Operace, rodičák a OČR

812
28.12.22 21:38

Operace, rodičák a OCR

Zdravím dámy. Chystám se na operaci a po ní bych měla mít 6 týdnů klidový režim, čili nic nezvedat a nenamahat se. Mám doma roční dítě na které pobíral rodičovský příspěvek. Moje otázka zní, je možné nechat manželovi vystavit OCR? A pokud ano, máme ho zadat na mne nebo na dítě? Já se nepostaram tak bude muset on a nebude v práci tím pádem. Mám to řešit v nemocnici aby mi vypsali nějaký papír, u mého obvodaka případně zadat u dětského lékaře? Má někdo zkušenost? Děkuji za radu ☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
66815
28.12.22 21:42

Na ocr na tebe ma manzel, proplaceno 9 dni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
812
28.12.22 21:47

@matkabagristy a co potřebuje k vyřízení? Případně jak postupovat? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24684
28.12.22 21:58

OČR manželovi vystaví váš ošetřující lékař. Ale placených je jen 9 dní. Nevím, zda by vznikl nárok na to dlouhodobé ošetřovné, tam jsou nějaké podmínky. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101684
28.12.22 22:00

@lucad77 Na dlouhodobé narok nevznikne, protože ona osetrovat nepotrebuje. Takže opravdu jen klasické a pak bud bude doma zadarmo nebo vymysli nejake fungovani aby mohla alespon částečně do prace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
28.12.22 22:02

Akorát zakl. píše že on pobíral rodičovský příspěvek…

a nevím zda lze čerpat očr, když někdo pobírá RP, pravda, pobíral asi znamená že už nepobírá…

:think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101684
28.12.22 22:05
@Borrealis píše:

a nevím zda lze čerpat očr, když někdo pobírá RP, pravda, pobíral asi znamená že už nepobírá…

Ja bych spis tipla chybku z psani na male klavesnici, l a m nejsou daleko od sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35828
28.12.22 22:10

OCR na tebe ti vystaví v nemocnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24684
28.12.22 22:13
@Borrealis píše:

Já myslím, že to mělo být “pobírám”, jako že ho bere zakladatelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3323
28.12.22 22:27

OČR bude na tebe a vystaví ho tvůj prakticný lékař. Taky měl na mě manžel očr po operaci, mě bolel každý krok, dceři byl necelý rok. Ale byl doma jen týden, pak už jsem byla schopná fungovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
29.12.22 07:33
@Borrealis píše:

lze oboji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
812
29.12.22 07:52

Máte pravdu holky, je to překlep. RP pobiram já a je to klávesnice, sama to upravila a zase blbě🙄 😏 špatně jsem to zkontrolovala po sobě. Všem děkuji za rady. Uvidím jak na tom budu a případně dál pořešíme hlídání :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí