Postcovid- špatně se mi dýchá

13
28.12.22 16:39

Postcovid- špatně se mi dýchá

Krásný den všem,

mate někdo zkušenosti s postcovidem? Měla jsme covid před 6 týdny, prubeh byl v pohodě. Od té doby je mi ale pořad špatně. Bolest v krku, ztráta hlasu, rýma, kašel…každý týden lehnu.
Před Vánoci se vše zhoršilo a šla jsem už k dr.
Poslala mě na rentgen plic a zjistili zánět dutin a začínající zánět na plicích, měla jsem 3 dny antb.

Jenže je to už zase týden a pořad mě plice boli, jsem strašně unavená, sotva vyjdu doma schody.

Prosím kdo mate zkušenosti, co Vám pomohlo? A kdy se to začalo lepsit?

Moc děkuji :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
917
28.12.22 16:54

Připomíná mi to, mé stavy po nemoci. Jsem astmatik a vždy mám po nemoci dlouho problémy s dýcháním a kašlem.
Měla jsem covid, ale omicron a to jsem měla jen asi 3 dny horečku. Pakasi 2-3 měsíce pocit naprosté únavy a bolesti svalů.
S tím problémem na plicích mi přijde, že má člověk oslabenou imunitu, lehce něco chytne a průběh pak může být takový jako máte vy.

Syn měl před 3 týdny začátek zánětu průdušek, léčil se 3 týdny a ještě stále ještě vykašlává a já jsem na tom úplně stejně.
Lidé berou ATB ale letos je vše horší, ATB pomůžou nedostat zápal plic, ale pak dobrání se ještě můžou léčit i několik týdnů.

Jestli si opravdu myslíte, že to je postcovid, šla bych se zeptat lékaře nebo na pojišťovnu na speciální masáže hrudníku. Prý to hodně pomáhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
28.12.22 17:49

Mně hlavně na zánět na plicích a dutin přijdou třídenní ATB málo. Vím, že mají ještě nějaký „dojezd“, ale stejně. Šla bych znovu k lékaři, zvlášť, pokud se Ti špatně dýchá a bolí na plicích. Může to být po covidu, ale taky to nemuselo na zánět plic zabrat. Co teploty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1012
28.12.22 17:55

Klid. Chce to zas. Já měla Kovid jednou; kašel - hodně, nateklé prsty u nohou, únava, špatně dýchání při zátěži - to trvalo od ledna do srpna 22.
Od září jsem v poho :mrgreen:. S kovidem jsem byla měsíc dom a to jsem šla do práce, že jsem už musela… Kašel už nebyl zdaleka tolik, ale stejně necítila jsem se v poho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
28.12.22 18:30

@Hrozina k dr jdu opět zitra teploty nemám, jen strašná únava

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie