Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Maminky je tu prosím některá jejiž dítko prošlo operací spastických diparéz? Konkrétně operací od ruských lékařů?
@tehulka.j píše:
Maminky je tu prosím některá jejiž dítko prošlo operací spastických diparéz? Konkrétně operací od ruských lékařů?
Spastická diparéza je popisná diagnoza. Záleží přece co ji způsobilo a co se vlastně chce operovat.
@Baba nejsem zdravotnik, tak se omlouvam. Syn ma diagnozu DMO - spasticka dipareza obou nozek. Laicky vim, ze mu rostou kosti rychleji nez slachy… a ty slachy se budou povolovat…
@tehulka.j píše:
@Baba nejsem zdravotnik, tak se omlouvam. Syn ma diagnozu DMO - spasticka dipareza obou nozek. Laicky vim, ze mu rostou kosti rychleji nez slachy… a ty slachy se budou povolovat…
Ségra má DMO s kvadruparézou, operavali jí Achilovky. Ale je to dávno a bylo to u nás.
Proč chceš do Ruska? Našim něvěříš, nebo to nedělaj?
Ať se rozhodneš jakkoli, držím palce.
@Baba do Ruska nechci. Operace ma byt tady v CR, ale maji ji provadet rusti lekari.
Delaji to nejakou jinou formou nez Cesi. Setrnejsi.
Bylo mi doporuceno nasim neurologem a konzultovala jsem i s Fyzio a i ta mi rekla, ze pokud bude treba operace, ze by volila ty Rusy. Proto se tu na ptam, zajima me zkusenost a vysledky.
Dobrý den, chci se zeptat, zda operace probehla a jestli se synuv stav zlepsil?
Dekuji..
@etna1 Uživatelka už není na Emiminu aktivní. Psala o operaci metodou Ulzibat, kterou provádějí ruští lékaři. Tito lékaři jezdili do Kladna, kde tuto operaci prováděli. Teď však nemohou přijet do ČR, takže se musíte dopravit do Srbska a zajistit si tam ubytování, pokud máte o operaci zájem. Výhodou zákroku je jeho šetrnost, dítě nemá žádnou sádru ani dlahu, už deset dnů po operaci může cvičit.