Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, koncem května jsme jeli na rodinnou dovolenou a jelikož z příbuzných nikdo nechtěl hlídat našeho 11 letého bišonka, dali jsme ho do psího hotelu. Předem říkám, že jsem vybrala hotel v hezkém prostředí, který funguje více než 30 let, s hezkými články na internetu a pejska jsem tam dala v dobré víře. Byl tam 2 dny, když ho 23.5. chybou majitelky pokousal labrador. Ta nám to zavolala až po týdnu, v den kdy jsme si pejska jeli vyzvednout. Sdělila nám co se stalo a chtěla ať ho tam necháme na doléčení. To jsme odmítli, vzali jsme papír o ošetření a hospitalizaci našeho pejska na veterině a jeli hned další den k naší veterinářce. Od té doby veterinu navštěvujeme 2× týdně. Pejsek chodí s límcem na krku, má už druhá antibiotika, injekční stříkačkou mu do ran liju desinfekci a následně tam stříkám mast. Nic nepomáhá, pořad se mu uvnitř tvoří sajrajt. Veterinářka to vidí na operaci, ale já jsem po pravdě už unavená. Říkám si jak se mu bude hojit jizva po operaci, když jeho tělo nezvládá to kousnutí. Přemýšlím jestli pejska prostě už nenechat být a buď se s tím jeho tělo vypořádá nebo ne. Pořad do něj něco cpeme a myslím, že už je z toho taky unavený. Nevím co dělat s ním ani co dělat s tím hotelem.
Já bych rozhodně operaci zkusila, 11 let není žádný extra vysoký věk. Náš pejsek byl na operaci ještě ve 14 letech, poté asi rok a půl ještě žil. ![]()
Samozřejmě že to chceš rozříznout a vyčistit.
Jestli to necháš jen tak, tak ti ten pes umře na sepsi.
Kousnutí se hojí špatně, protože jaksi se hluboko zanese spousta mikrobů ze zubů. Rozříznout a vyčistit se to mělo hned.
@Niki.J.B. ona to nebude zadna velka operace-doktor to rozrizne a vycisti, pejskovi se ulevi. Rozhodne bych do toho sla. A co s psim hotelem? Kolik vas uz stala pece o pejska? Nechala bych to hotel proplatit. V pripade ze by s tim meli problem, vubec bych se nezdrahala jit za pravnikem. Pece a operace vas muze stat klidne 20 tisic a vic…
Jinak pises ze jsi z toho uz unavena-prisel nam domu kdysi kocour po 14 dnech hodne pokousany a rany zahnisane tak, ze z toho smradu co z toho sel jsem se malem doslova pozvracela. Po 2 denni hospitalizaci jsme ho meli doma a rany mu cistili treba 8× denne, mmch cisteni ran bylo pokazde na cca 45 minut poctive prace, a presne po mesici jsem ho vypoustela ven s krasnou novou kůží, byl tak vdecny
tim chci rict ze nekdy se ta lecba tahne, ale prece se nevykasles na clena rodiny
@Niki.J.B. Nechala bych pejska operovat, přece nemusí v 11letech zbytečně umřít, vždyť má ještě pár let před sebou.
Nechala bych mu to vyčistit. Veškeré účty dala na hotel a kdybych byla hodně naštvaná klidně bych i řešila odškodné.
Ty se ptáš na tohle?
To má být vtip? Z tebe pokouše pes a obyčejné vyčištění nebude působit, taky se budeš rozhodovat, zda jít na, operaci,?
Jestli je to líto peněz, odpusť si další dovolenou. ![]()
@Niki.J.B. určitě operovat, tohle má řešení,
není to rakovina s metastázemi
Mě trochu udivuje, že bys dlouholetého člena rodiny nechala umírat v bolestech na sepsi… Věřím, že jsi unavená, táhne se to dlouho a člověk pak má občas zkratkovité jednání.
A náklady bych předložila k proplacení psímu hotelu. To jednoznačně.
@liptom není mi líto peněz, ale toho psa. Týdny koukám jak se trápí a je mi z toho smutno.
@Niki.J.B. Hmm, místo přemýšlení si měla být už dávno se psem na operačním sále
@liptom píše:
@Niki.J.B. Hmm, místo přemýšlení si měla být už dávno se psem na operačním sále
Jdi si útočit jinam. Já s tím psem jezdím 2× týdně na veterinu a dělám všechno co veterinářka řekne. Nechodím ani do práce a starám se o něj. Dávno na operačním sále být nemohl, protože o termínu rozhoduje veterinář ne já a ne ty.
@Niki.J.B. píše:
@liptom není mi líto peněz, ale toho psa. Týdny koukám jak se trápí a je mi z toho smutno.
Tím spíš operaci neodkládej.
Když něčemu nerozumím, nechám to na odbornících. Pokud veterinářka říká operace, tak zvíře jde na operaci. Příště se totiž může stát, že řekne uspat! A věřte, že takové rozhodnutí je mnohem, ale mnohem těžší.
Tak určitě bych to nenechala být. Buď ho dala na operaci a nebo teda nechala uspat. Sáhni si sama do svědomí. Peníze za veškerou léčbu bych vyzadovala po hotelu, klidně soudní cestou.