Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, jsem na prášky…nevím co dělat.
Našemu malému (10m) jsem před chvílí našla klíště v uchu
. Bylo dost hluboko, nemohli jsme ho vydělat. Syn sebou pořád mrskal, přítel vzal pinzetu a klíště se snažil vytáhnout a ucvakl ho
. Jsem totálně nasr…, nevím co teď s tím, jestli někam jet, nebo počkat, až ten zbytek vypadne, vzít tu „půlku“ klíštěte na rozbor.
KJá bych zajela na pohotovost.žádná prča tohle......A na přítele se nezlob,možná by se to stalo i tobě
.určitě to bude v pořádku
@Klarinetka1 neblázni, uklidni se, toto se přesně stalo mému synovi, když byl na kočárku.. Já teda šla k doktorovi, bylo to dopoledne, klíště stejně přetrhnul, není moc šance ho vytáhnout… Každé klíště není infikované, bud v klidu…
Já vím, že by se mi to mohla stát taky, v tom nasr… jsem mu ale nadala
. No zavolám na pohotovost ![]()
Já bych do ucha nalila olej, aby se klíště udusilo a odpadlo
@Klarinetka1 jinak místo tahání pinzetou radím masírovat kolem klíštěte- pokud to jde. v tom uchu moc místa není- je to nejleopší způsob a klíště se nikdy nepřetrhne a ihned se pustí, nedusí se, nejlepší způsob
Někde jsem četla, že právě největší chyba je v klíštětem kroutit, apod…No a olej a jiné mastné věci na klíště nemá přijít (klíště se dusí a „vyzvrací se do rány“.) Na pohotovosti mi řekli, že by stejně už nic nedělali, takže 3 týdny sledovat…kdyby něco, jít na rozbor krve.
Myslím, že s tím nic neudělaj. Možná nějakou desinfekci. Zbytek klíštěte by měl vyjít jako tříska. Jestli je infikované se snad zjistit dá.
@Klarinetka1 no nejlepší způsob je masírovat štětičkou kolem klíštěte a klíště se samo pustí. štětičku postříkat desinfekcí. Ránu desinfikovat
Já bych jela na pohotovost. A také zaznamenala bych si den, kdy se klíště našlo. No a pokud by měl cca za měsíc teploty či se objevovaly flíčky v místě kousnutí ale i mimo někde po těle hned bych to řešila. Náš starší potomek měl loni klíště a z toho boreliozu…
Já bych tedy asi šla s tím také k doktorovi, ale neplašila bych, spíš pro klid a jistou.
Ne vždycky se klíště povede dobře vyndat a jen málokdy je z toho něco vážného.
Samozřejmě plašení nepomůže…já jen, že u nás se z toho „málokdy“ stala realita ![]()
Jako dítě jsem měla klíště v uchu 2× dost brzo po sobě. Tahala mi ho dr. Doporučuju zítra k dr zajít. Rači být za hysterku než něco zanedbat.
R.