Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím dámy. Chystám se na operaci a po ní bych měla mít 6 týdnů klidový režim, čili nic nezvedat a nenamahat se. Mám doma roční dítě na které pobíral rodičovský příspěvek. Moje otázka zní, je možné nechat manželovi vystavit OCR? A pokud ano, máme ho zadat na mne nebo na dítě? Já se nepostaram tak bude muset on a nebude v práci tím pádem. Mám to řešit v nemocnici aby mi vypsali nějaký papír, u mého obvodaka případně zadat u dětského lékaře? Má někdo zkušenost? Děkuji za radu ☺️
@matkabagristy a co potřebuje k vyřízení? Případně jak postupovat? Děkuji
OČR manželovi vystaví váš ošetřující lékař. Ale placených je jen 9 dní. Nevím, zda by vznikl nárok na to dlouhodobé ošetřovné, tam jsou nějaké podmínky. ![]()
@lucad77 Na dlouhodobé narok nevznikne, protože ona osetrovat nepotrebuje. Takže opravdu jen klasické a pak bud bude doma zadarmo nebo vymysli nejake fungovani aby mohla alespon částečně do prace.
Akorát zakl. píše že on pobíral rodičovský příspěvek…
a nevím zda lze čerpat očr, když někdo pobírá RP, pravda, pobíral asi znamená že už nepobírá…
@Borrealis píše:
Akorát zakl. píše že on pobíral rodičovský příspěvek…a nevím zda lze čerpat očr, když někdo pobírá RP, pravda, pobíral asi znamená že už nepobírá…
Ja bych spis tipla chybku z psani na male klavesnici, l a m nejsou daleko od sebe.
@Borrealis píše:
Akorát zakl. píše že on pobíral rodičovský příspěvek…a nevím zda lze čerpat očr, když někdo pobírá RP, pravda, pobíral asi znamená že už nepobírá…
Já myslím, že to mělo být “pobírám”, jako že ho bere zakladatelka.
OČR bude na tebe a vystaví ho tvůj prakticný lékař. Taky měl na mě manžel očr po operaci, mě bolel každý krok, dceři byl necelý rok. Ale byl doma jen týden, pak už jsem byla schopná fungovat.
@Borrealis píše:
lze oboji
Máte pravdu holky, je to překlep. RP pobiram já a je to klávesnice, sama to upravila a zase blbě🙄 😏 špatně jsem to zkontrolovala po sobě. Všem děkuji za rady. Uvidím jak na tom budu a případně dál pořešíme hlídání ![]()