Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Nevyšlo, to, dnes jsem tu mrchu dostalaJsem jen nadopovaná vitamíny.
![]()
Ahoj holky, chtěla bych zkusit oživit diskuzi. Nutně bych potřebovala oddálit menstruaci o 2 dny výhradně přírodní cestou. HA neberu, Noretisteron odmítám. Posledně, když jsem ho brala před 2 lety, byla jsem už 10 dní těhotná, což jsem samozřejmě tehdy nevěděla
Píše se tady akorát o tom céčku, ale nemáte třeba některá vyzkoušeno něco jiného, fakt bych to nutně potřebovala ![]()
Heleď, já to teoreticky mela dostat nejpozději včera a zatím nic. V úterý a středu jsme měli rizoto a k němu kyselé okurky, dneska jsem vyčetla, ze můžou způsobit oddálení MS. Ja okurky miluju, snim jich dost. Ale jestli je to tím, to ti v tuhle chvíli nezaručím. Spíš asi náhoda… Ale jestli je máš ráda, dej si sklenici ![]()
@Raduš.ka44 píše:
Heleď, já to teoreticky mela dostat nejpozději včera a zatím nic. V úterý a středu jsme měli rizoto a k němu kyselé okurky, dneska jsem vyčetla, ze můžou způsobit oddálení MS. Ja okurky miluju, snim jich dost. Ale jestli je to tím, to ti v tuhle chvíli nezaručím. Spíš asi náhoda… Ale jestli je máš ráda, dej si sklenici
Ublizit to nemuze, ze ![]()
@Barca12345 Maximálně překyselení žaludku?
A dost o okurkách, nebo si pro ně skočím do krámu. ![]()
@Raduš.ka44 sklenici okurek jím pravidelně, ale že by mě to oddalovalo menstruaci, jsem si nevšimla
Fakt bych to nutně potřebovala a rada žádná ![]()
@krtek7489 Tož je to jasné, jsi vůči okurkám imunní.
Zkus citrony. Po kilech.
Ne, promiň, vysoké dávky céčka opravdu můžou pomoct menstruaci o jeden, dva dny oddálit. Ostatně to už sis sama našla. Já to zkoušela kdysi dávno, ale už nevím, s jakým výsledkem.
@Raduš.ka44 já jsem vždycky brávala noretisteron, ale když jsem ho brala naposledy, tak jsem pak zjistila, že když jsem ho začala brát, byla jsem už asi 10 dní těhotná, test byl negativní.
Brávala jsem ho hlavně kvůli dovolené, často mi to tak blbě vyšlo
A teď by mi to stačilo jen o 2 dny šoupnout
I jeden by byl fajn
Tak uvidím no. Třeba se mi to šoupne samo, občas se mi to stává ![]()
Ahoj. Chtěla bych se zeptat asi na takovou hloupost.. beru antikoncepci (Lyndinette) a minuly mesic, jsem si potrebovala oddalit mesicky o tri dny. Takže jsem nedelala pauzu a hned zacla nove platicko, ze ktereho jsem vzala tri prasky a pak udelala pauzu. ( to se pry muze, kdyz jsou vsechny prasky z platicka stejne-maji stejny pocet hormonů)
Mesicky prisli klasicky cca čtvrtý den pauzy. Klasicky osmi den od zacatku pauzy, jsem zacala dobirat to nacnute platicko..a to je ten problém. Ted budu na konci a nevim, zda muzu udelat pauzu klasicky az to platicko doberu (bylo by to po 18 dnech braní, jestli rozumite..)
nebo jestli je nutne, abych tech prasku vzala 21 a pak udelala tu pauzu..nerada bych otehotnela ![]()
Ucinkovat by antikoncepce mela i tech 7 dni co je pauza..myslite ze kdyz udelam pauzu ted, po 18 dnech a ne po 21 dnech, ze to bude vadit???
@geilens ze ne? Ja prave nevim..nevim pric se vsude pise, ze vynechani prasku na zacatku nebo na konci platicka je nejrizikovejsi… ale kdyz ty prasky fungujou vsechny stejne a jenom si tu pauzu sedmidenji udelam driv tak si taky myslim ze by to snad vadit nemelo…ale trochu se bojim prave no
Měla by účinkovat úplně normálně.. Ale ať mě neprokleješ ![]()
Zavolej si na gyndu radši ![]()
Mela bys je brat min. tech 21 dni v kuse, takze by to vadit mohlo. Spojila bych s dalsim, nebo nacla nove a tohle nechala pro podobne prilezitosti (kdy je potreba ms posunout)
@Anonymní píše:
Ahoj. Chtěla bych se zeptat asi na takovou hloupost.. beru antikoncepci (Lyndinette) a minuly mesic, jsem si potrebovala oddalit mesicky o tri dny. Takže jsem nedelala pauzu a hned zacla nove platicko, ze ktereho jsem vzala tri prasky a pak udelala pauzu. ( to se pry muze, kdyz jsou vsechny prasky z platicka stejne-maji stejny pocet hormonů)Mesicky prisli klasicky cca čtvrtý den pauzy. Klasicky osmi den od zacatku pauzy, jsem zacala dobirat to nacnute platicko..a to je ten problém. Ted budu na konci a nevim, zda muzu udelat pauzu klasicky az to platicko doberu (bylo by to po 18 dnech braní, jestli rozumite..)nebo jestli je nutne, abych tech prasku vzala 21 a pak udelala tu pauzu..nerada bych otehotnela
Ucinkovat by antikoncepce mela i tech 7 dni co je pauza..myslite ze kdyz udelam pauzu ted, po 18 dnech a ne po 21 dnech, ze to bude vadit???
Můzeš cokoliv, je to uměle řízený, jinak přirozený proces v těle… záleží, jak zareaguje tvoje tělo. Když jsem brala HA a brala jednou 2 platíčka po sobě, tak jsem pak měla tak neskutečně rozházené tělo, že už bych to neudělala ![]()
Nevyšlo, to, dnes jsem tu mrchu dostala
Jsem jen nadopovaná vitamíny.