Operace předkožky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
81
26.5.12 22:15

Operace předkožky

Zdravím všechny maminky, příští týden nás čeká operace předkožky. Respektive bude se jen rozšiřovat (malý má 2 roky). Chci se zeptat, zda se mám obávat té operace, té následné péče, protože momentálně, když se pokusím šulínka přetáhnout, tak ječí a nenechá na sebe šáhnout. Úplně se děsím, jak to u nás bude probíhat. Chci se zeptat, kdo s tím máte zkušenosti, kolikrát denně mu to budu muset provádět, kdy se to zahojí. Slyšela jsem, že děti po této operaci nechtějí čůrat, protože je to štípe - ty jo, to bude něco na mou psychiku :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6552
26.5.12 22:36

A on ma nejake problemy s curanim nebo zanety???? ze jde tak brzo???? na urolce-detske -delam 17 let a pokud nejsou problemy, tak se tyto problemy resi az po 3.roce, max. pokud jde dite pod narkozu z jineho duvodu, tak se zkousi,ale samostatna operace se tak brzo vetsinou neprovadi :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
26.5.12 22:37

@kikina2004 Prosim te, muzu se zeptat kdy je nutne jit s ditetem k lekari kdyz nejde pretahovat a problemy nema? V cervenci mu budou 3 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
26.5.12 22:41

@Hanule naše doktorka na tříleté jen omrkla, přetáhnout nejde, má to zůžené na pididírku a řekla, že zatím nic (já bych se i bránila, kdyby něco) a budeme případně řešit v cca 5-6letech, pokud by do té doby nepovolila, tak přistoupím radši nejdřív na kortikoidy a pokud nepomůžou ty, tak holt před nástupem do školy operace.
Dřív to fakt nemá smysl řešit, ono se po té operaci už fakt musí přetahovat, dítě to bolí, šestileťákovi už vysvětlím, co a jak a proč, dvouleťákovi člověk nevysvětlí nic :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
26.5.12 22:41

@Hanule Sice se neptáš mě, ale odpovím ti. Pokud nemá problémy, tak s ním, proboha, nikam nechoď, kluci si s tím poradí sami. Pokud ne teď, tak v pubertě určitě, nenechte si syny zbytečně týrat! :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65295
26.5.12 22:42

Našemu jsou 3 a nejde mu to.....
na operaci bych s ním nešla,problémy nemá a přetahujeme jak to jde…a jde to jen kousíček.....
A když bude operace či nějaký zákrok nutný,tak v době ,kdy to sám pochopí,bude vědět proč tam jde a co se bude dít......,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
26.5.12 22:55

Díky moc, se mi ulevilo .)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
26.5.12 23:01

nám přetáhnout nejde vůbec, doktorka se na to dívala a sama určila, ať si zajdeme na urologii a to už nám říkala v 1,5 letech. (má tam otvůrek tak 1,5mm) Problémy nemá, záněty nemá, nic, ale na urologii se na to podíval doktor a řekl, že určitě by se to mělo fiknout. Nejdeme na úplné stažení, ale jen na částečné. Je to pod narkózu a zákrok trvá 2-3minuty. Zdá se mi, že tady se ty děti operují jeden po druhým…nezdá se mi to tady na Svitavsku nic neobvyklého…říkali, že to můžeme nechat zoperovat až ve třech letech, ale to by operace byla delší, s tím, že bychom byli hospitalizováni 3 dny, toto je jen ambulantně - přijdeme ráno, po obědě domů…tak jsem to radši podstoupila, než se trápit na operaci, která bude trvat dýl a ještě budeme muset trávit dny v nemocnici. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
26.5.12 23:04

Ahoj, my jsme byli na uvolnění přirostlé předkožky v šesti letech. Dělali mu to v narkoze ještě s jedním plánovaným zákrokem ( kýla). Neměl vůbec žádné komplikace, první dny ho to trošku pálilo a měl zarudlé místa na žaludu, kde to bylo přirostlé. ale ty se postupně zahojily a byl klid. Po zákroku měl nakázáno třikrát denně přetáhnout, aby nedošlo k přilepení těch „živých“ míst, po týdnu už nemusel, jen při koupání. Jsem ráda, že na to šel, myslím, že to měl přirostlé, že by to samo nešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
27.5.12 04:05
@Loll píše:
@Hanule Sice se neptáš mě, ale odpovím ti. Pokud nemá problémy, tak s ním, proboha, nikam nechoď, kluci si s tím poradí sami. Pokud ne teď, tak v pubertě určitě, nenechte si syny zbytečně týrat! :(

No já kluka teda nedám!Četla jsem některé diskuze o tomhle chlapovi a tomu udělalo špatně.Jo když má dítě problémy a trápí se,tak je to jasný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
520
27.5.12 07:52

Byla jsem na operaci se synem předloni, měl 5. Rozšiřovali mu mocovou trubicí, předkozka mu planda - čeká ho plastika, ale až v pubertě. Bylo to v Brně a super, maly to zvládl lip než já, nepalilo ho to ani nebolelo.
 S.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
535
27.5.12 11:56

Ahojky, tohle taky řešíme. Syn bude mít za chvíli 3 a předkožku má natolik zúženou, že s ní nehneme a při čůrání se mu nafoukne, jak se naplní močí, ale to prý taky nevadí. Byla jsem na dětské chirurgii, tam mi bylo řečeno,že to na operaci je, ale z důvodu, že kdyby se to provedlo teď, tak by to mohlo zarůst znova, půjdeme nejdřív kolem 5. až 6. roku. Pokud čůrá normálně, vůbec bych to nehrotila. Ještě mi říkali, že je možné, že se to do do těch 6-ti let uvolní ještě samo, sice tomu nevěřím, ale nicham spěchat nebudeme ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
27.5.12 13:22
@Luciana21 píše:
Ahojky, tohle taky řešíme. Syn bude mít za chvíli 3 a předkožku má natolik zúženou, že s ní nehneme a při čůrání se mu nafoukne, jak se naplní močí, ale to prý taky nevadí. Byla jsem na dětské chirurgii, tam mi bylo řečeno,že to na operaci je, ale z důvodu, že kdyby se to provedlo teď, tak by to mohlo zarůst znova, půjdeme nejdřív kolem 5. až 6. roku. Pokud čůrá normálně, vůbec bych to nehrotila. Ještě mi říkali, že je možné, že se to do do těch 6-ti let uvolní ještě samo, sice tomu nevěřím, ale nicham spěchat nebudeme ;-)

Teď jste mě všichni tak nahlodali, že začínám pocit, že fakt něco zbytečně uspěchávám. Nám teda tady na urologii tvrdili, že pokud se při čůrání nafukuje šulínek, tak je to důvod pro to, udělat tu operaci. Ale začínám mít pocit, že tady u nás operujou hlava nehlava :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
535
27.5.12 14:24

Nám se taky nafukuje, ptala jsem se na to dr. ta mě ujistila, že to není nic ohrožujícího. Že jediný problém je, že jakmile čůrá, že to trvá o něco déle, než to všechno vykape :-D, že bude mít mokro v trenkách. Pak nás pro jistotu poslala na chirurgii a řekli mi to samé. Dr. mi dala na výběr, že to kidně udělají hned, ale není problém počkat.
Já bych to odvolala ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
27.5.12 22:02
@Luciana21 píše:
Nám se taky nafukuje, ptala jsem se na to dr. ta mě ujistila, že to není nic ohrožujícího. Že jediný problém je, že jakmile čůrá, že to trvá o něco déle, než to všechno vykape :-D, že bude mít mokro v trenkách. Pak nás pro jistotu poslala na chirurgii a řekli mi to samé. Dr. mi dala na výběr, že to kidně udělají hned, ale není problém počkat.
Já bych to odvolala ;-)

No, kdyby mi alespoň jeden doktor řekl, že na to má čas, odvolám to. Ale všichni tvrdí, že do tří let se to musí udělat.....jediná „záchrana“ by byla, kdyby onemocněl, protože by pak nemohl pod narkózu, ale …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí