Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
krasne odpolednu preju,
chtela bych se s vama podelit o zkusenost s reklamaci u operatora UFON.
Dne 8.8.2009 jsme jim zaslali pristroj na reklamaci s pruvodnim dopisem kde bylo velkym pismem napsano REKLAMACE a popsany vady.
Dne 25.8.2009 prisel o d UFONU dopis kde se pise „Na zaklade Vasi zadosti Vas informujeme o ukonceni Vasich sluzeb.Zakoupeny pristroj je Vasim majetkem,v pripade zajmu Vam bude zaslan zpet na Vase naklady.“
Hned jsme volali na zakaznickou linku a zadali o vysvetleni.No niceho jsme se nedockali a to az do dnesniho dne!Volame temer denne a porad nam opakuji,ze reklamace je jiz vyrizena a „zitra“nam odeslou novy pristroj.Po vcerejsi uz asi ste urgenci nam dnes volal operator,ze telefon byl zaslan 24.9.2009 a rekl mi cislo baliku,prej at si zjistim kde vezi!! V rozpacích Volala jsem na postu kde mi rekli,ze zadny balik pod timto cislem nikde neeviduji ani pod nasim jmenem.Znovu jsem voalala na operatora a bylo receno,ze „zitra“se mi ozvou,ze oni si cilo baliku nevymysleli a ze az se jim vrati zpet,tak mi ho znovu odeslou.
Jsem tak nastvana,manzel uz psal na COI pred tydnem,ale zatim zadna odezva,jen mail,ze prijali jeho stiznost.
Takze pozor na UFONA ,reklamace jim dela velke problemy!!
No tak to je super…
![]()
Tak doufám,že tak nedopadnem taky…včera jsme je daly k reklamaci…
![]()
já ufouna také nedoporučuji.pujčila jsem jsi přenosný internet a rychle vrátila,bylo to příšerný,pomaloučký a ještě signál hroznej
.Naštěstí jsem měla jen pujčenej ,ale utvrdilo mě to v tom že ufouna fakt nepořídím ![]()
jo, taky zname…nastesti po cca mesici a pul vratili novy pristroj. ale taky to bylo na dlouhy lokty a neochota desna ![]()
já také nedoporučuji UFONA, upsala jsem se bezdrátově na 2 roky, tvrdili jak silný mám signál......přitom se nestanu nikam na netu, stále to padá, seká se až musím restartovat pc - koupila jsem si nový v domnění že je chyba v mém pc přístroji. Také je to pomalé, neodešlu s emailem žádnou sponku ani nízkoobjemovou atd.atd. Přítel se s bezdrátem nepřipojí ani 15km od PRahy , taky má ufona. Prostě KATASTROFA. Na reklamační lince ufona nás paní seřvala, že co si dovolujeme reklamovat po několika měsících provozu, že to je podezřelé.......a že ona se s námi bavit nebude , ať vyplníme na jejich www „Napiš nám“. Na to, ale nikdo nereagoval dodnes - už 3 týdny. Ale prachy si berou pořád…
S Ufonem mám smlouvu na 24 měsíců. Zbývá půl roku. Spojení je čím dál horší. Když jsem podepisoval smlouvu, FUP nebylo uplatňováno. Potom jsem zjistil, že špatná kvalita spojení je právě uplatňováním FUP 300 MB denně. Jako důvod výpovědi mi zavedení FUP zamítli, na webu o tom informovali v říjnu 2009 (malými písmenky někde v rubrice ostatní). Včera jsem ale zjistil, že od 1.3.2010 mění Všeobecné podmínky a podle nich nejen že zaplatím asi 3.500,–Kč za předčasné ukončení smlouvy, ale dle nových podmínek ještě musím doplatit všechny paušály. Odstoupit lze pro změnu všeobecných obchodních podmínek v neprospěch zákazníka. Ale jen do 30ti dnů od zveřejnění (1.2.2010). Kdo chcete odejít, musíte dát výpověď do konce února. Pěkná šupárna.
Dobrý den všem,
s Ufonem jsem si také užil své a nyní mi nezbývá, než kohokoliv před touto firmou varovat. Chovají se doslova jako podvodníci a zloději. Po komunikaci s českou obchodní inspekcí jsem obdržel následující email. Snad bude někomu k prospěchu.
Český telekomunikační úřad obdržel dne 25. 01. 2011 prostřednictvím České obchodní inspekce Váš elektronický podnět k prošetření obchodních praktik společnosti MobilKom, a.s.
Pro Vaši informaci uvádíme, že Český telekomunikační úřad je podle § 3 odst. 1) zákona č. 127/20005 Sb., o elektronických komunikacích a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o elektronických komunikacích), zřízen jako ústřední správní úřad pro výkon státní správy a jako takový je oprávněn se zabývat pouze věcmi stanovenými tímto zákonem. Naproti tomu provozovatelé telekomunikačních služeb jsou samostatné obchodní společnosti, které nejsou na správní úřady ani organizačně, ani finančně napojeny. Správní orgán přezkoumává postup operátorů z hlediska plnění povinností stanovených výše uvedeným zákonem.
Správní orgán se může Vaším podáním zabývat pouze v rozsahu své pravomoci, tzn. v rozsahu stanoveném výše uvedeným zákonem.
Český telekomunikační úřad podle §129 odst. 1 zákona o elektronických komunikacích rozhoduje spory mezi osobou vykonávající komunikační činnost na straně jedné, a účastníkem na straně druhé, na základě návrhu kterékoliv ze stran sporu, pokud se spor týká povinností uložených tímto zákonem nebo na jeho základě. Podání návrhu podléhá správnímu poplatku.
Dále výše uvedený zákon o elektronických komunikacích řeší možnost uplatnění reklamací v § 64 odst. 7 až 9, kde je uvedeno, že účastník, popřípadě uživatel má právo uplatnit reklamaci na vyúčtování ceny nebo na poskytovanou veřejně dostupnou službu elektronických komunikací, a to do dvou měsíců po obdržení vyúčtování nebo ode dne vadného poskytnutí služby u poskytovatele služby, jinak právo zanikne.
Dále § 64 odst. 12 zákona o elektronických komunikacích uvádí, že pokud službu bylo možno využít jen částečně, anebo ji nebylo možno využít vůbec pro závadu technického nebo provozního charakteru na straně podnikatele poskytujícího službu, je tento povinen zajistit odstranění závady a přiměřeně snížit cenu nebo po dohodě s účastníkem zajistit poskytnutí služby náhradním způsobem. Podnikatel poskytující službu elektronických komunikací není povinen uhrazovat jejím uživatelům náhradu škody, která jim vznikne v důsledku přerušení služby nebo vadného poskytnutí služby.
Podle ustanovení § 129 odst. 3 zákona o elektronických komunikacích, je účastník, popřípadě uživatel oprávněn, nevyhoví-li podnikatel poskytující veřejně dostupné služby elektronických komunikací reklamaci podané podle § 64 odst. 7 až 9, podat u Českého telekomunikačního úřadu návrh na zahájení řízení o námitce proti vyřízení reklamace bez zbytečného odkladu, nejpozději však do 1 měsíce ode dne doručení vyřízení reklamace. Podání podléhá správnímu poplatku.
Z výše uvedeného vyplývá, že pokud nesouhlasíte s kvalitou služby a s vyúčtováním, můžete podat reklamaci u společnosti MobilKom, a.s., a v případě zamítnuté reklamace se obrátit na Český telekomunikační úřad.
Reklamace kvality služby však nezakládá právo účastníka k předčasnému odstoupení od účastnické smlouvy. Samy smluvní podmínky společnosti obsahují výslovnou informaci, že poskytování služeb může být omezeno nebo přerušeno také v závislosti na pokrytí území České republiky signálem sítě poskytovatele nebo v případě zhoršení kvality signálu v důsledku nepříznivých fyzikálních vlivů.
Smlouva je závazný právní akt. Uzavřením smlouvy, jejíž nedílnou součástí jsou Všeobecné obchodní podmínky, došlo k určení právního vztahu mezi Vámi a společností MobilKom, a.s., a to stanovením práv a povinností obou smluvních stran. Je věcí poskytovatele jaké podmínky poskytování služby stanoví, stejně jako je věcí zákazníka, zda za stanovených podmínek smluvní vztah uzavře.
V případě, že budete požadovat, aby správní orgán zahájil správní řízení podle § 129 zákona o elektronických komunikacích, je nutné Vaše podání doplnit do 7 kalendářních dnů podle § 37 zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, tzn., že z podání musí být patrno, kdo je činí, které věci se týká a co se navrhuje (navrhovatel uvede co žádá nebo čeho se domáhá a o čem má být rozhodnuto, případně doplní kopií vyřízené reklamace). Fyzická osoba uvede v podání jméno, příjmení, datum narození a místo trvalého pobytu, popřípadě jinou adresu pro doručování podle § 19 odst. 3. Podání musí obsahovat označení správního orgánu, jemuž je určeno, další náležitosti, které stanoví zákon, a podpis osoby, která je činí. Podání je možno učinit písemně anebo v elektronické podobě podepsané zaručeným elektronickým podpisem. Podání podléhá správnímu poplatku.
S pozdravem
Věra Hrdličková
odborný referent
ČESKÝ TELEKOMUNIKAČNÍ ÚŘAD
Sokolovská 219, Praha 9
Poštovní přihrádka 02
225 02 Praha 025
e-mail: hrdlickovav@ctu.cz
web: www.ctu.cz
Mám ufouna a je to strašný, vracel, jsem jim anténu a peněz za vrácené zboží jsem se dočkal po tvrdém vyhrožování ČOI až po 4 měsících.
Dobrý den.
Jsem už druhý rok klientem Ufonu, do dnešního dne jsem neměl nikdy problem splacením až do 3 ledna 2011 kdy jsem dostal těžký infarkt a byl jsem skoro tři měsíce v nemocnici v Praze, požádal jsem ufon aby mi přerušili služby na tř měs. pokud budu v nemocnici,To nešlo udělat tak mi vyšly vstříc a dali mi na tři měs.50% slevu. když jsem v březnu přišel domů tak jsem musel zapltit za 72 dní hospitalizaci,jsem imobilní důchodce nemohu chodit.I když jsem jim oznámil jaké mám problémy tak mi odpojily internet pouze za to že jsem jeden měsíc nezaplatil, aniž by mě upozornili nebo poslali upomínku!Nyní mi tvrdí že mám zaplatit za všechny měs. celou platbu i když jsem jim poslal faxem kopii složenek a dopis ktrý jsem od Ufonu dostal že mám na tři měs 50% slevu!Za tři měs. když platím paušál 390kč tak je 540kč! ale oni si napočítali 1480kč, je to nehoráznost:syn má 02 a je velice spokojený byl na dovolené dva měs jak přjel tak se domluvil s 02 a zapla
til!Ale internet mu neodpojili měli pochpení!!Už nikdy UFON nechci ani vidět,napsal jsem na hlavní správu Ufon tak čekám co mi odepíši!
Za mě také ne..Ještě dnes slyším jak manžel řval na operátorku ufona že je kráva…i když za to nemůže vím ale prostě naprostá nespokojenost internet máme na dva roky rok už splacený a nikdy jsme ho nepoužili protože prostě nefunguje…platit budeme ještě rok jinak to nejde a na exekuci náladu také nemáme…naštěstí jsem ho dali známé ten jí naštěstí funguje tak ho platí za nás ona…jediné štěstí ![]()
za mě UFON taky NE! z nouze jsme si ho pořídily do obchodu, protože tam nic jiného nešlo a katastrofa, sekal se, pomalý no hrůza, když jsme chtěli ukončit smlouvu, nebo reklamovat bez pokuty to nešlo, nakonec jsme ho vůbec nevyužívali a rok jsem platila 600,– každý měsíc úplně zbytečně…fakt hrůza.
Dobry vecer, rada bych Vas varovala pred praktikami spolecnosti UFON, me jejich podvodne chovani stalo uz 10 000 a bohuzel stale nemam ukoncenou smlouvu. Chtela jsem dat sanci jinemu poskytovateli nez tem majoritnim a ted vidim, ze to byla chyba. Jsou to arogantni prasata, jeste ze uz se nad nimi stahuji mracna a jsou v insolvenci. Ale nahrabali si asi pekne.
Varuji před společností Ufon. Mám zcela špatné zkušeností. Jsem důchodkyně, která před 2 léty uzavřela smlouvu s Ufonem pro svého syna. Loni syn přestal využívat služby tohoto operátora. Je mimo republiku. Dala jsem okamžitou výpověď smlouvy, s tím, že jejich služby nevyužíváme. Ale světe div se!!!!!!!! Tato společnost mi poslala vyučtování ve výši 3 500,–, byť jsem nadále platila 390,– Kč měsíčně. Bylo mi řečeno, že tímto splácím jen dluh a že mě dají jejich firmě pro vymáhání dlužných pohledávek. Takže dám na nich žalobu, kdo se přidá??????
UFON-internet,to je snad pro zoufalce.Mám ho rok a ještě bohužel následující rok jsem nucena ho používat.Věčně volám operátorovi co se týče rychlosti ale ty si mě přehazují jak horký brambor.Tak jsou rychlí v reklamaci jak jejich internet.Prostě si tu šichtu tam odsedí a sem tam někoho ujistí,že se to řeší.
UFON-telefon tak to používáme jak vysílačky bohužel při pořizování této služby nám zapomněli zdělit zásadní věc-NEPOUŽÍVEJTE DÁL JAK 100m od bydliště.Tak trochu drahá hračka na používání domácích dětských telefonů.
A ještě chtějí po zákaznících za odměnu doporučit no mám se hodně ráda než dostat od někoho po tlamě tu jsem si už pořádně namlátila jak jsem se upsala jejich smlouvou.
Divím se jak tahle společnost může provozovat tyhle služby. ![]()