Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Krásný den všem,
mate někdo zkušenosti s postcovidem? Měla jsme covid před 6 týdny, prubeh byl v pohodě. Od té doby je mi ale pořad špatně. Bolest v krku, ztráta hlasu, rýma, kašel…každý týden lehnu.
Před Vánoci se vše zhoršilo a šla jsem už k dr.
Poslala mě na rentgen plic a zjistili zánět dutin a začínající zánět na plicích, měla jsem 3 dny antb.
Jenže je to už zase týden a pořad mě plice boli, jsem strašně unavená, sotva vyjdu doma schody.
Prosím kdo mate zkušenosti, co Vám pomohlo? A kdy se to začalo lepsit?
Moc děkuji
![]()
Připomíná mi to, mé stavy po nemoci. Jsem astmatik a vždy mám po nemoci dlouho problémy s dýcháním a kašlem.
Měla jsem covid, ale omicron a to jsem měla jen asi 3 dny horečku. Pakasi 2-3 měsíce pocit naprosté únavy a bolesti svalů.
S tím problémem na plicích mi přijde, že má člověk oslabenou imunitu, lehce něco chytne a průběh pak může být takový jako máte vy.
Syn měl před 3 týdny začátek zánětu průdušek, léčil se 3 týdny a ještě stále ještě vykašlává a já jsem na tom úplně stejně.
Lidé berou ATB ale letos je vše horší, ATB pomůžou nedostat zápal plic, ale pak dobrání se ještě můžou léčit i několik týdnů.
Jestli si opravdu myslíte, že to je postcovid, šla bych se zeptat lékaře nebo na pojišťovnu na speciální masáže hrudníku. Prý to hodně pomáhá.
Mně hlavně na zánět na plicích a dutin přijdou třídenní ATB málo. Vím, že mají ještě nějaký „dojezd“, ale stejně. Šla bych znovu k lékaři, zvlášť, pokud se Ti špatně dýchá a bolí na plicích. Může to být po covidu, ale taky to nemuselo na zánět plic zabrat. Co teploty?
Klid. Chce to zas. Já měla Kovid jednou; kašel - hodně, nateklé prsty u nohou, únava, špatně dýchání při zátěži - to trvalo od ledna do srpna 22.
Od září jsem v poho
. S kovidem jsem byla měsíc dom a to jsem šla do práce, že jsem už musela… Kašel už nebyl zdaleka tolik, ale stejně necítila jsem se v poho.
@Hrozina k dr jdu opět zitra teploty nemám, jen strašná únava