Opět biochemické těhotenství

Anonymní
11.3.24 18:00

Opět biochemické těhotenství

Ahoj holky,

předem se omlouvám za anonymitu, ale je to teď docela citlivé.

Opět prodělávám biochemické těhotenství, bohužel již 4. v řadě. Je mi 28 let, již 1 dítko mám (26.měsíců). S manželem se snažíme již přes rok o další. Loni na jaře/v létě jsem prodělala 3.biochemická těhotenství za sebou. Moje gynekoložka se snažila mi pomoci. Měla jsem na podporu utrogestan a chodila jsem pravidelně na odběry. Udělala mi hormonální profil a vyšetření na mutace. Téměř vše v pořadku, jen lehce zvýšené protilátky proti štítné žláze. Říkala však, že by to nemělo mít vliv. Avšak ja jsem si zašla k obvodní lékařce, ta mě vypsala žádanku na endikronologii a tam mi paní doktorka přece jen kvůli plánovanému těhotenství napsala tabletky. Nyní jsem již tedy zaléčená a mělo by to být v pořádku. Zároveň jsem po tom 3.biochemku byla i na vyšetření v Caru, taktéž udělaný hormonální profil, ještě jsem platila za nějaký odběr 600,– moc si nepamatuji co to bylo ale paní doktorka říkala něco o nějakém hormonu, imunologie, manžel byl na spermiogramu, hotová fermentace, genetické vyšetření i hematologie. Výsledky prý máme přímo vynikajicí. Od září již uběhla nějaká doba a mezitím ani jeden pozitivni test. Až nyní. Početí bylo tentokrát fakt totálně nahodné, už jsem se na to prostě vyprdla.. žádný čaje, žádný gel na podporu, po několika letech jsem vysadila femibion, ještě jsme byli všichni i nemocní páč jsme chytli nějaký moribundus takže fakt náhoda. Ani jsem nedoufala. No test krásně sílil. Byla na něm už téměř dálnice. To jsem nikdy předtím neměla. Nejsem vyloženě snažilka a nehledám duchy. Test si dělávám tak 5.-6.den od zpoždění. Tentokrát jsem vydržela do 8.dne.. 10. už byl jasně pozitivní. Skoro jsem se radovala, jenže já zkrátka poznám, když má MS přijít. Je to 14.den a já mám ten test skoro vybledlý a říkám si jak je to možné. Ty dřívější pokusy byly takový dušíci co nesílily.. ale teď to bylo jiné. Ve čtvrtek mám jít ke gynekoložce tak s ní musím o tom mluvit.

Většinou mi MS dojde do 12. - 16.dnů. Nikdy netestuji ještě před ní. S prvním synem to klaplo cca po 3/4 roce snažení, nakonec při změně zaměstnání ale biochemické těhotenství jsem nikdy nepoznala. Až teď a tolikrát. Jsou tu příběhy 2-3 a poté to klaplo ale nikde jsem nemohla najít, že by to nevyšlo víckrát.

Vás se však moc chci zeptat jestli jste to někdo měl podobně (více biochemek) a časem se zadařilo nebo co v mém seznamu vyšetření popřípadě chybí, co Vám třeba dělali navíc. Co případně dělat jinak?

Moc děkuji všem co to dočetli až sem, moc děkuji za případné odpovědi! :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2485
11.3.24 19:24

Podle mě jsi všechno udělala správně. Šla jsi na všechna vyšetření a nic než štítná žláza nebylo špatně. Co vím, tak pro těhotenství musí být TSH hormon 2. Třeba ta dřívější biochemka byla způsobena špatnou funkcí štítné žlázy, jelikož to opravdu vliv má. Sama se s ní léčím a je to běh na dlouhou trať. Ale nevím, jaké máš hodnoty.
Zkusila bych ještě cvičení Mojžíšové, i tam může být zakopaný pes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.24 11:44

Mas podrobne vysetrenou reprodukcni imunologii? Delali ti testy na infekce a na celiakii? Jinak ja mela biochemickych asi pet a mam i zdrave dite. Hodne biochemickych je kvuli geneticke vade, ale genetiku mate vysetrenou a spermiogram take. (malo se vi, ze hodne potratu zpusobi spermie, zejmena u starsich partneru). Hodne vad je nahodnych, ale jsi mlada, tak je to zvlastni… Pokud by reprodukcni imunologie nic nezjistila, zkusila bych jeste podrobne vysetreni delohy… (Kamaradka mela srusty po CS).

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.3.24 11:48

Jinak je mi to moc lito, vim, cim prochazis. Posilam hodne sily a nevzdavej to, jsi hodne mlada a mas cas, povede se to casem. :hug: Mne teda pomaha, ze uz mam zdrave dite, pred tim to bylo horsi. Ja teda beru svoje biochemka tak, ze to nebylo zalozene dobre, takze lepe driv nez pozdeji. Hur snasim zamlkla tehotenstvi, kdyz vidis srdicko a pak bum bac konec ve 12tt…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.3.24 11:52

Děkuji moc. Určitě se ještě na tohle optám páč jsem po císařském řezu. Co se týče té imunologie tak určitě odběry na ní byly ale nejsem si jistá, zda-li tak podrobné. Zítra jdu ke své gynekoložce tak se jí na to zeptám, každopádně svoji lékařku z Caru chci ješě kontaktovat. Jako taky jsem štastná, že mám zdravého a šikovného chlapečka, ale 4.spontální potrat mě prostě už celkem mrzí. Vzdávat se dalšího miminka nechci, protože si myslím, že spousta maminek v mém věku nemá ještě ani jedno. Moc děkuji za radu a podporu! :srdce:

• Citovat
  • Upravit
27662
13.3.24 11:54

Jak dlouho máš léky na štítnou? Ono dost dlouho trvá než začnou fungovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.24 11:57

@ka2ka od září teprve. V lednu jsme zvyšovaly na tabletku a půl euthyroxu kvůli plánovanému těhotenství.

• Citovat
  • Upravit
27662
13.3.24 12:00
@Anonymní píše: Více

tak to pořád můžeš mít málo a trvá minimálně tři měsíce než začne pořádně fungovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.24 12:04

Holky moc děkuji. Určitě se na to vše optám! :srdce:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty