Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
A od srdce bych přála všem matkám,které si na takové děti ukazují prstem,aby takové dítko měli aspon týden doma
protože opravdu to není žádný med.Starší syn je uplný opak,když byl malý,tak kam jsem ho dala,tam zůstal klidně i dvě hodiny sedět a ani se nehnul.v životě mi nehrabal v šuplících,prostě jsem ani nevěděla,že ho mám.Za to ted dostávám zabrat ![]()
@Katka86 píše:
A od srdce bych přála všem matkám,které si na takové děti ukazují prstem,aby takové dítko měli aspon týden domaprotože opravdu to není žádný med.Starší syn je uplný opak,když byl malý,tak kam jsem ho dala,tam zůstal klidně i dvě hodiny sedět a ani se nehnul.v životě mi nehrabal v šuplících,prostě jsem ani nevěděla,že ho mám.Za to ted dostávám zabrat
Mě teď tečou slzy, jsem opravdu dost vyčerpaná a taky ve skrytu duše doufám, že i mé jedné kamarádce druhé dítko ukáže co to je občas za nervy. Holčička jí sedí poslušně na klíně, prostě ona o ní celý den pomalu neví a já jsem ta, která jen neumí vychovávat. Je to hrozné, ale určitě se s ní nijak přít nebudu, to mi zase nestojí za to. Naštěstí mám manžela, který mi na chvíli malou vezme denně ven a já buď něco dělám nebo tady koukám a píšu, abych nějak vypnula mozek.
Mě manžel několikrát řekl,že nechápe,jak to s ním můžu celé dny vydržet,že on by musel asi začít chlastat
Já vím,jaké to je mít dítko,které je trpělivé,tiché,hodnoučké a taky poslušné a můžu říct,že to je mateřská dovolená,fakt.Když jsme měli jenom staršího syna,tak jsem měla celé dopoledne klid na vaření,uklízení,kluk si prostě hrál sám v pokojíku.Ted neudělám absolutně nic
a když,tak bud to s řvoucím klukem válícím se mi pod nohama,nebo sama,ale každých 15 sekund musím odbíhat.Je to jooo sakra záhul,hlavně teda na ty nervy,jsem taky někdy uplně vyčerpaná a říkám si,že už prostě nemůžu a že se dostanu do blázince,ale pak příjde večer,začnou se vyplavovat endorfíny
kluk jde spát a já si užívám toho ticha a klidu.Pěkně si uklidím,zkouknu tv nebo sednu k emiminu.A hlavně řídím se heslem,co tě nezabije,to tě posílí a je to fakt.Naučila jsem se být neskutečně trpělivá a užívám si maličkosti-jako je třeba 2 minuty klidu na wecku,nebo tři sekundy,když synátor kouká na znělku při večerníčku
Neboj nejsi v tom sama ![]()
Nepíšete o mojí slečně
? Nedávno jí byli tři roky, je všude, ječí, řve, skáče, likviduje, kňourá, je vzteklá (strašně),pokud není po jejím snaží si vše vyřvat
.Ale na druhou stranu je hodně citlivá, mazlivá
.Ve znamení je beran a to doslova.Jako pojem mateřská dovolená neznám
, máme zahradu, chtěla bych si jen tak sednout s knížkou a číst
, prcek by si spokojeně hrál na písku..idylka
.Houby, sednu ke knížce a kafi, ona hučí co budeme dělat, všude leze, dělá kraviny,na písku vydrží chvilku a nej zábava je ho vyhazovat ven
.Je neuvěřitelně tvrdohlavá
, někdy si s ní nevím rady
.Rozmazlená rozhodně není, pár jich už po zadnici a ruce slízla
, ale nedá se svítit.Nenechám si jí přerůst přes hlavu
…Ráda si počtu, jak je to jinde a co na tyhle „náročný děti“ platí
No a jaké jste byly v y děti a nebo manžel?? Moje mamka mi říkala, že já jsem byla takové to kde mě posadí, tam najde, ale Kuba je vzhledově a charakterově po manželovi a tchýně mi říkala, když byl malý, že ho dokonce v kočárku musela držet na límec, protože tam jenom stál a skákal a nechtěl sedět ![]()
A prostě celý nás malý
Tak mě nejvíc sere to,že můžu tisickrát říct nechoď tam,nedělej to,neber,nejez a on prostě jakoby naschvál děla přesně opak.Dneska jsme byli na procházce,samozřejmě za ruku chodit nehrozí,takže si tak poběhával po cestě.Chtěla jsem už jít domu,tak jsme se otočili a že půjdem zpět a kluk samo hned na opačnou stranu,volám na něj,pojď zpátky a on kdyby mohl,tak mi snad uteče na konec světa
je mu jedno,že maminku nevidí,prostě si fičí po svém a basta.Takže opět klasika-kluka vzít pod paži a s ječícím a svijícím se děckem holáá směr domov.Já i manžel jsem byli velice klidní,takže nevím nevím.Spíš si myslím,že možná bude hyperaktivní,vzhledem k tomu,že ještě neměl půl roku a už mi stál v ohrádce
ve 4 m už byl na všech 4.Mudr nechápala a taky nikdo v okolí.V pěti m začínal sedět,v půl roce už seděl jak starý štamgasta v hospodě ![]()
No vy jste některá uvažovala o tom zjisti u lékaře, jeslti jde o hyperaktivitu???
Protože jednou jsem tam slyšela v ordinaci maminku, která říkala, že většina maminek co mají zlobivé dítě to svádí na toto..
Slyšela jsem, že hyperaktivní děti nespí - oběd a tak clekově i přes noc
@kvaček píše:
No vy jste některá uvažovala o tom zjisti u lékaře, jeslti jde o hyperaktivitu???
Protože jednou jsem tam slyšela v ordinaci maminku, která říkala, že většina maminek co mají zlobivé dítě to svádí na toto..
Slyšela jsem, že hyperaktivní děti nespí - oběd a tak clekově i přes noc
Neuvažovala,na to je čas,malý ještě nemá ani rok a půl.Uvidíme co příjde,každopádně jestli se to bude zhoršovat,což teda doufám,že ne
tak na toto téma s mudr určitě pohovořím
.Samozřejmě se nehodlám ted vymlouvat,že je hyperaktivní,třeba je prostě jenom ukřičené zlobidlo ![]()
Já jsem nemyslela tebe
ale tak jsem navázala na to, jestli někdo živých dětí o otm uvažoval..
Malý má 3 a 5 měsíců a jako už mi to řeklo víc lidí, že je opravdu hodně aktivní.. Ale spíš to zatím beru tak, že prostě je takový živý typ.. Uvidím dál..
Protože on mi vůbec neposedí.. ALe vůbec. Hraje si jenom v běhu , skoku, něco nosí, vozí a za celý den si nesedne-jenom k jídlu.. Když ho má mamka na hlídání, tak je uplně zničená ![]()
@kvaček píše:
Já jsem nemyslela tebeale tak jsem navázala na to, jestli někdo živých dětí o otm uvažoval..
Malý má 3 a 5 měsíců a jako už mi to řeklo víc lidí, že je opravdu hodně aktivní.. Ale spíš to zatím beru tak, že prostě je takový živý typ.. Uvidím dál..
Protože on mi vůbec neposedí.. ALe vůbec. Hraje si jenom v běhu , skoku, něco nosí, vozí a za celý den si nesedne-jenom k jídlu.. Když ho má mamka na hlídání, tak je uplně zničená
Já si myslím, že hyperaktivita to u nás určitě není. Spíš je dcera taková svá, má svou hlavu. Ten vztek a to kňourání spíš celkově k temperamentu. Moc se mi nelíbí všechno svádět na hyperaktivitu, ale je to teda dost náročný s takovýmahle dětma. Jsem samozřejmě vděčná za to, že je zdravá a nic ji vlastně nechybí. Ale každý den mě už teď spíš likviduje, když je dcera zabavená, má vymyšlený smysluplný program na celý den, tak je zlatá.
