Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
No já mám taky dvě holky starší a tak byl mladas vlastně nejmladší a najednou se mu narodila konkurence
U nás čtvrté v plánu rozhodně nebylo,ale stalo se a jsem za to moc ráda
Až kluci povyrostou,budou z nich partáci na lumpárny.Holky ségry už jsou o dost starší a takhle si kluci budou blízcí-doufám
Až se tím vším prokousáme ![]()
Ahoj, před chvílí jsem napsala náš „příběh“, mrkni se. Máme to podobné.:(
Holky, máme skoro 2 letého chlapcečka…je živej, až moooc…v noci mi nespí, budí se a strašně, ale strašně ječí i několik min, i hodin:-( nepomáhá hlazení, mléko, čaj, přebalení, na zadek (protože se i u toho strašně vzteká, ale dost) ani můj řev, když už je to hodinua já mám za sebu třeba 30min spánku..jsou noci, kdy pím jen 2,5h, ve dne sice spí 30min-3,5h, ale potřebuji udělat práci doma atd., takže lehnou tsi, nepřichází v úvahu, manžel jezdí kamionem a nemám u sebe nikoho z rodiny, jsem odstěhovaná na vesnici:-( a dále, malej, začala jsem ho dávat mezi děti, na dopoledne 2× v týdnu, je tam spokojený, jen si lehá na děti, jakoby se tulí (doma se tulíme, ale nevyžaduje to nějak extra) a nebo hází věci a dokonce, když nedostane, co chce, dokáže uhodit (doma to zkusí, ale okamžitě následuje trest-přes ruku, hubování, odnesení ho do pokoje, kde je sám na chvíli, než se uklidní) a vzteká se, strašně, jak není po jeho…údajně j eto i porodem a hyperaktivitou, ale to je dnes mi přijde jediné, jak Dr. dokáže pomoci…nemáte někdo zkušenost, radu?? Děkuji…nejsem daleko od „větve“ ![]()
Taky mam velmi ziveho skoro 2 leteho chlapecka..A taky se mi zacina vztekat, ne tedy v tom rozmeru, co popisujes ty. Ja vetsinou ignoruji, polozim ho na podlahu a odchazim od nej. Uz jsem to tedy udelala i v obchodaku, i kdyz se mi do toho moc nechtelo..Zatim vzdy se prestal vztekat skoro okamzite, vstane a jde ke me..Ale c funguje u nas, nemusi u vas. Malej taky spatne spal, v noci se porad budil
.Nechavam ho vybrecet, pokud vim, ze neni nemocny nebo tak. Prvni noc, kdyz place tak vzdy trpelive vstavam, druhou kdyz vim, ze vse je ok, prijdu, polozim, reknu haji a jdu..Prodluzuji intrvaly a nechava ho kricet..Uz vi, vetsinou nekrici dlouho. Domaci prace a vareni si nechavam na vecer, vetsinou usedam kolem 10 vecer, pres den kdyz spi on, jdu si lehnout nebo sednout i ja..A ted kdyz je vetsi, je spousta domacich praci, ketre zvladam, kdyz jsme doma. On si hraje vedle me s autem, ja varim, vysavam a tak..Takze ted to vetsinou stham tak nejak rpes den..Myslim ze to je ten dvoulety vzdor, snad to brzy prejde..Hlavne si to uspporadej tak, at se trosku vyspis i ty…I kdyby to bylo na ukor uklizeni. Hodne sil a pevny nervy.. ![]()
@ddinna no je to masakr, kdybych já ted pořídila 21 měsíční dceři mimino, tak se asi zblázní
žárlí i na psa, když se přijde mazlit, o sousrozencích nemluvím- jenže já mám dvě starší a čtvrté dítě fakt neplánuju
-musí to být očistec s takovým dětátkem- moje straší teda tolik nežárlili, bylo to vždycky téměř bez problémů. Časem se to určitě usadí