Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj.. mám takový menší problém.. jsem v nemocnici a zítra mě čeká laparoskopie.. jenomže mám podezření, že mám teplotu.. bojím se zeptat sestry jestli by mě změřila, ale aby mi tu operaci ještě nezrušili..
covid nemám dělali mi tady test při příjmu..
Tak jako tak tě budou měřit.
A teda rozhodně to řekni, protože lepší je zrušená operace, než smrt na přidružené komplikace ze zatajeného zdravotního problému.
@Ivuska53 Neboj se a sestřičce to řekni. Na výkon jdeš až zítra, takže je čas s tím případně něco udělat. Nemůžeš to mít ze stresu? Já to tak mívám, před operací jsem měla lehce zvýšenou teplotu, a bylo to ok.
@Ou a myslíš že by mi tu operaci udělali kdybych měla třeba jen 37,5?
Oni tě stejně budou měřit. Mě měřili před operací snad 3× denně. S teplotou tě nejspíš operovat nebudou.
Me operovali zlomeninu a nikdo mi testy na covid nedělal ani mě nikdo nemeril
@Ivuska53 stejne te nerit budou tak jako tak, takze je jedno jestli to sestre reknes.Ja byla ted s dcerou na operaci a na prvni pokus nas taky poslali domu protoze mela trosicku rymu. Myslim ze ani s 37,5 te operovat nebudou.Ale treba teplotu ani nemas, mne prijde ze je v nemocnicich priserne pretopeno a proto mas mozna ten pocit. Dceri se minule taky ta ryma podle me tenkrat rozjela tam z toho jak tam bylo pretopeno.
Sestra mě měřila na čele a měla jsem 36,6 ale já stejně cítím horkost po těle i když mám čelo vlažný.. teď už mi dělají přípravu na ranní operaci tak snad mě nepošlou domu..
@Ivuska53 píše:
Sestra mě měřila na čele a měla jsem 36,6 ale já stejně cítím horkost po těle i když mám čelo vlažný.. teď už mi dělají přípravu na ranní operaci tak snad mě nepošlou domu..
Bohužel mám zkušenost takovou, že bezdotykovým teploměrem jsem měla 36.7 a rtuťovým skoro 39st.
Stalo se mi to až po operaci, cítila jsem zimnici, pak horkost. Zrovna přišli s teploměrem a nic, druhý den propuštění domů. Přišla jsem domů a během pár hodin stoupla teplota z 38 na 39st. Šla jsem zpět a v kartotéce bezdotykáč viz. výše. Nakonec někde sehnali digitální pod paži, kde bylo přes 38st. Moc mi to nepomohlo, měla jsem čekat co se z toho vyvrbí a za další dva dny se jiný lékař jen zhrozil, že nejednali a nechali infekci tak rozjet.
Takže já si pro případné příště balím do výbavy do nemocnice rtuťový teploměr.