Klíště v uchu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
984
23.5.12 21:18

Mně na pohotovosti naučili jak na to:vezmu kousek gázy, přeložím, potřu trošku mýdlem (tu gázu a mýdlo tuhé, předtím malinko namočím) a párkrát klíště jako obkroužím -během vteřiny se chytí do té gázy -pak potřít Jodisolem-to je nej desinfekce na klíšťata. Vyndala jsem takto i milimetrové klíště dcerce z ucha, když jí byly asi 2m a dostala obr pochvalu od dr:)a celkově jsme jich takto vyndala asi 20 všem členům rodiny a pak i v práci. Jinak to klíště na gáze žije, neudusí se-takže spláchnout, nebo spálit a zvracet nemá čas, je to rychlovka:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
23.5.12 21:47

@Andara přesně to jsem chtěla napsat, na tamponek trochu mýdla a lehce potírat klíště, ono se strašně rychle pustí a nestačí vypustit ze sebe ty srač…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3267
23.5.12 21:49

Ahoj, já bych ten kousek, co jste vyndali, poslala na rozbor - na stránkách www.kliste.cz je odkaz - http://protean.cz/…osti_klistat
stačí jim ten zadeček - tudíž to, co jste vytrhli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
23.5.12 21:53

:nevim: tak rozbor ti řekne jestli bylo klíště infikované, to jo, ale nemuselo borelku nebo encefal přenést. - podle mě zbytečný stres navíc.
Je to 50 na 50 a pokud se něco bude dít, tak tomu stejně nezaabráníš.
Jediné co můžeš, tak sledovat příznaky a až pak něco dělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2746
23.5.12 22:03

holky, díky za info…o té gáze jsem nikdy neslyšela, tak až bude mít někdo jiný klíště, určo to vyzkouším :palec: :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683
23.5.12 22:21

Ahoj,
malá měla loni v létě ve 2měsících klíště za uchem. Taky jsme ho pinzetou utrhli.Jeli jsme pro jistotu k doktorovi, kterej se na nas dival jak na blazny, co tam chceme. Zbytek klistete teda vydloubl jehlou, namazal ranku framykoinem a prelepil. A mala byla v poho. Moje pediatricka rikala, ze takhle maly deti nemoci od klistat malokdy chyti, ze mam byt v klidu. Priste pry vyndat pinzetou a vydezinfikovat a staci to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3267
23.5.12 22:22
@eviliska píše: :nevim: tak rozbor ti řekne jestli bylo klíště infikované, to jo, ale nemuselo borelku nebo encefal přenést. - podle mě zbytečný stres navíc.
Je to 50 na 50 a pokud se něco bude dít, tak tomu stejně nezaabráníš.
Jediné co můžeš, tak sledovat příznaky a až pak něco dělat

To je sice pravda, ale aspoň můžeš vědět, jestli můžeš být klidná nebo si má dát pozor a dítě opravdu pozorovat.. Já sama u dětí klíšťata na rozbor neposílám, ale já mám děti větší, v 10měs. mi přijde dítě ještě dost malý :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2746
23.5.12 22:24

No já doma nemám žádnou dezinfekci :oops: :oops: (Nurofeny, paraleny, sirupy a další …tak toho mám plno, ale Jodisol, nebo co to ta sestra říkala, nemám, tak jsem namočila vatičku do slivovice :), tak Kubíček „voněl“ když šel spinkat. Zítra to musím dokoupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
23.5.12 22:28

@Klarinetka1 Betadina je nejlepší - vůbec neštípe narozdíl od ostatních a zlikviduje skoro všechno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2746
23.5.12 22:36
@eviliska píše:
@Klarinetka1 Betadina je nejlepší - vůbec neštípe narozdíl od ostatních a zlikviduje skoro všechno

Jo, tak toto ta sestra říkala :palec: :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
23.5.12 22:36
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
24.5.12 08:49

Ano Jodisol a Betadine -nej, a Jodisol je přímo na klíšťata, ničí ty choroboplodné zárodky ;) Betadine máme jako vodičku na odřeniny a tak, fakt neštípe.
@eviliska lepší je ta gáza, jak je dírkatá, tak se tam super chytne a je to mžik:-) a nevím, kde je fígl-jestli v tom mýdle, nebo gáze :nevim: každopádně to funguje na 100% a nikdy sem klíště nepřetrhla -hlavně to milimetrový bych do pinzety ani nechytla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
24.5.12 09:01
@Andara píše:
Ano Jodisol a Betadine -nej, a Jodisol je přímo na klíšťata, ničí ty choroboplodné zárodky ;) Betadine máme jako vodičku na odřeniny a tak, fakt neštípe.
@eviliska lepší je ta gáza, jak je dírkatá, tak se tam super chytne a je to mžik:-) a nevím, kde je fígl-jestli v tom mýdle, nebo gáze :nevim: každopádně to funguje na 100% a nikdy sem klíště nepřetrhla -hlavně to milimetrový bych do pinzety ani nechytla.

Asi v té gáze, tchyně zase doporučuje navlhčenou vatou, bez ničeho dalšího. Já teda klíště v životě netočila, i když ho mám na sobě, tak se na něj štítím sáhnout:-) Naštěstí jsem měla v životě asi jen tři a dcerka žádný zatím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí