Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ja myslim ze to by toho dzusu muselo byt aspon 10 litru, aby to melo nejaky vliv na posunuti menstruace. Tolik vitaminu v tom urcite neni ![]()
Zdravím, chtěla jsem se zeptat. V březnu odjíždím na lyžařský kurz a zjistila jsem, že bych měla dostat menstruaci. Průběh tohoto období nesnáším moc dobře, často zvracím apod., a tak jsem přemýšlela, že bych si nechala předepsat prášky. Je mi 16, ale i tak mám obavy si prášky předepsat, ačkoli se zde nepíše o jakýkoliv nežádoucích účincích. Proto jsem se rozhodla vyzkoušet citrón. Měla jsem v plánu ho jíst (nebo pít citronovou šťávu) týden před lyžákem, ale pak mě napadlo. Kdybych si opozdila už menstruaci, která mě čeká v nejbližší době, posunulo by se mi to tak, že bych ji na lyžáku nemusela vůbec mít? Dekuji za odpověď.
@Anonymní píše:
Zdravím, chtěla jsem se zeptat. V březnu odjíždím na lyžařský kurz a zjistila jsem, že bych měla dostat menstruaci. Průběh tohoto období nesnáším moc dobře, často zvracím apod., a tak jsem přemýšlela, že bych si nechala předepsat prášky. Je mi 16, ale i tak mám obavy si prášky předepsat, ačkoli se zde nepíše o jakýkoliv nežádoucích účincích. Proto jsem se rozhodla vyzkoušet citrón. Měla jsem v plánu ho jíst (nebo pít citronovou šťávu) týden před lyžákem, ale pak mě napadlo. Kdybych si opozdila už menstruaci, která mě čeká v nejbližší době, posunulo by se mi to tak, že bych ji na lyžáku nemusela vůbec mít? Dekuji za odpověď.
Ahoj. Nevím moc, co ti poradit, moje rada se ti totiž asi líbit nebude… Souhlasím s tebou v obavách z prášků. Nebrala bych je jen kvůli lyžáku a menstruaci. Na druhou stranu citron toho asi moc nezmůže, jsou to pochody v těle dobře načasované a hlavně na sebe navazující, takže to oddálíš tak možná stresem a tak o den, dva, maximálně snad tři. Asi by bylo nejlepší se zaopatřit tak, abys tam trpěla co nejméně. Třeba když budeš obklopená přáteli a budeš mít celý den co dělat, tak to celé budeš snášet lépe. ![]()
Týden před lyzakem už to nemá moc smysl -citron je potřeba nasadit hned na počátku cyklu.
Jestli to na Tebe bude fungovat, to Ti nezarucim, nicméně me to menstruaci dokáže posunout o cca 4-5 dni. ![]()
Nechci ti ničit naději, ale citron ti nezabere, taky jsem ho kdysi zkoušela před dovolenou u moře. Buď můžeš zajít za gynekologem a nechat si předepdat ty prášky (ale to ti nedoporučuju, častokrát ti po nich taky není zrovna nejlíp) nebo to prostě nějak zvládnout, zas tak hrozné to není, když máš rozptýlení v podobě sportu, kamarádů, případně ibalginu
. A předpokládám, že s hygienou na horách taky nebude zas takový problém.
A ja bych ten citron klidne zkusila, nasad ho hned, treba se ti menstruace tento cyklus posune o tri dny a ten dalsi taky. Nebo taky ne. Zalezi jak to mivas pravidelny. Mne treba staci trochu zhubnout a uz se mi opozduje mences. No citronem si snad neublizis, aspon nedostanes chripku. Jinak ty prasky jsem mela jednou a po vysazeni mi bylo fakt zle.
Kuli lyzaku bych ty prasky nebrala, citronem se nic nezkazis, muzes zkusit i kontryhelovy caj, nevim jestli to nejak oddaluje ale minimalne by mel zeslabit ms a udelat to snesitelnejsi ![]()
Já měla Norethisteron už v sedmé třídě na dovolenou k moři. Žádný problém jsem neměla. Měla jsem ho doposud asi 3× a ok. Malinko pak rozhozeny cyklus. Ale musíš k doktorovi, je na předpis. Ale samo že tu budou i negativní reakce, každý to snáší jinak, a jasně nic Bio přírodního to není..
Ahoj, já bych si prášky kvůli lyžáku asi nebrala, ale musíš zvážit sama, zda ti to stojí za případné komplikace. S citronem nic nezkazíš, minimálně se ti menstruace zeslabí. Začni jíst i pomeranče ve velkém, držím palce, ať to je co nejméně nesnesitelné ![]()
Ahoj holky, potřebuju oddálit o týden menstruaci. Beru Marvelon, mám poslední tři prášky do konce plata a chci pokračovat bez sedmidenní pauzy s braním dalšího plata… Teď ale dotaz… Dost mě bolí břicho, jako bych měla menstruaci dostat. Máte to taky tak nějaká? A dostaví se vám ms i přes pokračování, nebo jen spinite, nebo máte prostě jen bolesti… Díky.
@Taminka Do lékárny se přes víkend nedostanu..