíc, než si mozek zvykne. Ale stejně bych byla ráda uklidněna, že se vše bude postupně měnit. Zatím nepanikařím, na operaci jsem se vyloženě těšila a neměla sebemenší pochybnosti. Maminka s těmito čočkami funguje na jedničku 10 let.
Měli jste také v prvních týdnech pocit rozmazanosti? Nejvíc ho pociťuji při pohledu do počítače, musela jsem si zvětšit rozlišení obrazovky.
Děkuji všem za názor :mavam:!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová