Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Pokud veterinář vidí jako jediné řešení operaci, tak jí prosím tě neoddaluj… Evidentně tvůj pes trpí, ano, snažíš se mu pomoci, ale bez radikálního zákroku ti stejně nejspíše umře na otravu krve. A je to to dost krutá smrt, kterou si nezaslouží. Máš ještě možnost výběru, tak neváhej… V lednu jsem musela utratit naší skoro 14 letou fenu a věř mi, že to je to nejhorší rozhodování… Samozřejmě náklady na ošetřovné, operaci následně požaduj po psím hotelu…
@Niki.J.B. píše:
Můžeš si o mě myslet co chceš. Dělám pro nej první poslední ani nepracuju a pečuju o něj 24 hodin denně. To, že mám strach, že na tom bude ještě hůř, je prostě fakt. Otevřené a čištěné to měl už v den kdy se to stalo, je pokousaný fakt hodně a na veterině byl i hospitalizovaný. Je to pes, který má už nejlepší roky za sebou a vážně mám strach, že ve stavu v jakém je a po všech těch lécích které bere, buď narkózu nepřežije nebo přijde o nohu. Nejspíš netuším jak vypadá taková sepse,ale nechci ho odvézt na veterinu a za hodinu mít telefon, že mi pes umřel.
a jaký je to pro někoho rozdíl, pokud by jsi se rozhodla nechat ho uspat? výsledek stejný, ne?
ale pořád lepší, než ho nechat v bolestech a dlouho umírat a nic nedělat. To přece nemůžeš myslet vážně??!! to fakt není „dělám pro něj první poslední“. To je týrání, víš, jaké má bolesti a jaké by teprve měl, když by jsi ho bez ošetření nechala na sepsi umírat?? ![]()
@Niki.J.B. píše:
Víš, když je starý a nemocný člověk, taky se často neoperuje jenom proto, že by s velkou pravděpodobností operaci nepřežil. Mojí babičce takto neoperovali operovatelný nádor. Žila pak dva měsíce, kdy jsme se s ní rozloučili. Nevím jak vypadá sepse, slyším o tom poprvé, ale jestli má ten pes umřít, tak chci aby umřel semnou doma, třeba pod nějakými léky,aby neměl bolesti a ne někde sám na stole. To je vše.
ježiš, chudák…takže vůbec nevíš, co to sepse je, ani si to nedohledáš, ale klidně na to doma necháš pejska dny umírat. Co na tom, že bude jen dlouze trpět bolestí a strachem, hlavně že bude s tebou doma a ty se budeš moct poplácat po rameni, že jsi byla s ním až do posledního dechu. To, že za jeho bolest a trápení můžeš hlavně ty, si nepřipustíš…to si ten pes za ty roky, co tě miloval, přece nezaslouží ![]()
@Keyllah můžeš mi říct za co můžu? Za to, že jsem ho dala do hotelu, kam jsem ho dala v dobré víře? Za ty peníze co ten hotel stál jsem čekala, že mi ho vrátí i vykoupaného a ne zrasovaného. Já nic neodkládám, termín má ve čtvrtek a nikde jsem nenapsala, že tam nepůjdu, ale celou dobu píšu o tom, že z toho mám strach. Ten pes je můj nejlepší kamarád a jo, jsem sobec co se bojí, že mu tam umře a doufá, že se to zlepší i bez toho.
Gratuluju zdejším diskutujícím. Kopat do člověka, který je psychicky opravdu vyčerpaný, umíte skvěle. Možná ty příspěvky nejsou míněny zle, ale uvažujte někdy nad tím, jak s lidmi komunikujete. To někdo jiný se tady může poplácat po rameni co je za osobu.
@Niki.J.B. Promiň, ale jsi opravdu mimo. Co nechápeš na tom, že se ti tu snažím říct, že tvé jednání je sobecké a naprosto nelogické. Raději necháš psa doma umřít ( ač po injekci ), ale prostě doma, u sebe. Nez aby si zkusila možnost operace i s rizikem, že holt bohužel zemře. A pokud možno co nejdřív.
Já, ač jde o prkotinu, zánět v uchu volám vet po pár dnech, že nevidím zlepšení, buď se mi vysměje, a nebo řekne : přijeďte co nejdřív. Ale snažím se, dělám co můžu, hned konám a ne o tom jen přemýšlím a řeším co by kdyby ![]()
To co predsvadis ty není láska, ale obyčejná sobeckost nás, panu tvorstva,. Netvrdím, že se nesnaží s, ale nechápu, že vůbec uvažujete nad tím, zda má nebo nemá jít na operaci a zda ho spíš nenechat doma, ať si poradí sám
@Niki.J.B. píše:
@Keyllah můžeš mi říct za co můžu? Za to, že jsem ho dala do hotelu, kam jsem ho dala v dobré víře? Za ty peníze co ten hotel stál jsem čekala, že mi ho vrátí i vykoupaného a ne zrasovaného. Já nic neodkládám, termín má ve čtvrtek a nikde jsem nenapsala, že tam nepůjdu, ale celou dobu píšu o tom, že z toho mám strach. Ten pes je můj nejlepší kamarád a jo, jsem sobec co se bojí, že mu tam umře a doufá, že se to zlepší i bez toho.Gratuluju zdejším diskutujícím. Kopat do člověka, který je psychicky opravdu vyčerpaný, umíte skvěle. Možná ty příspěvky nejsou míněny zle, ale uvažujte někdy nad tím, jak s lidmi komunikujete. To někdo jiný se tady může poplácat po rameni co je za osobu.
Můžeš za to, že uvažuješ o tom, nechat ho doma a dívat se, jak pomalu na sepsi umírá, protože „jestli má ten pes umřít, tak chci aby umřel semnou doma“ a to je děsný sobectví. Dát přednost sobě před tím tvorečkem, který v bolestech trpí a nikdy ti nix neudělal…
@Keyllah píše:
Můžeš za to, že uvažuješ o tom, nechat ho doma a dívat se, jak pomalu na sepsi umírá, protože „jestli má ten pes umřít, tak chci aby umřel semnou doma“ a to je děsný sobectví. Dát přednost sobě před tím tvorečkem, který v bolestech trpí a nikdy ti nix neudělal…
Já mám prostě strach, že tam umře a pořád doufám, že se uzdraví. Co když umře při operaci, ale otravu krve by nedostal, protože by k ní nedošlo a já ho tím rozhodnutím zabiju? Já prostě hledám řešení a snažím se, aby tady byl, to je všechno. Neznám šance v %, abych je mohla srovnat.
Prosím tě, umírání na sepsi není jako umírání na rakovinu, to nemůžeš srovnávat. I když i v posledních stádiích rakoviny ty opiáty často už nezabírají a lidé/zvířata strašně trpí, nedávno jsem v okolí zažila, kamarádka pod 40 let, dvě malé děti, a litovala že nezemřela při operaci a přála si aby už ta smrt přišla. U zvířete by o tom nikdo nevěděl protože by to nemohlo říct. A sepse - no představ si, že se ten zánět bude zhoršovat a zhoršovat, o nohu zřejmě přijde nebo mu ji necháš hnijící s gangrénou, asi jako nějaké neléčené zranění v necivilizovaných podmínkách, kde pak třeba odpadávají kusy masa ze zasažených tkání, bude mít horečku, bolesti - no představ si že bys měla neléčenou hnisající ránu na noze, tak jak by to asi bolelo, a každý den by se to zhoršovalo. Nakonec by nějaký orgán zkolaboval. Je to zvíře které nemůže mluvit, takže by zřejmě vypadal čím dál víc apaticky, bolestí by nemohl spát, nemohl žrát…Na to by ses přece nemohla koukat, když je ti ho teď líto. Nevím jak si představuješ, že probíhá neléčený zánět až ke smrti, to je to, co tu asi nikdo nechápe. Je mi tvého pejska moc líto, ale proboha ať to má chudák buď rychle za sebou při operaci, nebo ho to zachrání.
@Niki.J.B. píše:
Já mám prostě strach, že tam umře a pořád doufám, že se uzdraví. Co když umře při operaci, ale otravu krve by nedostal, protože by k ní nedošlo a já ho tím rozhodnutím zabiju? Já prostě hledám řešení a snažím se, aby tady byl, to je všechno. Neznám šance v %, abych je mohla srovnat.
A co si k tomu něco načíst?? pokud se mu ti už teď nehojí, hnisá a jeho stav se zhoršuje, tak co myslíš, že se děje? že se jeho stav lepší?? ti snad neee. Proto mluví veterinář o té operaci!! Jak moc polopaticky by jsi to chtěla? on trpí a má bolesti!! jestli nebudeš nic dělat, tak s největší pravděpodobností umře a to ve velkých bolestech. Pak si budeš myslet, co? hlavně že jsi neriskovala operaci? Raději neuděláš nic? Takže zase jen JÁ JÁ JÁ, ale co ten chudák pejsek…
@Niki.J.B.
Jestli zánět neustupuje při tom, jak kolem něj skáčete a čistíte a všechno, není vůbec žádná šance že by přešel sám, to je nesmysl. Ta varianta bohužel není. Ano, někdy si tělo se zánětem samo poradí, ale pak taková rozsáhlá léčba vůbec nutná není a přejde to samo za chvíli. To je jako kdybys psala že zlomená noha přejde sama. Pokud je zlomenina tak vážná, že se sama nevyřeší (např. naprasklé kosti na prstech se někdy vyřeší ani to člověk neví), nechce se hojit po týdnech léčby, tak taky nejde říct, ukončíme léčbu, necháme to, a třeba to samo přejde.
3 týdny řešíte s veterinářem co udělat se psem. To vás vážně nenapadlo se sebrat se psem, zajet na jinou veterinu. Udělat testy a konzultovat s veterinářem? Proč to někdo nechá zajít tak daleko? Slova že to mám čistit a stříkat nějakou desinfekci nejsou řešení. To napadne snad každého normálního chovatele že je třeba vždy ránu vyčistit a to do hloubky a ne tam něco čvachtat a čekat na zázrak. Dneska už existuje i inhalační sedace pro zvířátka, když ji máme ve vesnici s 8000 obyvateli tak to snad mají na každé druhé veterině. Divím se že se na tohle musíte ptát
Dobrý den chtěla bych se zeptat můj pejsek Míša zemřel po operaci přály jsme si aby nám ho přivezly. Tak nám ho přivezly ale rozkuchaneho jako králíka. chci se zeptat jestli si to můžou dovolit aby nám ho takhle daly děkuji za odpověďi
Bohužel, teď už s tím nic neuděláš. Pejska asi budete chtít pohřbít někde na zahradě, tak mu udělejte hezké rozloučení, poplačte si a ono bude zase dobře. A pokud budete mít nového kamaráda, změňte doktora. Protože slušný veterinář by pejska měl zašít a v rámci možností upravit do přijatelné podoby, aby majitelé neměli trauma až jim ho bude vracet. Jistě to není tak jako tak hezký pohled, ale určitě se to nechá nějak udělat, aby to nebylo tak traumatizující. Je mi to líto, vím jak je to těžké přijít o mazlíčka ![]()
@Elsa873 @Buba mara je to hrozně neetické, ale jestli na to mají právo - netuším, ale na takovou veterinu už bych nedonesla ani křečka