Pořád chce vodit za ruku

861
22.5.12 21:23

Pořád chce vodit za ruku

Ahoj holky, tak jsem tu opět pro radu. Naše malá chodí už skoro čtyři měsíce, ale pořád chce, abych ji vodila za ruku. Někde jsme a ona si pro mě přijde a ať jdu s ní. Jakmile hned nejdu, tak se vzteká příšerně :cert: No nejhorší je, že to dělá skoro celý den. Připadá mi, že řve vlastně furt… Navíc to dělá jen mě, když je s tatínkem nebo u babičky nemůžou si ji vynachválit. Máte to taky někdo tak a jak to řešíte? Já už se snažím si jí nevšímat, ale nějak to nepomáhá, navíc já jsem vzteklá taky, takže často za to dostane i na zadek :oops: Díky všem co napíšou, doufám, že v tom nejsme samy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
zichisek
22.5.12 21:26

Hm…naše malá bude mít dva a dělá to taky.Ale ona jde i za tatínkem, jenže ten nereaguje, tak jde za mnou, chytne mě za ruku a vleče mě pryč :roll:
Když se učila chodit tak taky chodila dlouho za ruku, to jí pak přešlo a teď je teda ta fáze kdy nám chce něco ukázat :zed:

• Citovat
  • Upravit
861
22.5.12 21:30

A co děláš, chodíš s ní. Nebo ji necháváš brečet? Já když mám čas tak s ní chodím, ale samozřejmě to nejde celý den. Jsem z toho smutná, že půl dne se vzteká, ale co mám dělat???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
22.5.12 21:33

Je to takové období. Také jsme si tím prošli. Většinou si pro mě kluk došel, čapl mě za ruku a šel třeba do obýváku, tak se zastavil a přemýšlel, protože ve výsledku ani nic konkrétního nechtěl :zed: Dělala jsem si srandu, že jsem jeho bodyguard, ale fakt to bylo otravné. Když byl čas, tak jsem vyhověla (po nějaké době začal otročit i babičky :lol: ), ale fakt to vždycky nejde. Snažit se ho dostat na zem (třeba stavění kelímků) a pak se nenápadně zdekovat…to bylo to, co jsem na něj používala nejčastěji :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
22.5.12 21:43

Moje dcera bude mít na podzim tři roky a už je to o něčem jiném, ale má dodnes období třeba týden, že chce být hodně se mnou, za celý den neudělám nic a lítám s ní. Jsou to děti a já nedokázala nikdy ji nechat vztekat, vyřvávat pro to, že chtěla abych byla u ní. To že se vzteká, že si vynucuje něco, co ví, že nemůže, tak to je něco jiného, ale když jen vím, že chce být se mnou, tak jí nedokážu odmítnout. Záleží hodně na tom, jak to máš i sama v sobě. To že nic některé dny neudělám, mě vůbec teda nerozhazuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
22.5.12 21:46
@luciaasek píše:
A co děláš, chodíš s ní. Nebo ji necháváš brečet? Já když mám čas tak s ní chodím, ale samozřejmě to nejde celý den. Jsem z toho smutná, že půl dne se vzteká, ale co mám dělat???

Když „nic nedělám“ tak s ní jdu.Ale někdy mě tahá za ruku když zrovna nemůžu tak jí říkám aby počkala, to se začne rozčilovat a vztekat se, tak dostane symbolicky po plíně a jde si s něčím hrát nebo trucovat na gauč.Když dodělám co jsem dělala, tak ji zavolám co chtěla a ona si mě opět odvede.Ale malá má už 20.měsíců, to jste asi mladší.

• Citovat
  • Upravit
430
22.5.12 21:57

Dítě Vám tím chce říct, mami, potřebuju Tě, chci být s Tebou, pojď se mi věnovat, chci Ti něco ukázat… V tomhle případě je podle mého názoru plácání přes zadek nevhodnou reakcí. Dítě se právě naučilo chodit, samo se dostane ke spoustě zajímavých věcí, které ale třeba nezná, potřebuje Vaše vysvětlení, chce se dozvědět něco nového, namísto toho je odmítnuto, navíc dostane na zadek. Raději bych se pokusila převést pozornost dítěte na jinou činnost, postupně učit trpělivosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
996
22.5.12 22:09

