Ukřičené batole

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
24.5.12 16:22

Ukřičené batole

Ahoj maminky,
ráda bych slyšela nějaké názory, rady nebo nějaký typ jak na děti typu mé dcerky. Dcera má dva a třičtvrtě roku. Včera se mi stalo, že jsme byli na návštěvě u kamarádky, byl tam jeden chlapeček, zná ho. Dcera si dodnes hraje ráda sama nebo vůbec a nejraději je se mnou nebo manželem a čtem si, jsme venku na hřišti, ráda je s náma. Akorát mi začala dělat, že se prostě šíleně začne vztekat jak někde jsme, věčně za ní běhám, protože jinak jen kňourá, že chce dělat to a pak zase tohle. Ve všem jí samozřejmě nevyhovím, ale už často i ano, protože nevím jak na ni. Hračky ji moc nebaví, nemáte třeba typ jak tyto děti zabavit? To, že na mě některé známé poukazují, že mám jen rozmazlené dítě, tak s tím se nechce jen tak smiřovat, myslím, že to tak není. Ony sedí u kafča a já prostě jsem mezi dětma /i jejich/, protože má dcera se jinak zatím moc nezapojuje a když tak na pět minut. Budu moc ráda za reakce, možná je to zmatené, ale myslím, že kdo to prožil, tak bude vědět o čem píšu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
pokymar
24.5.12 16:33

já se bojím, abych nebyla bitá, ale můj dojem:

syn má kolem sebe hodně hraček a čím je těch hraček víc, tím spíš u žádné nevydrží. Popisuješ vlastně tu samou situaci tvé dcery, dneska mají děti XY hraček a možností a díky tomu lítají od jednoho k druhýmu a nic je nebaví.

A na to, že si ráda hraje sama a není moc společenská, bych měla jeden lék, sourozence, ale to asi slyšet nechceš. 8)

• Citovat
  • Upravit
14335
24.5.12 16:47

Já si myslím, že je to období.. Mě taky štvalo, že jsem někde přišla a maminky si seděly a kecaly a já musela pořád někde odbíhat.. Syn má přes 3 roky a taky si těžko zahraje je sám, ale už jsem řekla dost a prostě běž si hrát i sám.. Když kňourá, že ne, tak mu řeknu, tak si sedni a seď si, pak rezignuje a jde si něco vzít do pokoje a je s mnou v kuchyni, když vařím..
Možná rada bude, choď co nejvíc mezi děti a nech ji tak… aby si na ně zvykla..
Já zase jsem měla to, že jsme přišla na návštětu a syn mi místo, aby si hrál s dětmi tak prostě seděl u nás u kávičky a teto, to a tamto.. Spíš ho zajímala kamarádka a já než děti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.12 16:58

@pokymar Sourozenec v plánu je, ale musí chvíli ještě počkat, řešíme větší bydlení. Pokud nám bude příroda přát, tak bych určitě kolem toho 4. roku chtěla druhé. JInak my hraček moc nemáme, to asi nebude ten náš případ.

• Citovat
  • Upravit
14335
24.5.12 16:59

No já si spíš myslím- možná se pletu, že si spíš hraje jenom s váma a neumí ssama - třeba vydrží půl hodinky sama s něčím?? A že se neumí hrát s dětmi…
Hračkama to neni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.12 17:01

@kvaček Já ani neříkám, že mě to štve, vím, že to snad přejde, ale je to prostě na palici už občas. Sama doma si už taky zahraje aspoň těch deset minut občas, ale ta hrůza na těch návštěvách teď, tak to mě dostalo.

• Citovat
  • Upravit
14335
24.5.12 17:02

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: já to znám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
24.5.12 17:03

A nebo si voďte domů nějaké děti, to nám taky pomohlo…
Teď po půl roce - Kuba má 3 a 5 měsiců se to hodně spravilo, začali jsme chodit hodně mezi děti a nechala jsem ho tak a je to lepší, ale doma si opravdu zahraje tam max na 15 min :roll: závidím děti, které například hodinu jezdí s autíčkem a tak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.12 17:04

@kvaček jak jsem psala, jsou to u nás spíš desetiminutovky, s náma si zahraje určitě déle, ale asi taková bude, má ráda naši přítomnost, je ráda venku, připadá mi, že chce podnikat snad všechno, jen ne být sama.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.5.12 17:07

@kvaček Já právě mám většinu kamarádek, kdy jejich děti je snad nepotřebují, takže já už si fakt připadám jako exot. Samozřejmě hledám chyby už na sobě jakožto neschopné matky, tak jsem už se zoufalství napsala o radu. Od 3 nás vzali do školky, tak snad to nebude šílené drama a dceři i mě to trochu prospěje.

• Citovat
  • Upravit
14335
24.5.12 17:07

No sama být nemusí, ale třeba když vaříš nebo tak, že zkoušet si třčeba kreslit, stavit něco atd. sama..
Ale říkám, u nás jsou popkroky po několika měsících, kdy si sednul a vzal si plastelínu a hrál si s ní půlhodiny..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.12 17:10

@kvaček U vaření ji nezabavím, protože jen stoupnu k lince, tak okamžitě vaří se mnou, vytáhne si hrnce a už jede :mrgreen: . Zkoušela jsem žehlit, v domění, že si bude hrát, takže si vzala svou žehličku a vydržela žehlit, tak pět minut, pak opět co budeme dělat??? :mrgreen: Baví ji malovat barvama, tak 5 minut, ale už mám fintu, že když už toho zpívám, tak můžu mít jistotu, že ji to těch deset minut zabaví.

• Citovat
  • Upravit
20662
24.5.12 17:36

Já mám doma takového uknourance,že byste se fakt divily :lol: s hračkama si nehraje vůbec,nezajímá ho to.Jen prostě pořád někde leze,ječí,rozbíjí,čmárá,vysypává.Prostě taková malá „škodná“ :mrgreen: Dneska v u mudr v čekárně řádil jak černá ruka,rozhazoval letáky,válel se po zemi,vztekal.No ostatní čuměli jak puci :? Ale už jsem si zvykla :mrgreen: Doma věčně ječí,ale už jsem na to apatická :mrgreen: A pevně doufám,že z toho vyroste :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.12 17:39

@Katka86 Moc s tebou soucítím, vím o čem píšeš, je to fakt o nervy a nic jiného nezbývá než doufat, že z toho vyrostou. Jen si zatím nemůžu úplně zvyknout, na ty lidi dospěláky kolem, co mě mají za blázna.

• Citovat
  • Upravit
20662
24.5.12 17:42
@Anonymní píše:
@Katka86 Moc s tebou soucítím, vím o čem píšeš, je to fakt o nervy a nic jiného nezbývá než doufat, že z toho vyrostou. Jen si zatím nemůžu úplně zvyknout, na ty lidi dospěláky kolem, co mě mají za blázna.

Já si ostatních už nevšímám,já jsem štastná,že kluka mám a že je jakžtakž zdravý.Taky mě to dlouho štvalo a říkala jsem si za co :cert: ale potom kamarádce onemocněl malý syn leukemii :,( a já si uvědomila,co ona by za to dala,kdyby byl malý zdravý a klidně 100× vzteklejší :? Za rok a půl má jít do školky,tak počítám,že mi ho po hodině vrátí s tím,at už ho tam nikdy nedávám :lol: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí