Samovolný potrat v 5+6 týdnu těhotenství

34
7.3.24 10:44

Samovolný potrat na 5+6 tt.

Ahoj holky, moje radost z těhotenství netrvalo dlouho. Včera došlo ke spontánnímu potratu v práci jsem začala krvácet. Dojela domů a tam už se to nezastavilo. Vyjelo to že mě celé v podobě velkého kusu sraženiny. Od soboty jsem spinila v nemocnici mi nedali žádné léky na udržení nic. Mrzí mě jejich přístup. Před i v těhotenství jsem brala spoustu vitamínů na podporu miminka, listovku, mimistar a jiné. Moc jsme malé s partnerem chtěli.
Odjela jsem na gynekologie včera tam už jen řekli smutný závěr, dali mi injekci abych tolik nekrvacela a poslali v pohodě domů. Je mi 44 let. Úplně zdravá i muž. Čekala jsem dítě po 18 letech. Moc mě to bolí. Opravdu moc. Snažit se už nechceme. Vzhledem k věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2740
7.3.24 10:47
@Dája79 píše:
Ahoj holky, moje radost z těhotenství netrvalo dlouho. Včera došlo ke spontánnímu potratu v práci jsem začala krvácet. Dojela domů a tam už se to nezastavilo. Vyjelo to že mě celé v podobě velkého kusu sraženiny. Od soboty jsem spinila v nemocnici mi nedali žádné léky na udržení nic. Mrzí mě jejich přístup. Před i v těhotenství jsem brala spoustu vitamínů na podporu miminka, listovku, mimistar a jiné. Moc jsme malé s partnerem chtěli.
Odjela jsem na gynekologie včera tam už jen řekli smutný závěr, dali mi injekci abych tolik nekrvacela a poslali v pohodě domů. Je mi 44 let. Úplně zdravá i muž. Čekala jsem dítě po 18 letech. Moc mě to bolí. Opravdu moc. Snažit se už nechceme. Vzhledem k věku.

Pokud bylo těhotenství špatně založené, tak ani žádné léky na udržení by s tím nic nezmohly.
Nejspíš nebylo embryo zdravé, je mi to líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2288
7.3.24 11:00

Tak to mě moc mrzí. Ono obzvláště u žen nad 35 let je vhodné se při snažení zajímat o hormony, tedy o jejich hladiny, prostě si je nechat změřit, třeba i za své, nestojí to majlant. Jde o to, že spousta žen má estrogenovou dominanci, moc estrogenu a málo progestronu, protože od 35 let hladiny přirozeně klesají, přičemž progesteron jedou tak rychleji jako estrogen. Vše se dá řešit úspěšně alternativně bez vedlejších účinků a bez narušení přirozené tvorby hormonů, jako to dělá HA. Progesteron je ten hormon, který nejprve připraví sliznici na uhnízdění, jeho trvalá zvýšená hladina zastaví ovulaci a MS a hlavně, udržuje plod. Tedy je potřeba mít v prvních 6ti týdnech dostatek progesteronu, jehož hlavním zdorojem bylo při ovulaci žluté tělísko a dostatečná hladina před ovulací. Od 6. týdne začne progesteron produkovat placenta se zvyšující se tendencí až asi na 5ti násobek normálních hladin. To zajistí bezpečné udržení plodu (pokud nenastanou samozřejmě jiné komplikace) https://www.synlab.cz/…rametru/1332

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
7.3.24 13:17

Potratila jsi kvůli vadě plodu, pokud by byl problém v hormonech, tak ani neotěhotníš nebo dojde k potratu už s menzes. Žádné léky to nezastaví, je mi líto.

• Citovat
  • Upravit
4844
7.3.24 13:26

@Dája79 Ve tvem veku takto (cca 4-7tt) skonci vic nez polovina tehotenstvi a je to kvuli vade plodu neslucitelne se zivotem. To nejde zadnymi leky zastavit.
spineni v 5-6 tt neni nic nebvykleho a nic se na to nedava, je to tim, jak se narusi drobne zilky delozni sliznice.
Ja potratila pred druhym synkem v 5tt, 6tt a zamlkle7tt a nikdy bych to nesvadela na neleceni. Proste spatne se vyvyjejici embryo. Jedine, co nekdy pomuze, je klid, pokud se jedna o hematom, tam nekdy pomuze, kdyz odpocivas a hematom se vstreba. Ale hematom by videli na utz a rekli by ti to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7539
7.3.24 21:04

Je mi to moc líto. Taky mám zkušenost s tehotenskou ztrátou, ale ani ve svém věku (36) bych si netroufla říct, že je jsem s manželem úplně zdravá.. mám prostě starší vajicka kvůli veku a stim se už nic neudělá.. anomálie od 35 roku výš rostou raketové.. takže naopak geneticky zdravé dite nad 40 je spíš zazrak.. ano, taky mám známé co, otehotnely.. ale kupu známých co se jim. nedari ani přes ivf. Právě z důvodu nekvalitních vajíček… chápu, že člověk hledá viníka.. ale tady bych ho nehledala… držte se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4844
8.3.24 20:24

Ja vim, ze to zamrzi a boli, ikdyz s tim clovek i trochu pocita. :hug:
Ja jsem byla ve 40 letech a do 12tt se za tehotnou nepovazovala. Sledovala statistiky a kazdy tyden se opatrne radovala z lepsich vyhlidek. Docela pekne je to zpracovano zde:
 https://expectingscience.com/…tistics/amp/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.3.24 20:06

Taky jsem prodělala samovolný potrat. V nemocnici mi dali injekci na bolest a ještě nějakou na stažení dělohy, což mělo podpořit, aby vše odešlo samo. Pokud už je potrat rozjetý, žádné léky ho neudrží… Taky jsem po téhle zkušenosti říkala, že už se o druhé miminko snažit nebudeme, ale brzo jsem změnila názor 🙂

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty