Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nenech se. Prostě řekni, že na to nepůjdete a hotovo. Nikdo tě nemůže nutit ![]()
Pokud tvůj syn močí souvislým proudem, nafukování předkožky nevadí. Také bych to odvolala, je to příšerný, jak je pro doktory nutné to mít vyřešené do tří let, proč, proboha? Kvůli čemu?
Uprimne koukam, protoze asi pred rokem, na pediatrickem sjezdu padla domluva mezi detskymi urology a pediatry, ze tyto zalezitosti se budou resit az po 3.roce, pokud neni problem. To vim od naseho urologa.
Maty je jasny, my mame za sebou xkrat cevkovani a predkozku se nepodarilo stahnout ani o pid(o to bylo to cevkovani veselejsi). Pri curani ma uplnou bambulu, jak se nafukuje, ale souhlas s tim,co nekdo tu psal- po 3. roce ho vezmu do prace a max. zkusim kortik.mast(predpokladam, ze v nasem pripade nanic, ale neublizi). Nebude-li mit problemy, tak driv nez v 5 nikam nejde
Proc ho trapit, ted bych se s nim nedomluvila na nicem . Jiny by to bylo, kdyby mu to nejak vadilo…
Teď problém není, ale říkám si, že kdyby ten problém nastal a já tam pak naklusala s tím, že ta operace musí proběhnout, tak pak by si mě všichni vychutnali..... Znám ty doktory, jak dokážou být příjemní…
Tak pokud se bojíš doktorů, jak by se na tebe koukali, kdyby NÁHODOU nastal problém, tak tam s ním jdi.
Mně je upřímně víškde, jak se na mě kdo kouká, vždy jednám v zájmu dítěte a i kdyby tam stál špalír doktorů, tak ať mi políbí dupu. Nebudu trápit svoje dítě jenom proto, že chtějí mít doktoři něco z krku…
Ale je to samozřejmě tvoje dítě a ty rozhoduješ, tak držím palce, ať se rozhodneš jakkoliv. ![]()
@Loll píše:
Tak pokud se bojíš doktorů, jak by se na tebe koukali, kdyby NÁHODOU nastal problém, tak tam s ním jdi.Mně je upřímně víškde, jak se na mě kdo kouká, vždy jednám v zájmu dítěte a i kdyby tam stál špalír doktorů, tak ať mi políbí dupu. Nebudu trápit svoje dítě jenom proto, že chtějí mít doktoři něco z krku…Ale je to samozřejmě tvoje dítě a ty rozhoduješ, tak držím palce, ať se rozhodneš jakkoliv.
Já kdyby mi moji doktoři tvrdili, že na to má fůru času, taky bych všem psala tohle, co píše 99% vás
, ale abych si sama od sebe, na základě diskuse rozhodla, že to nemá smysl. Přece jenom, mám z toho respekt a nejsou přece ti doktoři úplně mimo mísu! ![]()
@roli Vypadá to, že už jsi stejně rozhodnutá
, tak budu držet palec, ať to má syn brzy zahojený. Po zákroku se doporučují koupele z odvaru řapíku, stačí mu to udělat do malé mističky nebo panáka, ať si v tom pinďoura máčí, to kluky většinou baví
a asi se mu tím i uleví. Následnou péči ti poradí na urologii, přetahovat budeš muset, jinak se mu to přilepí zpět a pak už to jinak, než chirurgicky, vyřešit nepůjde.
Určitě mimo mísu nejsou. Ale některý dr. radí stahovat předkožku co nejdříve, některý, že se na ní nemá šahat vůbec. A ty si matko vyber. Tohle myslím obrazně. Kdyby nastal nějaký problém, přece to není jediné zdravotnické zařízení, které můžeš v případě potřeby navštívit. Příjde mi, že tě dr. do toho zbytečně tlačí.
Ale rozhodnutí je jen na tobě
.
@Luciana21 píše:
Určitě mimo mísu nejsou. Ale některý dr. radí stahovat předkožku co nejdříve, některý, že se na ní nemá šahat vůbec. A ty si matko vyber. Tohle myslím obrazně. Kdyby nastal nějaký problém, přece to není jediné zdravotnické zařízení, které můžeš v případě potřeby navštívit. Příjde mi, že tě dr. do toho zbytečně tlačí.
Ale rozhodnutí je jen na tobě.
Určitě máte všichni pravdu, nemám nic proti vašim názorům, já jsem jen teď nahlodaná, že to fakt uspěchávám a nemusela bych. Rušit tu operaci už nebudu, alespoň to bude za námi, ale každou chvilku přemýšlím nad tím, co všichni píšete… Tady v okolí Svitav je každý chlapeček po této operaci, takže mi to přijde normální, nečekala jsem takovou odezvu…:-)
@roli píše:
Určitě máte všichni pravdu, nemám nic proti vašim názorům, já jsem jen teď nahlodaná, že to fakt uspěchávám a nemusela bych. Rušit tu operaci už nebudu, alespoň to bude za námi, ale každou chvilku přemýšlím nad tím, co všichni píšete… Tady v okolí Svitav je každý chlapeček po této operaci, takže mi to přijde normální, nečekala jsem takovou odezvu…:-)
Nebo jinak, nepřijde mi to normální, ale ještě než jsem otevřela stránku emimino.cz, tak mi to normální přišlo ![]()
@Loll píše:
Tak pokud se bojíš doktorů, jak by se na tebe koukali, kdyby NÁHODOU nastal problém, tak tam s ním jdi.Mně je upřímně víškde, jak se na mě kdo kouká, vždy jednám v zájmu dítěte a i kdyby tam stál špalír doktorů, tak ať mi políbí dupu. Nebudu trápit svoje dítě jenom proto, že chtějí mít doktoři něco z krku…Ale je to samozřejmě tvoje dítě a ty rozhoduješ, tak držím palce, ať se rozhodneš jakkoliv.
Tak přesně díky tomuto jsme zabránili tomu abychom zbytečně „netrávili“ našeho prostředního jídlem. Kdybych držela hubu a krok, tak by se nikdy nepřišlo na to že je alergik na vajíčko a jen se čekalo „až z toho vyroste“ (ekzémy do krve) - při čemž bylo z alergologie naopak doporučeno mu vajíčko dávat, protože na něj URČITĚ alergii nemá (testy doktorka nedělala, protože to přeci nebylo nutné, je přeci blbost aby měl alergii na vejce, když má jen žloutek v jídle). Jenže k tomu musí člověk dospět
A hlavně si musí stát za svým.
TAK DĚVČATA PŘEDSTAVTE SI, DNES JSME RÁNO VYRAZILI NA UROLOGII S TÍM, ŽE SE MĚLA PROVÉST OPERACE. A VÍTE JAK TO DOPADLO? POSLALI NÁS DOMŮ, PROTOŽE UZNALI, ŽE JE NA ANESTEZII PŘÍLIŠ MALEJ A UDĚLÁ SE TO NEJDŘÍV NA PODZIM (2,5ROKU), ALE SPÍŠ NEJLÉPE AŽ VE 3 LETECH. TAK CHÁPETE TO??? DVA DOKTOŘI BY MU TO UDĚLALI HNED A JEDNA DOKTORKA TO NAKONEC ZAMÍTLA… ![]()