Operácia endometriózy klasickým rezom

3
18.12.11 15:18

operácia endometriozy klasickým rezom

Ahoj, zmenila som gynekológa a nový lekár mi hneď pri prvej návšteve diagnostikoval ultrazvukom endometriózu 3-4. stupňa. Objednal ma po novom roku na laparoskopiu a oznámil mi, že ak sa ložiská nebudú dať takto vybrať, bude nutná operácia klasickým retom. Nakoľko viem, že táto choroba sa v podstate nedá úplne vyliečiť,nechcem podstúpiť takúto operáciu. Rozhodla som sa, že budem súhlasiť len s laparoskopiou. Mám 36 rokov a deti už mám, ale po operácii by som ešte chcela otehotnieť. Je tu niekto, kto podstúpil kvôli endometrióze klasickú operáciu? Alebo to, či postačí len laparoskopická operácia záleží od skúseností operatéra? Lebo čo čítam skúsenosti žien s touto chorobou, väčšina podstúpila laparoskopiu a následnú liečbu a nie hneď operáciu.Veľmi sa toho bojím. Ďakujem za Vaše skúsenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
351
18.12.11 15:38

Také mi vyhrožovali, že laparka nebude stačit, nakonec stačila a to jsem měla srůsty v celé břišní dutině, mezi orgány i střevem. Otěhotněla jsem po první MS, která přišla po laparce. Dr. mi pak říkal, že klasický řez se používá cca ve 2 % operacích endometriozy a to by musela být opravdu hodně velká. Hodně štěstí! Linda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
18.12.11 15:48

hoky jenom se zeptám, jak se vám to projevilo a co srůsty, neudělají se znovu i po odstranění?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
18.12.11 19:56

U mňa sa endometrioza prejavila veľkými bolesťami pri menštruácii, lenže tie som mala stále, takže som tomu neprikladala až taký význam. No a po poslednej ma neprestávalo bolieť podbruško. Bola to bolesť veľká a musela som byť na analgetikách, aby som vôbec mohla fungovať. Tak som išla ku gynekológovi, no a ten ma posiela na LPS. Takže uvidím, ako tam dopadnem.Posledné asi 3 dni mi bolesti ustali, tak to snáď nejak vydržím a po novom roku operácia. Lilida, ďakujem za povzbudenie, tebe lekár nechcel naordinovať hormonálnu liečbu? Lebo mne už dopredu povedal, že sa na nej potom dohodneme a ja by som sa radšej chcela snažiť o bábo a nestrácať čas, veď mám na to vek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
18.12.11 22:35

Mě přišli na endometriozu až poté, kdy se nám nedařilo počít mimi. Na UTZ něco bylo, ale dr. to nechtěla vyslovovat, když si nebyla jistá. Prokázalo se to až při LPS, ale dr. byl překvapenej, že ty srůsty jsou všude a v takovém rozsahu. Ale bolesti jsem nikdy neměla nijak zvlášť velké.
S lékaři jsme byli domluveni, že pokud do 3 měsíců po LPS neotěhotním, tak podstoupíme IVF. Nám se to ale podařilo de facto hned na poprvé :D
Teď už existuje gel, který se aplikuje při LPS a který zabraňuje dalším srůstům. Nehradí ho pojišťovna, stojí to cca 6 tisíc a při LPS ho mohou lékaři na přání pacientky aplikovat. V době, kdy jsem byla na LPS já, tak to ještě nebylo a já mám endometriozu zase :roll: Až budeme chtít druhé, budu muset znovu na operaci :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
19.12.11 07:40

Tak o tom géle som ešte nepočula, musím sa na to lekára opýtať. Ja viem, že táto choroba sa skoro naisto vráti, že sa nedá úplne vyliečiť. Keby človek vedel aspoň z čoho vzniká a mohol dodržiavať nejakú prevenciu, ale ani to sa naisto nevie.Ja sa len bojím, aby mi pri operácii nezobrali vaječník, alebo tak, lebo ešte neviem akého rozsahu to presne je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí