Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dvakrát mi vyšla MS do doby, kdy se to fakt nehodilo (nemocnice s dětmi), nechala jsem si od gyndr napsat recept na Norethisteron.Užívání řekne dr (obvykle 5 dní před)
CITRON
Kdyz jsme treba jeli na dovolenou, a vedela jsem, ze budu mit sve dny, zacala jsem tak tyden deset dni pred dostavenim menstruace pojidat citrony, rano a vecer si dej kazdy den pul citronu a posune se ti to! ![]()
Ano, Norethisteron (megadávka hormonů) mi oddálil spolehlivě, zkoušela jsem dvakrát. Ovšem pokaždé byla pak následující MS-dvě takového kalibru, že jsem si rvala vlasy, jak jsem blbá, podruhé jsem dokonce skončila u doktora, kde jsem byla seřvána, že to přeci můžu čekat, když do sebe takový svinstva cpu. S někým to nedělá nic, ale já už bych do toho teda v životě nešla i za cenu toho, že ten kritickej první den budu nadopovaná lékama proti bolesti.
Jinak z nehormonálních prostředků je doporučován např. vitamin C v ohromném množství, popř. spousta citronové šťávy, ale spolehlivost bude asi dost pochybná, ale zas třeba to na někoho zafunguje (na mě ne) ![]()
Tak my s mámou a ségrama používaly citron na urychlení MS (dřívější ukončení), docela to fungovalo. Nenapadlo nás, že by to fungovalo i naopak. Takže by mohlo! ![]()
Dobrý večer, vyvolání menstruace mi nepomohlo. Potřebuji oddálit menstruaci, abych ji nedostala na Silvestra.Prej pomáhají citróny, hodně vitamínu C.Tozn.že to oddálí menzes i v šumivých tabletách v C-ku?
@Anonymní píše:
Dobrý večer, vyvolání menstruace mi nepomohlo. Potřebuji oddálit menstruaci, abych ji nedostala na Silvestra.Prej pomáhají citróny, hodně vitamínu C.Tozn.že to oddálí menzes i v šumivých tabletách v C-ku?
To je ale překvapení.
Oddálení je každopádně snažší. Citrony se doporučují, celkově céčko, takže bych možná zkusila i jiné věci s větším obsahem vitamínu. Kdyby šlo o kyselost, chápala bych to, ale někde se píše přímo céčko, kterého citron zrovna moc nemá…
Prý se tím dá šoupnout až o týden, ale nemusíš na to vůbec reagovat, uvidíš… Tak ať ti to vyjde.
@Litta píše:
To je ale překvapení.Oddálení je každopádně snažší. Citrony se doporučují, celkově céčko, takže bych možná zkusila i jiné věci s větším obsahem vitamínu. Kdyby šlo o kyselost, chápala bych to, ale někde se píše přímo céčko, kterého citron zrovna moc nemá…
Prý se tím dá šoupnout až o týden, ale nemusíš na to vůbec reagovat, uvidíš… Tak ať ti to vyjde.
zkusím kiwi, to prej má taky víc vitamínů. Díky ![]()
@Anonymní píše:
zkusím kiwi, to prej má taky víc vitamínů. Díky
Jo, kiwi splňuje i tu kyselost, to by snad mohlo pomoci. Ono hlavně tím stresem, že to chceš oddálit, by to vyjít mohlo…
@Litta píše:
Jo, kiwi splňuje i tu kyselost, to by snad mohlo pomoci. Ono hlavně tím stresem, že to chceš oddálit, by to vyjít mohlo…
mám už koupené citróny a šumivé tablety C, v návodu je jen 1 tableta denně, ke kiwi se dostanu bohužel až po 18h. zítra večer. ![]()
Holky, podle mě jsou to babské rady, byl by zázrak, kdyby ti to vyšlo. HA předpokládám nebereš, když jsi sáhla po takovém řešení…?
Jinak příště, až budeš chtít oddálit Menses, tak si zajdi za doktorem, dá ti prášky, kterýma se to dá oddálit (není to HA)..
Já jsem minulý měsíc zkoušela tedy jen citrony - půl citronu ráno a druhou půlku večer. MS se mi oddálila o 2 dny.
Děvčata, a jaký je Váš názor na oddalování MS antikoncepcí tak, že třeba berete 3 měsíce, vynecháte, a zase 3 měsíce a vynecháte?
@Anonymní píše:
Děvčata, a jaký je Váš názor na oddalování MS antikoncepcí tak, že třeba berete 3 měsíce, vynecháte, a zase 3 měsíce a vynecháte?
Dle lékařů je to v pořádku, dle mě není v pořádku ani ten jeden měsíc. Ale pokud už se bere, tak je to technicky vzato úplně jedno.
Ahoj, mám na Vás dotaz, zjistila jsem, že nejhorší den mé menstruace ( mám jí docela dost silnou a je mi blbě) budu mít na štědrý den, budu mít plný dům příbuzných, nejde to nějak nehormonálně oddálit? Díky za rady, docela mě to stresuje.....chci, abych nebyla nepříjemná hostitelka:-)