@Katka86 píše:
Já mám doma takového uknourance,že byste se fakt divilys hračkama si nehraje vůbec,nezajímá ho to.Jen prostě pořád někde leze,ječí,rozbíjí,čmárá,vysypává.Prostě taková malá „škodná“
Dneska v u mudr v čekárně řádil jak černá ruka,rozhazoval letáky,válel se po zemi,vztekal.No ostatní čuměli jak puci
Ale už jsem si zvykla
Doma věčně ječí,ale už jsem na to apatická
A pevně doufám,že z toho vyroste
Taky se pridavam!!! Hracek mame nad hlavu, jakmile zna, co s ni- nazdar:) Obcas si rikam, ze je to desny, ze uz to nevydrzim, pak za mnou prileti, pohlafi mne, da pusinku a Vim, ze vydrzim daleko vice a ze ho miluji nade vse ![]()
Vsem ostatnim maminkam, co posedavaji u kaficka a jejich deti hraji si nekde… Nerozumim Vam, nac porizovat deti? Nemate na ne cas, tak jste meli pockat. Me to dokonče stve. Takove ditko narazilo do syna ze zadu, ten upadl i s motorkou a dolni ret jsme meli na 2 pulky! Matka priletela az po 5 minutach se slovy: Co jsi to udelal? Vsek jiz bylo hodne pozde, leteli jsme na bulovku. S kamardkou si popijela kavu. Byla jsem primo u toho, davala malemu napit a do toho prisla rana.
Myslim si, ze pokud dite si hraje pouze s Vama, to neznamena, ze nikoho neuznava, jenze duveruje ne cizimu cloveku, ale Vam. Ne kazde dite je schopno socialne se prispusobit v tomhle veku.
Příspěvek upraven 25.05.12 v 23:26
No tak my to mame podobně kluk 3 a pul roku pořad beči a řve vzteka se trucuje no hruza začalo to co jsme se vratili z porodnice strašně na malou žarlil myslela jsem že ho to přejde do te doby byl naprosto perfektni kluk vubec nebečel navztekal se a ted je to stale horši horši a nejhorši je že ho musim pořad hlidat at male neubliži vždy ho chytne rapl vystrči jazyk vykuli oči a jde male kroutit rukou nebo nohou už to trva 7 měsicu a stale se to nelepši ![]()
@Anonymní píše:
Já si myslím, že hyperaktivita to u nás určitě není. Spíš je dcera taková svá, má svou hlavu. Ten vztek a to kňourání spíš celkově k temperamentu. Moc se mi nelíbí všechno svádět na hyperaktivitu, ale je to teda dost náročný s takovýmahle dětma. Jsem samozřejmě vděčná za to, že je zdravá a nic ji vlastně nechybí. Ale každý den mě už teď spíš likviduje, když je dcera zabavená, má vymyšlený smysluplný program na celý den, tak je zlatá.
víš, jak to tak pročítám, tak bych řekla, že máš naporsto normální dítě
. Je ve věku, kdy má nárok bát se dětí, nebo na ně ,,kašlat,, . Má právo hrát si sama nebo s váma. V tomto věku nemusí být opravdu kolketivní typ
Tak já zase nesouhlasím s tím, o tom popíjení kávy.. Je rozdíl mít dítko někde pár metrů od sebe a dvě maminky si povídají a pijí kávu a nebo například na hřišti sedící maminky a dítko pomalu nevidí a prostě si ho nevšímají..
Zase bych to tak nebrala, že když někdo někde jde na dvě hodiny si popíjet a pokecat, že nemá na dítě čas
Spíš bych řekla - teda u mě, že jsem rada, že si malý už sám hraje s dětmi a nemusím mu pořád asistovat- jsem ráda, že to už umí a ne, že nemám čas..
Ale píšu to všeobecně..
No a také to může být tak, že jsou to jediné dvě hodiny klidu maminky, protože jinak skáče jenom kolem dítěte a hraje si, takže je ráda, že dítě má k sobě jiné děti
takže takto bych to teda vůbec nebrala