Taky jsme si tim prosli a prochazime,i kdyz maly spis vola slovy maminko,driv si pro me vzdy dosel a musela jsem. Vedl me podle sve potreby,neco mi ukazat,ted mi dava rozkazy mami hacat,mami schovat a tak si sednu a cekam co mi mlady pan chce ukazat :-D takze podle me to v tomto obdobi patri a snazim se mu vyhovet,prece jen vse poznava a uci se. Mozna neni nas maly az tak otravny,ale kdyz proste nejde zrovna s nim odbehnout a ne vzdy je taky nalada porad chodit nekam,ale kdyz se zacne vztekat,tak ho zkusim zaujmout na miste,kde zrovna jsem…je ta trouba krasne sviti,ale pali pozor :-D a tak chvilku pocka. Nebo mu dam do ruky misku a varecku at mi u vareni zahraje…na nervy :-D
Takze za me neplacat. Vim,ze si nesmi vse vynucovat,ale ucit trpelivosti…pro to malicke je dulezite zrovna vam neco ukazat nebo nekam jit :-) chce to pevne nervy,snad to casem prejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
22.5.12 22:18

Dcera tohle moc nedela, naopak udela papa a to je jako mamo jdi pryc :mrgreen: …kdyz nejdu, tak to zopakuje s vetsi intenzitou.

vzteka se teda ale paradne, macha pestickama a rve jak tygr, to jsem klidna, ale co me vytaci to bela je knourani a hejkani, neco chce a ja nevim co. Jakoze ji normalne neplacam, tak tady me to strasne svadi a placnu a jsem na ni protivna, i kdyz vim ze to neni k nicemu, ale na me to pusobi jak rudej hadr na bejka.

taky nevim co s tim, pritom se ji snazim ucit, aby si umela rict co chce, treba me i k tomu dovyst, ukazat, ale to ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
22.5.12 22:19

Náš malý to dělá také a pokud nejdu, třeba vařím, tak mi obejme stehno a čeká :mrgreen: Dá se říct, že potřebuje neustále kontakt, alespoň oční. Akorát nechápu, že tuhle potřebu nemá ve městě a pořád zdrhá 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
22.5.12 22:22
@suik píše:
Dcera tohle moc nedela, naopak udela papa a to je jako mamo jdi pryc :mrgreen: …kdyz nejdu, tak to zopakuje s vetsi intenzitou.

vzteka se teda ale paradne, macha pestickama a rve jak tygr, to jsem klidna, ale co me vytaci to bela je knourani a hejkani, neco chce a ja nevim co. Jakoze ji normalne neplacam, tak tady me to strasne svadi a placnu a jsem na ni protivna, i kdyz vim ze to neni k nicemu, ale na me to pusobi jak rudej hadr na bejka.

taky nevim co s tim, pritom se ji snazim ucit, aby si umela rict co chce, treba me i k tomu dovyst, ukazat, ale to ne.

U nás na to hekání když něco chce a já nevím co funguje „ukaž“.Buď mě někam odvede nebo ji zvednu třeba když chce něco ze stolu a sama si to vezme.

• Citovat
  • Upravit
861
22.5.12 22:22

Já se právě snažím ji zaujmout něčím jiným, ale na všechno mi řekne NE. Prostě chce, abych šla s ní. V každé situaci to nejde, říkám jí ať jde sama se podívat, ale ani za nic. Navíc mi připadá, že je to každým dnem horší. Navíc jak jsem psala, když s ní nejsem je to zlatíčko. Dojde si sama. Připadá mi, že mě fakt zkouší. Vím, že to plácání přes plínu není dobrý řešení, ale já nervák se už fakt neudržím (i když si to každé ráno slibuju), když to udělá po dvacátý během hodiny :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3478
22.5.12 22:39

ja to mam presne naopak,jen ne za ruku,vsude sama,to je taky na palici :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
22.5.12 22:41

@zichisek zkusim teda pouzit primo slovo ukaz, jinak kdyz se ji ptam (ruzne), tak prave vetsinou zacne vic hekat ci dokonce vztekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
22.5.12 23:37

hm, tak tohle neznám. nebo mě to možná neobtěžovalo natolik, abych se tím zabývala. mě přijde zájem dítěte a stálé ukazování a chození s ním normální, věnuju se jim maximálně. musím říct, že mě ve spojení s mými dětmi snad nikdy nenapadlo , že by byli OTRAVNÍ , když chtějí něco znát a potřebují mě k tomu 8o
jako chápu, že je člověk někdy unavenej a potřeboval by si vorazit. ale zvídavost a nekonečné CO TO JE, A PROČ, MAMI POJĎ a KDE JSEM JÁ? beru s tím, že jsem šťastná, že mám zdravé čilé dítě.
takže doporučuju být happy a užívat si to. za pár let na tebe třeba hodí bobek, dá si cígo a odkráčí po boku nějakýho frajera na párty… a budeš vzpkmínat, jaký to bylo, když byla malá a potřebovala tě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí