Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Jinak v kvetnu byla na praventivce u obvodacky, a teď v zari na gynde a to ma vsechno v poradku, leky zadny nebere…
@NicolaR7 píše:
Holky mam dotaz, moje mamka 63let se cely zivot drela…delala v obchode, pak meli s tatkou pohostinsvi, chodila brigadnicit i na jahodarnu kde sbirala jahody (lezla v radku po ctyrech)….Ted pracuje uz jako důchodkyně v psychiatrické nemocnici v kuchyni kde sice dela dlouhy kratky tyden, ale je na nohach…
Ted k dotazu, mamka si cca od konce rijna stezovala na bolest dole v zadech ktera vystrelovala do trisla…trošku cvicila, mazala mastma a pomáu to odchazelo…ted uz to bylo skoro uplne v pohode….vcera cvicila nejak vic a dneska ji to trislo boli jak na zacatku…donutila jsem ji jit zejtra k doktorovi…ona rika ze to neni jako nejaka velka bolest ale ze ji sem tam jakoby pichne, zensky v praci ji rikali ze to ma od kycle…myslite ze to je mozne???
Penez ma dost a nemusela by ale po smrti taty chce byt mezi lidma ja to i chapu…ja sem osm mesicu z roku v zahranici, jezdim sice domu casto ale ne denne…
Jinak cca dva roky dozadu mamka byla u ortopeda mela ostruhy v patach, chodila na razovou vlnu a ostruhy ma pryc, dostala na ortopedii i vlozky do bot, ktery nikdy nenosilaja si teda uprimne myslim ze proste je to i tim jak se drela a celkive ma ty nohy pretizeny, nadvahu nebo tak nema…neni hubena ale neni ani tlusta takova alorat ma myslim 69-70kg…
Měla by chodit na rehabilitace při takovém povolání.
@Russet jo ja si taky myslim, ze ji asi doktor rekne ze rehabilitace a nepretezovat no…nejradsi bych byla kdyby se na ti vybodla a odpocivala…jenze chce mezi lidi, pritom ji nabizim, ze muze bejt s nama i v zahranici ale je to marny je palicata.
Jj coxartróza. Mně to kolikrát střílí do celé nohy i zad, zvlášť jak si večer lehnu do postele. Ortoped mi napsal magnetoterapii, trochu pomáhá.
@lucad77 ona mamka jde zitra jakoby k zvodnimu chirugovi, kam ji posle myslite rovnou k ortopedovi nebo na rentgen? Vy jste sla k ortopedovi a ten Vas pak posilal dal?
@NicolaR7 píše:
@lucad77 ona mamka jde zitra jakoby k zvodnimu chirugovi, kam ji posle myslite rovnou k ortopedovi nebo na rentgen? Vy jste sla k ortopedovi a ten Vas pak posilal dal?
Byla jsem jen u ortopeda, vyšetřil mě a poslal hned na RTG, výsledky měl v PC, než jsem došla zpátky do ordinace. Předepsal mi ty magnety a Diclofenac Duo na noc, abych mohla spát. Časem mě čeká tak jako tak totální endoprotéza, rozpadá se mi jedna hlavice. ![]()
@lucad77 aha dobre dekuju ☺️
Tak ja uvidim co ji zejtra rekne ten chirurg zavodni a budu doufat, ze ji taky posle k ortopedovi…ja ji furt rikam, ze se pretezuje, ze ji neni uz 20 aby jancila…
Mama byla u ortopeda pred tema dvema roky a on kdyz ji videl ze dosla v balerinach takji hned sprdnul, prej to se mi chcete libit ze mate tu nejhorsi obuv na noze😂
Vlozky do bot nenosila co ji dal🙈fakt jak mala Jaruna🙈
Holky mam dotaz, moje mamka 63let se cely zivot drela…delala v obchode, pak meli s tatkou pohostinsvi, chodila brigadnicit i na jahodarnu kde sbirala jahody (lezla v radku po ctyrech)….
Ted pracuje uz jako důchodkyně v psychiatrické nemocnici v kuchyni kde sice dela dlouhy kratky tyden, ale je na nohach…
Penez ma dost a nemusela by ale po smrti taty chce byt mezi lidma ja to i chapu…ja sem osm mesicu z roku v zahranici, jezdim sice domu casto ale ne denne…
Ted k dotazu, mamka si cca od konce rijna stezovala na bolest dole v zadech ktera vystrelovala do trisla…trošku cvicila, mazala mastma a pomáu to odchazelo…ted uz to bylo skoro uplne v pohode….vcera cvicila nejak vic a dneska ji to trislo boli jak na zacatku…donutila jsem ji jit zejtra k doktorovi…ona rika ze to neni jako nejaka velka bolest ale ze ji sem tam jakoby pichne, zensky v praci ji rikali ze to ma od kycle…myslite ze to je mozne???
ja si teda uprimne myslim ze proste je to i tim jak se drela a celkive ma ty nohy pretizeny, nadvahu nebo tak nema…neni hubena ale neni ani tlusta takova alorat ma myslim 69-70kg…
Jinak cca dva roky dozadu mamka byla u ortopeda mela ostruhy v patach, chodila na razovou vlnu a ostruhy ma pryc, dostala na ortopedii i vlozky do bot, ktery nikdy nenosila